Barcelona met kleuter: de meest relaxte citytrip-tips!

Auteur: Ellen

Dit artikel is gepubliceerd op: 8/06/2019

De voorbije jaren zijn we in de wintermaanden telkens een weekje naar de zon geweest. Dit jaar komt het er helaas niet van. Als manlief voor een cursus naar Barcelona moet, staan mijn dochter Ellemieke en ik dan ook te springen om mee te gaan. We koppelen er nog enkele extra dagen vakantie aan vast met ons 3’tjes. Vol enthousiasme maakt ze haar juffen en vriendinnetjes jaloers als ze zegt dat ze enkele daagjes afwezig zal zijn want ze gaat naar “Bajcelona”.

Inchecken en de stad in!

De reis verloopt vlot en als de taxi stopt voor ons hotel, het H10 Marina Barcelona, schijnt het zonnetje al heerlijk. Inchecken, koffer uitladen en de stad in! Het hotel ligt op een kleine 10 minuten wandelen van de Port Olimpic, het strand, de zee en aan het begin van een leuke wandelpromenade. De ideale plaats voor een eerste zonnige selfie om het thuisfront mee te plagen want in België regent het nu. We wandelen naar de Ramblas en in een van de kleine zijstraatjes zetten we ons op een terrasje en bestellen we tapas. Buiten eten in februari… heerlijk! Na nog winkeltjes te hebben gezien nemen we een taxi naar ons hotel. Morgen moet er iemand vroeg op.

Buiten eten in februari… heerlijk!

Eerst naar de Sagrada Familia

We kunnen nog samen ontbijten alvorens Pieter naar de meeting moet. Die is in ons hotel dus geen verloren reistijd voor hem. Ellemieke en ik hebben voor vandaag eerst een bezoekje aan de Sagrada Familia op de planning staan. Het is een fikse wandeling, maar wat beweging is fijn. Onderweg raak ik even de weg kwijt (wat de oriëntatie betreft vertrouw ik normaal op mijn man ;)), maar met de hulp van een vriendelijke Spaanse dame zijn we snel weer op het goede spoor. Het is net 10.00 uur als we aankomen en het is dan al erg druk. Omdat ze zien dat ik met kind in een buggy aankom, word ik naar een apart loket geloodst waar ik meteen tickets kan kopen. Dat is een meevaller!

Omdat ze zien dat ik met kind in een buggy aankom, word ik naar een apart loket geloodst waar ik meteen tickets kan kopen.

We krijgen elk een audio guide. Ellemieke luistert gefascineerd naar wat er verteld wordt. Bij het buitenkomen uit de kathedraal zien we aan de overkant van de straat een klein speeltuintje. Ik laat mijn kleuter hier even ‘los’ zodat ze kan spelen en haar energie kwijt kan. Speeltuintjes als deze vind je trouwens op verschillende plaatsen doorheen de stad. Ideaal tijdens een citytrip met kinderen!

Wijntje, appelsapje, niks meer aan doen

Te voet gaan we verder via heel wat leuke winkels naar de Plaça Catalunya. Ik heb Ellemieke beloofd om naar het strand te gaan in de namiddag. De afstanden zijn hier echter groter dan ik dacht, dus beslissen we een taxi te nemen. Die zijn hier best betaalbaar en dus een makkelijke en snelle oplossing als je net als ik niet zo’n fan ben om alleen de metro te nemen mét kind én buggy. Aan het strand zetten we ons op een terrasje in de zon en bestellen we een pizza. Met onze zonnebril op onze neus kunnen we ongestoord mensen kijken, heerlijk met een roseetje (voor haar appelsapje) in de hand. Instant vakantiegevoel.

Stadstrand

Ik had me niet voorzien in speelgoed om in het zand te spelen dus gaan we nog 37 winkels af om uiteindelijk in een – wat we ons voorgenomen hadden – laatste winkeltje een minisetje strandspeelgoed te vinden. In de zomer val je erover, tijdens de wintermaanden bijna nergens te vinden. Dat kan je dus beter maar van thuis meenemen. We installeren ons op een grote handdoek op het strand. Heerlijke namiddag hebben we hier. Op weg naar een terrasje valt Ellemieke in slaap in de buggy. Ik installeer me op een terrasje aan de haven. Zij geniet van haar dutje, ik van de tijd om mijn boek te lezen.

