Een echt bucketlistmomentje: slapen op het strand (met kinderen)!

Auteur: Joëlle

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/07/2020

Omdat onze geplande wereldreis door corona niet doorging, besloten we om de dingen te gaan doen die nu wél kunnen en mogen. Vroeger hoorde ik bij de groep mensen die vindt dat je in het buitenland pas écht op vakantie bent. Ik vond het dan ook heel spannend toen ik voor het eerst een huisje boekte in Nederland. Zou ik daar net zo van genieten als van een strandvakantie in bijvoorbeeld Portugal?

Vorig weekend was het moment daar: ik reed samen met mijn beste vriendin en mijn kinderen naar Zeeland. We verbleven op Strandweelde in Nieuwvliet-Bad in een strandslaaphuisje. En ja, het was in 1 woord: fan-tas-tisch!

De lange reis ernaartoe

Wij wonen in Ermelo en als ik geen kinderen had die om het halfuur moeten plassen, dan zou de reis naar Nieuwvliet zo’n 2 uur en 40 minuten duren. Aangezien ik wél 2 poepers en plassers heb, deden we er zeker 2 uur langer over. Ik moet toegeven dat dit de 1e keer was dat ik zo lang met beide kinderen in de auto zat, dus ik was nog erg voorzichtig en ik gaf maar toe aan elk ‘mam-ik-moet-plassenkreetje’. Op de terugweg reden we het wel gewoon in 1 keer… gelukkig.

Om op het onderste eiland van Zeeland te komen heb je de keuze om via België te rijden of door de Westerscheldetunnel te gaan bij Terneuzen. Bij deze laatste geldt wel dat je € 5 tol moet betalen voor een enkele reis. De tolpoortjes zijn erg overzichtelijk en de tunnel is makkelijk te rijden. Nu in de coronatijd adviseer ik je zeker om deze route te nemen, aangezien het heel lastig is om nu België door te rijden.

Hutje mutje… met je kinderen

Ik ben gek op de zee en het was dan ook mijn grote droom om een keer op het strand te slapen. In Nederland kun je op verschillende plekken in een strandhuisje slapen, maar vaak zijn ze klein en worden ze afgebroken zodra het seizoen is afgelopen. De huisjes van Strandweelde staan op palen en blijven het hele jaar staan. De kwaliteit van de huisjes is daarom extra goed. Er zit een kleine keuken in, een douche en wc; alles is netjes en schoon en de huisjes zijn van alle gemakken voorzien. Er is 1 slaapkamer met een 2-persoonsbed en een stapelbed. Ik maakte me er enigszins zorgen over, maar de kinderen waren zo moe dat ze om 20.00 uur in een diepe slaap waren en niet eens door hadden dat wij bovenkwamen. Het enige nadeel in het huisje was de steile trap, die met jonge kinderen een beetje spannend was. Gelukkig hebben ze boven een traphekje waardoor je rustig slaapt en je geen zorgen hoeft te maken als er 1 ’s nachts gaat slaapwandelen.

De strandhuisjes zijn zo opgezet dat je de hele dag geniet van de zon, zee en de duinen. Aan beide kanten van het huisje heb je een terras. In de morgen kun je in de ochtendzon ontbijten met uitzicht op de duinen (broodjes bestel je met een app – ze worden heel handig ’s ochtends bij je huisje gebracht). In de namiddag en avond geniet je lekker op het andere terras van de avondzon. En die is prachtig! Dat wil je toch het liefst altijd?

De strandhuisjes zijn zo opgezet dat je de hele dag geniet van de zon, zee en de duinen

5 x tips en dingen doen met kinderen in en rond Nieuwvliet-Bad

  • Als je in Nieuwvliet-Bad het strand oploopt, heb je aan beide kanten een strandpaviljoen waar je heerlijk kunt eten en waar alles is gericht op kinderen. Er staan speeltuintjes op het strand waar de kinderen kunnen spelen terwijl jij op het terras zit met een goed glas wijn.
  • Ga met oudere kinderen paardrijden op het strand. Wij hebben het niet gedaan, maar je ziet de hele dag door paarden door het water lopen… een heel romantisch gevoel!
  • De strandhuisjes van Strandweelde horen bij Camping Zonneweelde die iets verder van het strand af ligt. Het voordeel ervan is dat je ook gebruik mag maken van alle faciliteiten die de camping biedt zoals het zwembad, indoorspeeltuin bij slecht weer en fietsverhuur bij goed weer. Ook hebben zij een pizzeria met heerlijke pizza’s.
  • Met jonge kinderen vermaak je je eigenlijk de hele dag aan de Zeeuwse kust. Laat ze schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, springen over de golven of ga wandelen… Ik hoor je denken, wandelen met kleine kinderen?! Ja, echt! Dat kan hier! Mijn kinderen wandelen nooit en piepen al als ze van de voordeur naar de auto moeten lopen, maar hier hebben ze zo veel te doen en te zien dat zelfs zíj het 5 kilometer volhielden. Om de 100 meter vind je speeltuintjes in de duinen en op het strand waardoor ze eigenlijk van het een naar het ander rennen en ze niet eens doorhebben dat ze zo lang aan het wandelen zijn.
  • De Zeeuwse stranden zijn heel schoon. We hebben het hele weekend op blote voeten gelopen in het zand, heerlijk.

Er gaat niet boven Zeeland!

De strandslaaphuisjes van Strandweelde zijn klein, mooi en van alle gemakken voorzien. Met kinderen is het een uitkomst. Je hoeft niet met zware tassen een eind door de duinen te sjouwen maar je kunt zo je bed uitrollen en de hele dag van de zee en het strand genieten.

Meestal is er wel iets waar ik als echte Hollander over kan klagen maar bij deze plek en deze huisjes kan ik niks bedenken wat ik anders had gewild. Wij zijn op ontzettend veel mooie plekken geweest op de wereld, maar wie had gedacht dat we zo dichtbij zo veel moois hadden?! Ik ben om, voortaan vind je mij op het strand in Zeeland en dan het liefst in zo’n prachtig huisje aan de Zeeuwse kust!

Liefs,
Joëlle

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!