Chill weekje Kaapverdië met kids – ‘no stress’ in kindvriendelijk resort Sol Dunas!

Auteur: Megan

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/07/2019

Eind mei vertrokken we van Schiphol met een 6 uur durende vlucht naar Sal, Kaapverdië! Een week ervoor hadden we een wijziging doorgekregen; we zouden een tussenlanding maken in Gambia. Tijdens de vlucht kregen we te horen dat de landingsbaan in Gambia beschadigd was en dat we daarom stopten in Dakar, Senegal. Na enkele uren in Dakar vlogen we gelukkig direct door naar Kaapverdië. En dus niet naar Gambia! Erg vervelend voor degenen die daarheen moesten, maar voor ons – met ondertussen 2 vermoeide kindjes – stiekem wel een opluchting.

Kinderparadijs Sol Dunas

De heenreis begon dan weliswaar met tegenslagen, maar de aankomst op het resort (Sol Dunas) was geweldig! De hotelkamer bleek een klein appartement: een grote woonkamer, een grote keuken, 2 slaapkamers, 2 badkamers, 2 balkons en een dakterras! Veel meer dan verwacht! Er was airco en het was rustig gelegen. We zaten vlak bij het kinderzwembad, een ondiep bad met speeltoestellen en glijbanen! Verder op het resort waren er nog 4 zwembaden en verschillende peuterbadjes en een glijbanenpark.

We zaten vlak bij het kinderzwembad, een ondiep bad met speeltoestellen en glijbanen!

Aangezien het resort erg groot is moet je een stukje lopen naar de zee, maar er rijden ook golfkarretjes die je overal heen brengen! Ligbedjes, handdoeken en parasols zijn trouwens inbegrepen. In Kaapverdië heb je de hele dag een aangename wind waardoor de zee redelijk wild kan zijn, maar bij het resort zijn een soort golfbrekers in zee geplaatst dus je kunt lekker rustig zwemmen met de kids en snorkelen of duiken! Het water is er superhelder en blauw!

Op heel het resort zijn kleine barretjes met drankjes, cocktails en ijsjes. Verder is er een groot buffetrestaurant met elke dag ontzettend veel keuze. Ook zijn er nog 2 à-la-carterestaurants. Een dag hebben we bij het steakhouse gegeten en dat was zeker een aanrader! Wat opvalt is dat dit resort zo ontzettend hygiënisch en schoon is! Overal staan mensen net desinfectiepompjes en zelfs rietjes worden met een tangetje opgepakt. De hele dag door wordt er voor jong en oud van alles georganiseerd!

Ook op Sal naar de kinderboerderij

Naast Sol Dunas ligt op loopafstand Viveiro, een botanische tuin en waarschijnlijk ook het groenste stukje van het eiland 😉 je betaalt een kleine bijdrage aan entree. Het is eigenlijk een soort van kinderboerderij. Ze hebben er papegaaien, aapjes, schildpadden, kameleons, paarden en ezels. Supermooi om doorheen te lopen en vooral de kinderen vonden de dieren natuurlijk geweldig!

Haaien kijken

Via TUI boekten we een avond naar Shark Bay: op dat punt van het eiland zwemmen de ongevaarlijke citroenhaaien. Op de excursie kun je ze van dichtbij en in het wild bekijken. We kregen waterschoenen en liepen enkele tientallen meters de ondiepe zee in. Na enkele minuten kwam de eerste al voorbij! Heel erg gaaf om te zien. Blayne (onze oudste) heeft het er nog steeds over! Glenn had ik zelf in de draagzak achterop mijn rug, ideaal zo konden we het toch met zijn 4’en meemaken!

Dagje Santa Maria

Een van de laatste dagen zijn we met een gratis busje naar Santa Maria gegaan (terug pakten we voor € 2 een taxi). Santa Maria is een klein vissersdorpje verderop. Op de grote pier wordt vis verkocht die net is gevangen. Er zitten een paar leuke winkeltjes en ligt er een mooi zandstrand waar je wel rustig kunt zwemmen! Op Sal is wel veel armoede. Dat zie je aan de sloppenwijken op het eiland en ook in dit stadje. We hadden wat oude kleding van ons en de kinderen meegenomen en uitgedeeld aan een aantal personen in Santa Maria. Dat wordt hier vaker gedaan en ze zijn je er heel erg dankbaar voor!

Er is echt veel te doen op Sal, meer dan we hebben gedaan en meer dan we hadden verwacht! De Kaapverdiaanse leefregel No stress is zeker ook op dit resort van toepassing! We kunnen uitgerust weer aftellen naar volgend jaar. Dan maken we met de kids een cruise vanuit Miami!

Deze blogs al gelezen?

Volg je ons al?