Bloedhitte en 20+ muggen op de kamer: Anne, Joep en Puck in adembenemend Angkor Wat

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 24/02/2019

Eigenlijk hadden we Cambodja van ons lijstje geschrapt. Met name omdat de spanningen tussen de Cambodjaanse premier en de EU die laatste weken waren opgelopen. Maar ja, we waren nu zo dichtbij en Joeps vurige wens was om de Killing fields en Angkor Wat te zien. We checkten voor de zekerheid nog even de app van het ministerie van Buitenlandse Zaken: geen serieuze dreiging – dus hakten we de knoop door. Onze volgende bestemming werd Cambodja!

Omdat we ‘nog maar’ 2,5 week over hadden en we de laatste 2 weken wilden eilandhoppen in Zuid-Thailand, lieten we de Killing Fields voor wat het was. We kozen voor een 3 daags bezoek aan Siem Reap!

(Te) korte vlucht van Ho Chi Minh naar Siem Reap

Inmiddels weten we dat Puck lekker slaapt in de draagzak en ook dat de middag een goede tijd is om met haar te vliegen. Na de douane in de draagzak, een beetje lopen en dan valt ze vaak wel in slaap. Boarden en dan… lekker chillen in het vliegtuig. Nou dit keer niet. Niet vanwege Puck, maar omdat we allemaal papierwerk moesten invullen voor het visum! Het was een korte vlucht dus heb ik als een malle alle 3 de formulieren ingevuld. Net op tijd klaar, want de tafeltjes moesten weer worden ingeklapt omdat we gingen landen. Voor Cambodja kun je een e-visum aanvragen, maar omdat wij redelijk kort dag besloten te gaan, werd het een visa on arrival.

Tips

  • Zorg ervoor dat je altijd een pen in je handbagage hebt als je internationaal vliegt in Azië. En ook dat je de paspoortnummers, adres waar je verblijft, vluchtnummer et cetera paraat hebt.
  • Neem een paar pasfoto’s mee als je naar Azië gaat; in Cambodja moesten we er 2 per persoon inleveren.
  • Zorg ook dat je weet wat een visa on arrival kost en pin het liefst van tevoren zodat je bij aankomst niet op zoek hoeft naar een ATM met de kans dat die niet werkt. In Cambodja betaalden wij $ 25 per persoon.

Shintana Saya Residence

In een land als Cambodja wil je – zeker met een kind – een goed en comfortabel hotel. Na wat research had Joep Shintana Saya Residence geboekt. Op de afgesproken tijd werden we netjes opgehaald door een medewerker van het hotel. Wij mochten al gaan zitten in de ruime auto met airco en kregen vochtige doekjes en een kokosnoot, terwijl de driver onze koffers in de bloedhitte in de auto zette. Wat een toponthaal! Binnen een kwartier waren we in ons hotel. Al het personeel stond ons buiten, voor het hotel, op te wachten. Nadat we naar binnen waren geëscorteerd, kregen we een heerlijk verfrissend welkomstdrankje en hapje, ook voor Puck!

Nadat we naar binnen waren geëscorteerd, kregen we een heerlijk verfrissend welkomstdrankje en hapje, ook voor Puck!

Door naar de hotelkamer. Ook daar stond een fles wijn voor ons klaar, met lekkere kaasjes en fruit. De kamer was echt fantastisch! Heel ruim, hoog, schoon, heerlijk bed, heerlijke badkamer. Het hotel had ook een kinderbedje maar Puck slaapt lekker in haar Deryan. Ze hadden er geen kinderstoeltjes dus mocht je ernaartoe gaan, zorg dan voor bijvoorbeeld een Sack ’n Seat. Het kleinschalige hotel heeft een heerlijk zwembad en een fijn restaurant, met heerlijke gerechten!

(Tijger)muggen

Eenmaal bekomen van het uitbundige onthaal, childen we wat op onze kamer. Buiten was het nog steeds megaheet. Zo tegen de avond spotte ik plotseling een mug. Binnen. En daarna nog een, en nog een… en nog een! Misschien hadden we gewoon pech, maar het stikte er van de muggen! Hoe later het werd hoe meer het er werden. We hebben zelfs 2 tijgermuggen doodgeslagen.

Wie mijn eerdere blog over mijn angst voor muggen en ziektes zoals dengue heeft gelezen, snapt dat ik even niet meer zo relaxed was. Sterker nog, ik heb die nacht geen oog dichtgedaan, ondanks dat Puck veilig in haar Deryantentje lag en wij veilig onder onze eigen – wat ben ik blij dat ik die had meegenomen – klamboe lagen. Ik had mij en Puck natuurlijk ook goed ingesmeerd met antimuggenspul. Het rare was dat ik me ook gelijk ziek begon te voelen. I know, mijn brein slaat soms een beetje op hol. Maar goed, we hebben er natuurlijk meteen melding van gemaakt bij de receptie (overigens net zoals andere gasten). De volgende dag beloofden ze in heel de kamer antimuggenspray te spuiten. En inderdaad, we hebben daarna geen mug meer gezien! Ik zou het hotel een 10 hebben gegeven als ze dit voor onze komst hadden gedaan. Gelukkig zijn we niet geprikt of ziek geworden.

Zo tegen de avond spotte ik plotseling een mug. Binnen. En daarna nog een, en nog een… en nog een!

Angkor Wat, heet!

En dan waar we eigenlijk voor kwamen: Angkor Wat! Vroeg in de ochtend kwam er een tuktuk voorrijden die ons naar de tempels van Angkor Wat bracht. Puck in de draagzak en gaan met die banaan. Het was heel warm dus we gingen vroeg in de ochtend. Eerst kochten we kaartjes bij het kaartjescentrum dat een stukje van de tempels lag. Daarna reden we eerst naar Angkor Wat, door naar de Bayon tempel en uiteindelijk naar de Ta Prohm tempel. Vanwege de warmte besloten we de Terrace of the Leper King maar over te slaan. De tuktuk driver bleef de hele ochtend bij ons. Hij zette ons af, wachtte, of haalde ons bij de uitgang weer op en zorgde ervoor dat we genoeg koud water bleven drinken.

Het was prachtig, bijzonder en we hebben heel veel mooie foto’s gemaakt. Omdat Puck mij in alles kopieert, kocht ik nog een hoed en zo zette zij ook haar hoedje op want veel schaduw heb je er niet. Dat probleem hadden we handig opgelost. Rond de middag waren we weer terug. Beter ook, want het was ’s middags veel te heet voor haar geweest. Zij sliep lekker in de koele kamer, terwijl wij aan het zwembad lagen met de babyfoon 3G aan uiteraard.

Op de muggen na was Angkor Wat echt een fantastische verrassing. Vooral omdat we min of meer hadden besloten Cambodja over te slaan. Toch heel blij dat we dit hebben gezien en gedaan met Puck. Maar goed, inmiddels hadden we ook heel veel zin in echt zon, zee en strand. Tijd voor wat eilandhoppen in Zuid-Thailand dus!

Volg ons ook op

Recente blogs

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!