Australië met een dreumes: dit zijn de 5 voorbereidingstips!

Auteur: Nicole

Dit artikel is gepubliceerd op: 23/11/2019

Helemaal naar de andere kant van de wereld met een kleintje van een jaar? Ja, het kan! In ons geval: gewoon boeken en gaan zonder te veel na te denken over alle beren (of kangoeroes) op de weg. Inderdaad, het is een lange reis, maar als je er voldoende tijd voor neemt en je tempo aanpast, dan kan er zo veel. En eerlijk is eerlijk, het schitterende Australië is het meer dan waard.

Hierbij deel ik graag onze 5 voorbereidingstips met je:

1. Neem zo veel mogelijk tijd als kan

Niet iedereen heeft de luxe om meer dan 4 weken vrij te nemen, maar voor minder dan een maand raad ik zeker af om naar Australië te vliegen. Het is een lange reis en de afstanden in het land zijn enorm. Of je nu het zuiden, de outback of de oost- of westkust kiest, je gaat hoe dan ook veel tijd kwijt zijn aan reizen. Wij zaten soms meer dan 6 uur per dag in de auto om van locatie A naar B te reizen. Zorg daarom ook voor voldoende entertainment onderweg. Het uitzicht onderweg is wel schitterend dus wij vonden al die tijd in de auto zeker geen straf.

Zorg daarom ook voor voldoende entertainment onderweg.

2. Kies de vluchten zorgvuldig uit

Het is erg lang vliegen naar Australië en reizen met een klein kind is voor de meesten geen hobby. Daarom extra reden om zorgvuldig je vluchten te kiezen. Wij kozen op de heen- en terugreis expres voor een nachtvlucht waarbij Coco het gros van de tijd zou slapen. KLM biedt de betaalbare lijnvlucht Amsterdam-Singapore ’s avonds aan en dat was voor ons de perfecte retour. Vanaf Singapore zijn er tal van (goedkope) vluchten naar Australië en het is meteen een goede reden voor een korte tussenstop in deze bruisende stad. Daarnaast stelt iedere maatschappij andere gewichtsvereisten om de stoel met een baby-basket te boeken. KLM hanteert circa 10 kilo als maximum, terwijl Qantas en Singapore Airlines bij ons een gewicht tot 14 kilo toestonden. Bij ons kon Coco alle vluchten slapen in de wieg en dat maakte voor ons een groot verschil in eigen comfort.

3. Check goed of je vervoersmiddel kind-proof is

Behalve de trein hebben wij niet met het openbaar vervoer gereisd, omdat we niet te afhankelijk wilden zijn van vaste tijden en we de bussen met een dreumes niet aandurfden. Via Apollo huurden we een maand een kleine campervan om langs de wegkust te rijden. Check vooraf goed of het verhuurbedrijf kinderzitjes aanbiedt; dat van ons deed het gelukkig wel tegen een kleine meerprijs. Voor kleinere afstanden vinden officiële taxichauffeurs het geen probleem om je kindje op schoot te houden, maar Ubers deden dat dan weer niet. Wij hadden zelf de Deryan Travel cot meegenomen (beste babyaankoop ooit), die we boven in ons camperbusje zetten en waarin Coco de hele reis prima sliep. Handig: de travel cot doet het ook heel goed op het strand.

4. Kijk vooral naar wat wél kan in plaats van wat niet kan

Met een beetje creativiteit deden we met zijn 3’en alles wat we normaal zonder kind zouden doen. Bij alles wat we wilden informeerden we lokaal naar de mogelijkheden en met “just go, no worries mate” kwamen we een heel eind. Zo namen we Coco mee op een boot om walvissen te spotten, kon ze op schoot mee in een mini-vliegtuigje over de oceaan en namen we haar in de draagzak mee naar allerlei National Parks. Het kan er wel bloedheet zijn, dus zorg voor voldoende zonnebescherming en drinken (wij knoopten gewoon een romper om Coco’s hoofd als bescherming).

5. De laatste handigheidjes

En hierbij nog even de snelle handigheidjes:

  • Bij de supermarkten Coles & Woolworths verkopen ze fruit- en groentehapjes en yoghurt in allerlei smaken in zakjes die het perfect doen als tussendoortje of maaltijd. Die sloegen wij flink in voor onderweg.
  • Bij de meeste Airbnb’s vinden ze het geen probleem om kleine kinderen in huis te hebben.
  • Bij alle horecagelegenheden boden ze kinderstoelen aan.
  • Met de Wikicamps-app (App StoreGoogle Play) vind je alle campings onderweg met reviews erbij. Wij vonden de farm stays het leukste, omdat je op het erf mag slapen en ook meteen bij alle dieren op de boerderij kunt. Nadeel: Coco lag iedere avond in bed schaapjes na te doen.

Take me to Australië!

Lijkt zo’n reis naar Australië jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt in +/- 20 uur met 1 overstap van Schiphol Amsterdam naar Perth, in +/- 22 uur naar Melbourne, in +/- 22,5 uur naar Sydney en in +/- 20 uur naar Darwin
  • De beste reistijd voor Perth is januari t/m mei en oktober t/m december, voor Melbourne januari t/m maart en november en december, voor Sydney oktober, november, februari, maart en april en voor Darwin april t/m november
  • Onder andere de volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen met 1 tussenstop naar Australië: KLM, Emirates en Etihad
  • Camper of auto huren in Australië? Dan kan bij Apollo of bijvoorbeeld bij Tenzing Travel, dan zie je alle verhuurders overzichtelijk bij elkaar!
  • Een leuk hotel boeken voor de eerste dagen na aankomst? Check deze hotels op Booking.com in Perth, Melbourne, Sydney en Darwin
  • Liever een georganiseerde reis? Check bijvoorbeeld Tenzing Travel
Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!