9 x tips voor Chiang Mai met (jonge) kids

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 18/01/2019

Na een paar fantastische dagen in Bangkok vlogen we in een dik uur naar Chiang Mai.
We kwamen aan in de middag en het regende pijpenstelen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik dat helemaal niet zo erg vond, na een paar – toch echt ook wel – hele warme dagen in Bangkok. We hadden gelukkig vrij snel een taxi en waren binnen 15 minuten op de plaats van bestemming: het I-River hotel.

Hierbij wat leuke to do’s en tips voor Chiang Mai met (jonge) kids:

1. I-River hotel

Het I-River Hotel is een heerlijk hotel, net buiten het centrum (20 minuten lopen), aan de Ping rivier met een prachtige tuin, een fantastisch zwembad en uitzicht. Mooie nette (familie)kamers, megavriendelijk, behulpzaam en lief personeel. Maar – ja er komen wat maren – het hotel zelf is niet bepaald heel kindvriendelijk qua faciliteiten. Zo hadden ze geen babystoeltjes, geen babybedjes en ook geen waterkoker op de kamer (hebben wij ook niet meer nodig voor Puck maar als je nog een flesje geeft wel handig).

Daarentegen staat er 24 uur per dag heerlijke koffie en thee/heet water in de gemeenschappelijke ruimte (en fruit!) dus daar kun je ook prima een flesje maken. We hebben onze Deryan travelcot mee dus als er geen babybedjes zijn slaapt Puck daar gewoon in. Het ontbijt in het hotel is simpel en heerlijk. Jammer genoeg is er geen restaurant en bar. Maar… er zit een 7 Eleven vlakbij en een supermarkt schuin tegenover met kinderwinkelwagentjes (altijd een succes) en een heel uitgebreid assortiment – je kijkt je ogen uit!

Ondanks dat het hotel in onze ogen niet voldoet aan alle ‘kidsproofeisen’ zouden we er wel weer naartoe gaan met Puck. Ga je met een jonger kindje, dan is een Deryan travelcot en een Sack ‘n Seat handig om mee te nemen.

Ondanks dat het hotel in onze ogen niet voldoet aan alle ‘kidsproofeisen’ zouden we er wel weer naartoe gaan met Puck

2. Chiang Mai: niet buggyproof dus neem een draagzak mee!

Mocht je naar naar Chiang Mai gaan met een jong kindje, neem dan zeker ook een draagzak mee! De trottoirs zijn niet breed en niet egaal en in het ergste geval zijn ze er gewoon niet. Wij hebben niet 1 keer onze Yoyo gebruikt.

3. Bezoek Art in Paradise, het 3D museum

Wil je even wat anders dan tempels of de regen of hitte ontvluchten? Ga dan naar het Art in Paradise 3D museum. Helemaal leuk voor oudere kinderen (en voor ons ouders;-)) Puck vond het ook echt fantastisch! Download de app (tip: doe dat van tevoren) en je bent klaar om heeeeel veel leuke foto’s en video’s te maken!

4. Ga naar de oudste tempel van Chiang Mai: Wat Chiang Man

Deze tempel is gebouwd in 1296 en is daarmee de oudste tempel van Chiang Mai. Je kunt hem gratis bezoeken (overigens kun je wel een donatie doen) en is wat ons betreft zeker een must see. Ook leuk: de mooie spreuken in de de bomen.

5. Bezoek de grootste tempel van Chiang Mai: Wat Chedi Luang

Nog een must see! En een heel indrukwekkende: de grootste tempel van Chiang Mai. Hier moet je wel entree betalen (40 baht per persoon; ongeveer € 1,20); dat is het meer dan waard. Echt een indrukwekkende tempel!

6: Doen: Night market/bazar

Leuk om even doorheen te lopen op een avond. Allemaal souvenirwinkeltjes en heerlijke geuren van de gerechtjes die ze daar ter plekke maken en verkopen.

7. Doi Suthep/Doi Inthanon

Op ons lijstje stond ook Doi Inthanon, een mooie tempel op de hoogste berg van Thailand. Maar op de een of andere manier – door de nodige miscommunicatie – bracht private driver ons naar Doi Suthep. Eerst dachten we nog dat het gewoon een tussenstop was met weer een tempel. Maar het was ons einddoel. Desalniettemin is Doi Suthep ook zeker de moeite waard! Neem de gondel naar boven en de (300+) treden terug naar beneden. Op de terugweg zijn we nog bij de Huay Kaew Watervallen gestopt waar je gratis naartoe kunt (er is ook een stop hogerop waar je moet betalen). Hoewel het een leuke dag was, waren we liever naar Doi Inthanon gegaan. Een middag bij het zwembad van het hotel heeft deze dag enigszins goedgemaakt 😉

Op ons lijstje stond ook Doi Inthanon, een mooie tempel op de hoogste berg van Thailand. Maar op de een of andere manier – door de nodige miscommunicatie – bracht private driver ons naar Doi Suthep.

8. Kanta Elephant Sanctuary

Wauw, gelukkig hadden we nog een must see op ons lijstje: een olifantenreservaat. En niet eentje waar je op de rug van een olifant mag rijden of waar ze trucjes doen, maar een reservaat waar je echt meehelpt door eten te maken, eten te geven en de olifanten te wassen. Er zijn meerdere olifantvriendelijke reservaten maar wij kozen voor Kanta Elephant Sanctuary. Ons hotel regelde alles; we werden opgehaald en weer thuisgebracht, het was een onvergetelijke ervaring. Puck haar lievelingsliedje is Olifantje in het bos en ik weet zeker dat dat nog even zo blijft.

9. Eettips

In de onderstaande tentjes hebben we heerlijk gegeten:

  • Poppy’s: schuin tegenover de grootste tempel, Wat Chedi Luang (wel kinderstoeltjes)
  • At Khualek: leuk tentje voor Lunch, naast ons hotel, aan de rivier (wel kinderstoeltjes)
  • Lemongrass: op weg van hotel naar oude stad (geen kinderstoeltjes)
  • River market: op weg van hotel naar ouder stad, meteen na de brug links (geen kinderstoeltjes)

We hadden met gemak nog een paar dagen in Chiang Mai kunnen blijven, al was het alleen al om het heerlijke hotel. En dan zou zeker – zoals je waarschijnlijk wel snapt – Doi Inthanon op het programma staan. Mocht je naar Thailand gaan met kids, sla dan zeker naast Bangkok, Chiang Mai niet over!

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!