Autovakantie met baby naar Frankrijk: 3 do’s, 3 dont’s én 5 tips van blogger Rosalie!

Na een verbouwing van 4 maanden, een verhuizing en een opgroeiende baby stond er eindelijk een weekje vrij gepland. Vanwege de drukte in de voorgaande maanden waren we toe aan rust en wilden we eerst lekker genieten van ons huis, de zon en de zee (we wonen in Noordwijk). Maarrrrr uiteindelijk besloten we door een tip van vrienden tóch een weekje Frankrijk te boeken. En wel naar Soulac sur Mer.

Op Sandaya.nl boekten we dit huisje: de Cottage Surf Premium voor 4 personen, met 2 kamers en airconditioning. Zo had onze kleine man van toen 5,5 maand een eigen kamer en wij ook. Doordat we last minute boekten én het een van de laatste weken van het seizoen was (3-10 september), betaalden we maar een fractie van het bedrag wat onze vrienden in de zomer schoolvakantie betaalden. Thuis blijven was bijna duurder!

3 do’s

Ik zal eerst maar eens even de do’s op een rijtje zetten voor een autovakantie met baby:

 1. Boek last minute: er zijn regelmatig annuleringen of niet alle plekken zijn geboekt. Zo kun je grote kortingen krijgen!
 2. Ga buiten de schoolvakanties: als de scholen weer begonnen zijn – zeker ook de Franse scholen – is het rustig en heb je bijna alle voorzieningen voor jezelf. Hoe fijn! Ook lekker rustig op de camping wat betreft omgevingsgeluiden.
 3. Zorg voor een accommodatie met een extra kamer: een kamertje of ruimte waar je kind zijn eigen plekje heeft en een beetje kan wennen.

3 don’ts

Er waren ook wat nadelen aan ons verblijf op camping Soulac sur Mer. Als ik die vooraf geweten had, of me beter had ingelezen, zou ik wellicht voor een andere locatie hebben gekozen. Hopelijk hebben jullie er iets aan!

 1. Camping ligt hoog op een rots: het was daardoor een behoorlijke onderneming om op het strand te komen. We moesten de wagen door een mul zandpad trekken en uiteindelijk een flinke klim naar beneden maken door hetzelfde mulle zand. Geen doen dus. Must have voor deze situatie: een draagzak!
 2. Zwembad is steenkoud: ik had me enorm verheugd om lekker te zwemmen met Fedde. Helaas was het water zo enorm koud dat het echt niet mogelijk was. Gelukkig hadden we een opvouwbaar babybadje mee en konden we een eigen zwembadje maken op ons terras bij de cottage.
 3. Huisje met terras in de avondzon: dit klinkt wellicht heel lekker, maar met een kleine baby was het geen doen. Vol in de zon avondeten, geen schaduwmogelijkheid zoals een scherm bij het huisje en ook geen bomen: no go dus. We hebben met eigen hamamdoeken schaduw moeten creëren.

5 tips

Tot slot heb ik nog 5 tips voor je, dingen die handig zijn tijdens een campingvakantie in Frankrijk:

 1. Babybadje Flexibath
 2. Draagzak Free to Grow van Tula (verschillende printjes en kleurtjes)
 3. Campingbedje met verhoging
 4. Parasol voor op het strand of voor een schaduwplek op balkon/terras
 5. Houd actie- een aanbiedingen websites in de gaten!

Hoe ons avontuur naar Frankrijk verder verliep? Dat lees je in mijn volgende blog!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!