Barcelona met kinderen: 5 x de leukste tips van local mama Marta

Auteur: Marta

Dit artikel is gepubliceerd op: 12/10/2019

Barcelona is al jaren een populaire stedentripbestemming, helemaal onder gezinnen. Niet alleen door de korte vliegafstand en het mooie weer, maar ook door de relaxte vibe, de ligging aan zee en de vele kindvriendelijke attracties is het een geliefde plek. Welke plekken zijn nou écht de moeite waard en welke kun je beter links laten liggen?

Local en expert Marta Rubio van HolaBarcelona.nl geeft ons 5 absolute must-do’s tijdens een stedentrip Barcelona met de kinderen. Dit is wat je volgens haar zeker moet doen met kinderen in Barcelona!

1. Camp Nou Experience

Een bezoekje aan het voetbalstadion van FC Barcelona staat vaak op nummer 1 in de wishlist van de kleine voetballers die Barcelona bezoeken. En dat is niet voor niks! Ze willen graag het stadion zien waar de grote voetbalsterren spelen en een glimp opvangen van alle bekers die Barça heeft gewonnen. Maar een bezoek aan Camp Nou is veel meer dan dat! Je kunt onder andere je eigen naam op een Barça shirt laten drukken in de fanstore, of gaan schaatsen op de ijsbaan van FC Barcelona en zelfs een wedstrijd meepikken van Barça!

2. Hop-on-hop-offbus

Ideaal voor gezinnen die wél veel van Barcelona willen zien, maar geen zin hebben om met kinderen in het grote metrostelsel te duiken. Vanuit deze dubbeldekkers zie je de hele stad aan je voorbijgaan en kun je waar je wilt in- en uitstappen. Enkele stops die je zeker moet doen met kids zijn het fantasievolle Park Güell en de indrukwekkende Sagrada Familia. Beide attracties zijn het werk van de befaamde architect Antoni Gaudí en zullen zeker indruk maken op je kinderen.

Tip: wie trekpleisters als de Sagrada Familia wil bezoeken, doet er goed aan om van tevoren tickets online aan te schaffen om zo de wachtrijen bij de kassa te omzeilen.

3. Tibidabo pretpark

Een echte must-see met kinderen is het attractiepark Tibidabo. Hier genieten kinderen van alle leeftijden naar hartenlust: hetzij bij het reuzenrad, de botsauto’s of de draaimolen. En voor de echte durfallen is er een spookhuis en een duizeligmakende achtbaan! Omdat het pretpark bovenop de Tibidaboberg ligt, de hoogste berg van Barcelona, geniet je daarnaast van een heel mooi uitzicht over de stad die als de zon valt nóg betoverender wordt.

Hier genieten kinderen van alle leeftijden naar hartenlust: hetzij bij het reuzenrad, de botsauto’s of de draaimolen.

4. Aquarium van Barcelona

Vooral bij slecht weer is een bezoek aan het Aquarium van Barcelona een aanrader. Dan zit je lekker binnen en kun je urenlang van het grootste Mediterrane zeeaquarium genieten. Het hoogtepunt van het bezoek is zonder twijfel het moment waarop je onder een watertunnel doorloopt waar onder andere haaien zwemmen. Voor kleine kinderen is het educatieve gedeelte van het aquarium minstens zo leuk en leerzaam! Daar mogen ze hun handen in het water steken!

5. Dierentuin van Barcelona

Met stip op 1 het populairste gezinsuitje in Barcelona is de Zoo de Barcelona. In de dierentuin van Barcelona zijn allerlei dieren te zien in hun natuurlijke habitat: van olifanten en leeuwen tot krokodillen en pinguïns. De leukste gedeelten voor kinderen zijn het kleine aquarium en de boerderij, waar ze ook dieren kunnen aaien en verzorgen. In de dierentuin vind je ook verschillende speeltuinen en kun je karretjes huren als ze moe beginnen te worden, want vergis je niet, het is een heel grote dierentuin!

Kortom, in Barcelona is er naast alle standaardbezienswaardigheden nog volop dingen te doen met de kinderen. Heb jij nog tips, laat het ons dan weten!

Deze blogs al gelezen?

Met een dreumes roadtrippen langs 3 mooie locaties in Denemarken!

Op de website van de ANWB boekten we een autoreis (met Pharosreizen) naar Denemarken. Een kindvriendelijke reis langs 3 locaties. We schaften voor de vakantie...

Met een dreumes op wintersport in Lermoos – dit kindvriendelijke hotel wil je boeken!

Allereerst wil ik je wat achtergrondinformatie geven. Mijn man is van kinds af aan al een wintersporter. Hij vindt het H E L E M...

Roadtrip door de Balkan met een peuter: Nikie maakt de balans op

Eerder schreef ik over onze roadtrip door Slovenië, Bosnië en Kroatië. Na ruim 2 weken rondrijden door de Balkan zijn we weer lekker thuis en...

Volg ons ook!