Benidorm, de perfecte vakantiebestemming voor… baby’s?! Blogger Kim vertelt!

Na de zwangerschap en bevalling wilden we even een paar dagen relaxen. Aangezien m’n schoonouders een appartement hebben in Benidorm, besloten wij dat dit onze eerste vakantie bestemming met Lova zou worden. Maar is dit nou wel een goeie vakantiebestemming met baby? Dát ga ik je vertellen.

Een ‘eigen’ appartement

Na een relaxte vlucht van ongeveer 2,5 uur komen we aan in Alicante. Lova heeft heerlijk geslapen tijdens de vlucht. Vooraf maakte ik me nogal druk om haar eerste keer vliegen, maar het ging goed. Aangezien ze in de draagzak zit en wij alle 3 alleen handbagage hebben, hoeven we niet te wachten op de koffers. Gelijk een taxi aangehouden en op naar Benidorm. Daar staan mijn schoonouders ons al op te wachten. Een voordeel van een ‘eigen’ appartement is dat we weinig mee hoefden te nemen. Luiers, babydoekjes en zelfs een buggy zijn aanwezig. Helaas heb ik daarom geen kindvriendelijke hoteltips 🙁

Luiers, babydoekjes en zelfs een buggy zijn aanwezig.

Zon, zee, strand en terrasjes!

Benidorm heeft een prachtig lang strand waar je heerlijk een dag of middag kunt vertoeven. Een groot kleed, zonnebrand, wat lekkers te eten en drinken en speelgoed mee: aanrader! Het grote voordeel is dat de stranden erg schoon zijn hier. Elke avond worden ze schoongemaakt en worden de bedjes opgeruimd. De oudere kinderen kunnen op het Levante strand waterskiën en wakeboarden. En hoe lekker is het om na een dagje strand op een van de vele terrasjes aan de boulevard te zitten. Onze absolute aanrader is The Jungle beach bar. Pal aan de boulevard met uitzicht over zee en heerlijke cocktails en nachos op de kaart.

Onze absolute aanrader is The Jungle beach bar. Pal aan de boulevard met uitzicht over zee en heerlijke cocktails en nachos op de kaart.

Onze kleine meid kan nog niet zelfstandig zitten dus nemen we een buggy mee waar zij heerlijk in kan slapen. Spanjaarden zijn superlief voor baby’s; ze doen er alles aan zodat Lova niet in de volle zon hoeft te liggen. Wil je liever een beetje Nederlandse invloeden? Een paar deuren verder zit eetcafé Pinocchio met Nederlandse eigenaren Saskia en Willem. Een en al gezelligheid én ze hebben er broodjes kroket en kaas. 😉

Het oude centrum

‘s Avonds maken we een wandeling over de boulevard naar het oude centrum. In de loop van de avond wordt het wat drukker op straat, dus besluiten we Lova mee te nemen in de draagzak. Met een buggy kom je toch wat moeilijker door de drukte heen en de draagzak biedt haar een veilig en rustig gevoel.

Het oude centrum is leuk om te bezoeken. Mooie gebouwen, gezellige muziek en een overvloed aan tapasbarretjes. De Calle Santo Domingo is dé tapasstraat van Benidorm. Plof ergens neer en geniet van de heerlijke Spaanse hapjes. Lova slaapt het grootste gedeelte van de avond geslapen. Maar de momenten dat ze wakker is, krijgt ze alle aandacht van de Spaanse obers. Niemand kijkt hier raar als je je kind borstvoeding geeft. Ook een absoluut pluspunt.

Niemand kijkt hier raar als je je kind borstvoeding geeft. Ook een absoluut pluspunt.

 

Tijdens deze vakantie is het Fiestas Mayores Patronales in Benidorm. Dat betekent een gezellige feestavond met gratis drankjes en vooral veel livemuziek en vuurwerk. Daarnaast gaan de Engelse toeristen overdag al verkleed de straat op. Je kijkt je ogen uit.

Weg van uit Benidorm

Even een dagje geen Benidorm? Voor € 1,50 per busrit bezoek je de leukste dorpen en steden zoals Guadalest, Albir of Altea. De buggy kan prima mee in de bus, dus ook met baby zeker doen!

Engelsen ontwijken

Of Benidorm ook nadelen heeft? Jazeker, zonder kinderen is het een en al gezelligheid en kun je tot in de late (of vroege) uurtjes stappen. Maar de Engelse wijk ‘s avonds met een baby… dat zou ik overslaan. Er is veel gezelligheid, harde muziek en vooral drukte op straat. Niet ideaal dus.

Benidorm alleen leuk voor ‘oudjes’?

Nee, niets is minder waar. Benidorm is óók met baby of kleine kinderen een prima vakantiebestemming. Of we teruggaan? Jazeker! En dan willen we zeker een dagje naar Mundomar, het Dolfinarium van de Costa Blanca. Daar hebben we veel positieve berichten over gehoord. Maar het lijkt ons leuker dit te doen als Lova het beter begrijpt.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!