Als je dreumes nog te klein is voor skiles, maar jij wél op wintersport wil!

Auteur: Annemarie

Dit artikel is gepubliceerd op: 13/03/2019

Vorig jaar was Sophie nog maar 10 weken oud tijdens onze wintersport. Ze was tevreden, zolang ze maar op tijd kon drinken en slapen. Inmiddels is ze een pittige bijna-peuter van 14 maanden en is er iets meer nodig om haar bezig te houden. Ik weet nu al dat ze skiën helemaal geweldig gaat vinden, maar ja… Dat kan toch echt pas vanaf 3 á 4 jaar.

Bijna-peuter op de piste

We hadden met beide ouders en mijn schoonzus en haar gezin een groot huis gehuurd in Zell am See, Oostenrijk, vlakbij de gondel. Dit was ideaal, want we wisselden elkaar een beetje af met skiën en doordat we geen reistijd hadden, konden we de skipas beneden doorgeven en direct weer de piste op. Op een van de dagen gingen we met Sophie naar boven en lunchten we daar met de hele groep. Voor haar was alleen het ritje met de gondel al een hele beleving. Eenmaal boven keek ze helemaal haar ogen uit, al die sneeuw en mensen op ski’s! Het was een hele uitdaging om te zorgen dat ze haar zonnebril ophield. Wel belangrijk, want door de weerkaatsing van de zon in de sneeuw kunnen onbeschermde ogen snel beschadigen.

Eenmaal boven keek ze helemaal haar ogen uit, al die sneeuw en mensen op ski’s!

Rodelahiti!

Onze nichtjes van 4 waren voor het eerst naar skiles. Na 2 dagen bleek dit toch wel erg vermoeiend te zijn en waren ze toe aan even iets anders. We zijn toen een middag naar de Maisiflitzer in Kaprun geweest, een soort van rodelbaan die het hele jaar geopend is. Deze baan bevindt zich op de Maiskogel, een overzichtelijke berg die zich profileert als das ideale Skigebiet für Familien.

We kochten een ticket waarmee we 3x naar beneden mochten en gingen naar het vertrekpunt. De baan is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar; tot hun 7e moeten ze worden begeleid door een volwassene. We namen plaats in de bakjes, kregen een korte uitleg hoe we moesten remmen of juist vaart konden maken, en werden langzaam omhooggetrokken. Eenmaal boven aangekomen, werd je bakje ‘gereleased’ en ging het in volle vaart naar beneden! Superleuk om te doen en 3x was voor de kinderen eigenlijk niet genoeg. Onderaan de berg is ook nog een speeltuin met ernaast een restaurantje, van waaruit je heel handig de spelende kids in de gaten kunt houden. Wij warmden er even op met een Glühwein en een Apfelstrudel en namen vervolgens weer de (gratis) skibus naar Zell am See.

Onderaan de berg is ook nog een speeltuin met ernaast een restaurantje, van waaruit je heel handig de spelende kids in de gaten kunt houden.

Pistemeters maken

Op de planning stond nog het bijwonen van de snownight. Een spectaculaire skishow door onder andere de skileraren en het lokale skiteam die in het wintersportseizoen wekelijks op woensdagavond plaatsvindt. Helaas werd dit net te laat voor Sophie en haar ervoor wakker houden, vonden we wat teveel van het goeie. Sophie heeft de rest van de week vooral enorm genoten van alle aandacht van haar opa’s en oma’s en de rest van de familie. Heel fijn ook voor ons, want zo was er tijd zat om vele pistekilometers te maken. Mijn allergrootste tip zou dus ook zijn om – zolang je kind nog niet kan skiën – lekker met familie of vrienden op wintersport te gaan. Dan kun je rouleren en hoeft er niemand alleen te skiën (en het is natuurlijk ook gewoon onwijs gezellig!).

Mijn allergrootste tip zou dus ook zijn om – zolang je kind nog niet kan skiën – lekker met familie of vrienden op wintersport te gaan. Dan kun je rouleren en hoeft er niemand alleen te skiën (en het is natuurlijk ook gewoon onwijs gezellig!).

Lees ook het blog van Annemarie over de treinreis (skitrein) naar Zell am See in Oostenrijk!

Volg ons ook op:

Recente blogs: