Brussel met een baby: check Naomi’s tips!

Auteur: Naomi

Dit artikel is gepubliceerd op: 5/05/2018

De eerste keer dat wij met onze mini op minivakantie gingen was vorig jaar voorjaar. We verbleven 4 dagen en 3 nachten in een leuk hotel net buiten Brussel. Onze kleine was toen net 3 maanden oud. Er was in die periode ‘dreigend’ terrorismegevaar, maar we besloten toch gewoon te gaan.

Geen pottenkijkers

Op de dag van onze aankomst bracht ook de Amerikaanse president Donald Trump een bezoek aan Brussel. Bijzonder wel, maar toch ook wel eng door alle dreiging. We wisten van tevoren niet dat hij ook in Brussel zou zijn, anders hadden we natuurlijk nooit geboekt! Ons hotel bevond zich in Nijvel, zo’n 20 minuten van Brussel. En aangezien Trump In town was hadden ze de hele stad potdicht afgesloten. Geen Brussel voor ons dus op de eerste dag en we besloten in ons hotel te blijven. Dat was geen straf! We hadden een kamer geboekt in het Van der Valk. Ik was verbaasd dat die zo luxe was. Het kinderbedje was als nieuw, ons bed was mega, minstens 2 meter breed, en het was er superschoon. Een tophotel!

Hobbelen en sjouwen

De volgende dag zijn we lekker vroeg opgestaan om naar Brussel te gaan. Ik had van tevoren al verschillende dingen uitgezocht. Zo blijken er minstens 5 enorme parkeerplaatsen (GRATIS!) rond de ring te zijn, met ov-aansluiting. De auto parkeerden we buiten de stad en met een ov-dagkaart konden we onbeperkt rondreizen in Brussel. We hadden de kinderwagen mee en dat bleek al snel onhandig. De metro was moeilijk te bereiken door de smalle trappen, dus dat werd een heel gesjouw. Eenmaal in het centrum hobbelden we over de kinderkopjes naar het stadhuisplein. Daar is zo veel te zien dat je er gerust een middag voor uit kan trekken. Iets wat trouwens heel leuk is – vooral voor oudere kinderen, maar wat wij niet hebben gedaan, is de striproute. Brussel staat bekend om strips als Kuifje en Suske en Wiske. Door de hele stad hangen er striptekeningen op gevels en muren.

✓ Atomium

Nadat we een beetje door het centrum hadden gestruind zijn we doorgegaan naar het Atomium. Een tip: aangezien er geen tassen en kinderwagens mee naar binnen mogen, kun je het best een plastic tasje voor een luier en wat voeding meenemen. Je kindje zul je naar boven moeten dragen, maar als je naar een medewerker toe stapt mag je de 2 uur lange rij overslaan en met de eerstvolgende lift mee. Daar hebben wij dus heel handig gebruik van gemaakt. 😉

Met de trein

Op dag 2 zijn we weer naar Brussel gegaan, dit keer met de trein. De treinen lijken op die in Nederland, alleen dan een stukje luxer en schoner. Vooral de wc’s! Prima te doen dus. We hebben die dag veel rondgelopen in parken, vooral omdat het bloedheet was, zo’n 33 graden. ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij een restaurant in de Beenhouwersstraat (Rue des Bouchers). En daarna makkelijk met de trein weer terug naar Nijvel.

Geen grotten

Na 2 dagen hadden we wel genoeg gezien van Brussel. Daarom zochten we voor de derde dag een attractie buiten de stad. Er zijn veel mogelijkheden, Waterloo bijvoorbeeld. Er liggen ook wat natuurparken en grotten in de buurt, zoals de Grotten van Han. Daarvoor moet je wel een eindje rijden en ze lagen voor ons in de verkeerde richting, dus die hebben we overgeslagen.

Kortom, wij vonden Brussel erg leuk. Zeker voor oudere kinderen. Denk er wel goed over na of je deze trip met kleine kinderen onder de 4 jaar wilt maken. Want als ze nog in de kinderwagen of buggy zitten, is het misschien een idee om een paar jaar later te gaan. Of je neemt een draagzak mee. 😉 Wij hebben er in ieder geval van genoten. En ondanks wat kleine onhandigheden was het een supervakantie.

Volg ons ook op:

Recente blogs: