Bonaire of toch Curaçao met kids? Nikie maakt de balans op!

Auteur: Nikie

Dit artikel is gepubliceerd op: 23/02/2019

Met de zon en warmte nog vers in mijn geheugen schrijf ik dit blog met een grote grijns op mijn gezicht. We zijn namelijk nét terug uit Bonaire en wat was het fijn! Al een aantal jaar vertonen wij ‘kerst ontwijkend gedrag’. Zo brachten we vorig jaar de kerstdagen door op Curaçao en dit jaar boekten we begin december dus weer een tripje naar de Antillen. We kozen dit keer voor Bonaire!

Bonaire is een zogenoemde bijzondere gemeente in het Koninkrijk der Nederlanden. Bij aankomst tref je de Nederlandse marechaussee (hoe handig), geen gedoe dus met immigratieformulieren. Flamingo International Airport is piepklein en helemaal roze! Binnen 10 minuten stonden we met al onze bagage buiten. Heel fijn als je 10 uur in een vliegtuig hebt gezeten met een kleintje. Bon biní na Boneiru!

Wat is er te doen?

Eigenlijk speelt alles zich op Bonaire af in of onder water. Aan Lac Bay kun je windsurfen, aan Atlantis Beach kitesurfen en langs de kust liggen tal van duik- en snorkel spots. Je springt praktisch vanuit je auto het water in. De hoofdstad Kralendijk is een leuk wandelingetje waard. Er komen veel cruiseschepen aan en het stadje is daar ook op ingericht. De weg aan de zuidkant van het eiland is adembenemend mooi. Prachtige strandjes, roze zoutvlaktes en slavenhuisjes wisselen zich af met een rauwe rotskust en meren met flamingo’s. Bij het vliegveld vind je een ezelopvang waar je met je auto doorheen kunt rijden. Aan de noordkant vind je Washington Slagbaai National Park. Wij huurden een auto (huur een pick-up want de helft van het eiland is onverhard) met een prima kinderstoeltje. De kustroute van dit park is prachtig. Verder zijn er nog een aantal auto-, fiets en wandelroutes. Die zijn op het eiland aangegeven met bordjes; leuk om je een paar uurtjes te vermaken. Wij deden overigens alleen de autoroutes.

De weg aan de zuidkant van het eiland is adembenemend mooi. Prachtige strandjes, roze zoutvlaktes en slavenhuisjes wisselen zich af met een rauwe rotskust en meren met flamingo’s.

Welke stranden zijn leuk?

Bonaire heeft veel kiezelstranden. Voor oudere kinderen is dat geen punt, want die kunnen gewoon waterschoenen aan. Noah loopt nog niet, dus voor ons was het onhandig. Een paar kiezelstranden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn: 1000 Steps Beach, Bachelor Beach, Play Wayaka II en Boka Slagbaai.

Ben je op zoek naar zandstranden? Langs de EEG boulevard vind je veel zandstrandjes. Let op: deze hebben weinig/geen beschutting. Dat geldt ook voor Klein Bonaire, een eiland voor de kust van Kralendijk. Wij waren veelal bij Sorobon Beach Resort (aan Lac Bay) te vinden en in de Spice Beach Club. Daar kun je voor $5 een strandbedje huren. We hoorden ook goede verhalen over Van der Valk en het recentelijk geopende Delfins Beach Resort.

Waar kun je lekker eten?

Het eiland is Nederlands georiënteerd. Wij aten op kerstavond frikandelletjes op het strand… gewoon omdat het kan. Je vindt er net als op curaçao een AH (Van den Tweel). Ons appartement (Hamlet Oasis) was heel fijn; we hebben veel zelf gekookt. Foodtrucks zijn eigenlijk de beste plekken om lekker eten. Ik kan je Kite City en Cactus Blue van harte aanbevelen. Het eiland heeft qua restaurantjes voor ieder wat wils, het is maar net waar je zin in hebt.

Bonaire vs. Curaçao

Bonaire is echt een watersportparadijs. Daardoor vind ik het toch meer geschikt voor gezinnen met oudere kinderen. Curaçao daarentegen is veel populairder en daardoor ook vele malen drukker. De stranden op Bonaire zijn niet zoals op Curaçao. Bonaire is veel rauwer en kent meer kiezelstranden wat ik een minpunt vind. De zee daarentegen is kraakhelder, ze zijn heel bewust bezig met het behoud van het rif en de natuur. Door de rust, relaxte vibe en ongedwongen sfeer voelden we ons meteen thuis op Bonaire. Noah heeft optimaal genoten; wat heeft een kleintje nou nog meer nodig dan fulltime papa-&-mama-tijd en een strook zand met een emmertje om lekker te graven? Als je eenmaal de juiste plekjes hebt gevonden waar je lekker kunt rondhangen, dan wil je nog lang niet naar huis!

Door de rust, relaxte vibe en ongedwongen sfeer voelden we ons meteen thuis op Bonaire.

Best of both worlds

De stranden van Curaçao met de relaxte en ongedwongen sfeer van Bonaire zou voor ons eigenlijk de perfecte combinatie zijn 😉 Wij hebben in ieder geval een heerlijke week gehad en gaan uitgerust 2019 in. Masha danki Bonaire!

Take me to Curaçao of toch Bonaire!

Kun jij ook niet kiezen tussen Curaçao en Bonaire, maar lijkt een van beide jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze 2 bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in ongeveer 10 uur naar Willemstad, Curaçao en in ongeveer 12,5 uur naar Kralendijk, Bonaire
  • De beste reistijd voor Curaçao en Bonaire is maart tot en met augustus maar beide zijn ook hele fijne winterzonbestemmingen!
  • Deze leuke hotels en resorts op Curaçao en Bonaire boek je op Booking.com 
  • Liever een pakketreis naar Curaçao? Check deze mooie all-inclusive reizen op Kras.nl of op TUI.nl
  • Of op Bonaire? Kijk dan eens naar deze aanbieding van Kras.nl en TUI.nl

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!