5 x de leukste plekken in Antwerpen voor een stedentrip met kinderen

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 28/02/2020

Op onze 2e date gingen mijn vriend en ik naar Antwerpen. Onder het mom van ‘waarom niet, laten we ’s gek doen’. Tijdens de 1e date bleek namelijk dat we beiden dol waren op die stad. Nu, 6 jaar later, willen we heel graag terug met onze dochter Puck van bijna 3. Om het bezoek ook voor haar tot een succes te maken zocht ik 5 leuke activiteiten uit.

We maken er een lang weekend van. We slapen in hetzelfde hotel als waar we 6 jaar geleden 1 nachtje boekten: Hotel Banks, een superhip hotel midden in het centrum. Uiteindelijk bleven we 2 nachtjes. 🙂 Én ze hebben er familiekamers, dus de keuze was makkelijk. Wat betreft de activiteiten heb ik grondig gegoogeld. Ik ben tot deze 5 ‘ultieme’ kinderactiviteiten in Antwerpen gekomen. Ik ben benieuwd welke ze het leukst zal vinden!

1. ZOO Antwerpen

Pucks favo plek is de dierentuin. We kunnen er dus niet omheen; we moeten sowieso naar de ZOO. Die in Antwerpen is een van de oudste dierenparken ter wereld met veel groen en afwisselend mooie oude en heel moderne gebouwen en verblijven. Wij zijn Artis gewend en het schijnt dat ZOO Antwerpen vele malen mooier is! We gaan het zien!

Tickets: € 21,50 voor volwassenen, € 15 voor kinderen van 3 tot 11 en kinderen jonger dan 3 mogen gratis naar binnen

2. MAS Museum aan de Stroom

We hebben afgesproken 1 museum te bezoeken. Dus dan meteen maar het bekendste museum van Antwerpen. Het heeft 8 verdiepingen vol met honderdduizenden schilderijen, beelden et cetera. Misschien is Puck nog net iets te jong, maar er is genoeg te doen en te zien. En anders nemen we de lift (gratis!) naar de 10e verdieping om te genieten van het uitzicht!

Tickets: € 10 voor volwassenen (ouder dan 25), € 8 voor 12- tot 25-jarigen en kinderen jonger dan 12 mogen gratis naar binnen

3. Kinepolis Family Antwerpen

Kinepolis is een bekende bioscoopketen, maar extra leuk voor kinderen door het familieconcept. Met ochtendvoorstellingen, een verhoogd zitje, kleurplaten en hééél veel leuke kinderfilms. Je kunt er ook een familieticket krijgen van € 33 euro (voor 2 volwassenen en 2 kinderen).

Tickets: € 11,55 voor volwassenen, € 10,55 voor kinderen van 3 tot 18 en kinderen jonger dan 3 mogen gratis naar binnen

4. Het Steen

Omdat wij vaak alleen in Antwerpen kwamen om te shoppen en lekker te eten, zijn we nog nooit in Het Steen geweest. Natuurlijk wel honderd keer langsgelopen maar nooit bedacht om er eens te gaan kijken. Met Puck gaan we zeker een kijkje nemen, helemaal nu ze in de ridders-en-prinsessenfase zit. Hopelijk is het open, want het wordt op dit moment gerenoveerd.

5. De Burgerij

We eten hamburgers en fritten bij burgerbar De Burgerij! Een gezellig restaurant waar ze helemaal ingesteld zijn op kinderen: met genoeg kinderstoelen, een kindermenu en dus kinderporties, een speelkamer achter glas. Jumm.. Nu al zin in!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!