Als we terug op onze kamer zijn is ook Pieter klaar met werken voor vandaag. We wandelen terug naar het centrum om wat te gaan eten en nog wat winkeltjes aan te doen. Onderweg passeren we het standbeeld van Columbus. Onze kleuter vraagt wie dat is en hangt aan haar papa’s lippen als hij vertelt dat dát de meneer is die ‘Amejika’ ontdekt heeft. Het land waar ze vorige zomer zo van onder de indruk was. Als ze wat later in haar bed ligt vraagt ze opnieuw om over ‘meneej Columbus’ te vertellen. We slapen heerlijk.

Onze kleuter vraagt wie dat is en hangt aan haar papa’s lippen als hij vertelt dat dát de meneer is die ‘Amejika’ ontdekt heeft.

Keep calm and… relax!

Ook vandaag heeft Pieter nog een halve dag meeting. Ik besluit om een half dagje Q time te hebben met mijn kleine meid en we gaan naar de wellness in het hotel. De sauna of het stoombad is nog niet aan haar besteed, maar het zwembad natuurlijk wel. Vooral het zalige extra warme gedeelte kan ons wel bekoren. Heerlijk ontspannen gaan we de rest van de dag met ons 3’en op stap, lekker rondkuieren, terrasje doen en sightseeën. We sluiten de dag af op een verwarmd terras om alweer te smullen van tapas. Bij onze kleuter vallen de patatas bravas en de omelet het meeste in de smaak. O ja, en de vierkante ijsjes voor dessert niet te vergeten.

A day at Park Güell

We hebben weer heerlijk geslapen en na een supergoed ontbijt met ook voor kinderen lekkernijen, beslissen we naar Park Güell te gaan. Een ochtendwandeling van een 4-tal kilometer vanuit ons hotel. De laatste straat is best pittig omdat die nogal steil is. Als we de ellenlange rij zien wordt ons enthousiasme getemperd. Een uur of meer in de rij… dat hebben we er niet voor over om een park under construction te zien. Er zijn immers opfrissingswerken dus grote delen zijn afgesloten. Koop van tevoren je toegangstickets dus!

Als we de ellenlange rij zien wordt ons enthousiasme getemperd.

Plaspauze

Gelukkig is er een groot park dat wél vrij toegankelijk is. Onze kleuter heeft het er naar haar zin. Vrij rondlopen en bellen blazen met de bellenblazer die we onderweg kochten. Tot ze plots zegt: “Ik moet pipi doen.” Het enige toilet is aan de andere kant van het park en er staan zeker 15 mensen voor ons. Ellemieke laat met duidelijke gebaren blijken dat het écht dringend is; van een taalbarrière is geen sprake en al snel mogen we voor. Wat een voordeel, zo met kleine kinderen op vakantie gaan 😉 Als we ’s avonds naar een restaurant gaan neem ik iets mee waar Ellemieke zich mee kan bezighouden. Vaak zijn het kleurpotloodjes, maar op onze laatste avond heb ik een mini-electro met thema prinsessen mee. Het is een beetje groter dan een smartphone, makkelijk mee te nemen.

Zo even er tussenuit in de winter, het doet deugd. Als ik Ellemieke op maandag terug naar de klas breng, begint ze te vertellen over haar tripje naar Barcelona. “Ju-uuf, weet je hoe de 3 boten van Meneej Colombus heten? Neen? Ik wel: de Santa Ma-i-ja (Maria), De Pinta en de Nina.” ?

Take me to Barcelona!

Lijkt Barcelona jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt in ongeveer 2 uur en 15 minuten van Schiphol Amsterdam naar Barcelona
  • De beste reistijd voor Barcelona is mei tot en met juni en september en oktober, in juli en augustus kan het echt heet zijn
  • Onder andere KLM, Transavia en Vueling vliegen direct op Barcelona
  • Auto huren in Barcelona? Alle grote verhuurbedrijven zijn op het vliegveld te vinden: Avis, Europcar, Sixt en Hertz.
  • Deze leuke hotels in Barcelona boek je op Booking.com! Of check deze leuke huizen in en rond Barcelona van Belvilla
  • Liever een pakketreis? Check de deals van bijvoorbeeld Tui.nl of D-Reizen
Booking.com

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!