9 x de leukste to-do’s met kinderen in en om Moraira

Auteur: Sophia

Dit artikel is gepubliceerd op: 18/08/2019

Deze keer neem ik je mee op onze laatste vakantie naar het oosten van Spanje, ook wel de Côte d’Azur van Spanje noemen. Het plaatsje waar wij waren, heet Moraira! Moraira is een plaatsje dat op gelijke hoogte ligt als Ibiza Stad maar dan op het vaste land. We zijn er inmiddels 3 keer geweest en het bevalt nog steeds prima. Je merkt wel dat het steeds bekender wordt.

Hoe kom je er het snelst?

Als je van het autorijden houdt, ben je ruim 19 uur onderweg. Wijzelf pakken toch liever het vliegtuig. Je hebt 2 opties: of je vliegt naar Valencia en rijdt 1,5 uur zuidwaarts of je vliegt naar Alicante en rijdt een uurtje noordwaarts. Beide hebben we al eens gedaan en qua vliegveld vinden we Alicante fijner. Qua stad is Valencia toch wel ons favoriet, en leuk om te combineren met Moraira.

Accommodaties in de buurt van Moraira

Moraira heeft heel wat verschillende soorten accommodaties; zowel hotels als campings als privéhuisjes. Wij kiezen altijd voor de laatste optie. Dat doen we omdat we het fijn vinden om een huisje te hebben waarin we alle faciliteiten hebben. Van airco en aparte slaapkamers tot
zwembad, keuken en wasmachine. Leuke huisjes in de buurt van Moraira vind je op www.casitatravel.com of op www.homeaway.nl. Via Homeaway kom je vaak direct in contact met de eigenaar wat erg fijn is.

Dat doen we omdat we het fijn vinden om een huisje te hebben waarin we alle faciliteiten hebben

9 x waarom nu Moraira?

Waarom niet! Hierbij geef ik je 9 redenen waarom wij en onze kinderen helemaal dol zijn op Moraira!

  1. Het ligt aan een baai met fijn zandstrand en de zee loopt zeer langzaam af waardoor je er met kids heel ver in kunt.
  2. Het heeft veel kleine baaien met rotsen waarin je lekker kunt snorkelen, vissen kijken en ook krabben vinden! Hier meng je jezelf meer met het lokale bevolking wat erg leuk en gezellig is.
  3. Gezellig centrum met talloze winkeltjes, restaurants en zelfs een kermis voor de kids!
  4. Feestweken in de hele maand juni met onder andere een reuzepaella op het plein, wat iedereen welkom is.
  5. Leuke dorpjes op 10 tot 40 minuten afstand met de auto zoals Denia, Javea, Calpe en Altea.
  6. Javea heeft ook een prachtige strand en is in de avonden heel gezellig bij de boulevard. Stap eens binnen bij Chabada voor een heerlijke cocktail. De bar is al een attractie op zich. Of ga er genieten van een heerlijke paella of een burger!
  7. Javea en Valencia hebben de lekkerste Italiaan (vinden wij) buiten Italië natuurlijk. En die heet La Tagliatella, er is er een in Javea en een in Valencia.
  8. Als je in Denia bent, moet je zeker bij Tasca les Monges eten! Dit restaurant zit in een een pittoresk straatje en is o zo gezellig. Je eet er de lekkerste tapas!
  9. Wil je jezelf of je kids blij maken met het lekkerste ijs in Moraira? Ga dan naar Tutto Frutto Moraira; altijd vol maar je bent zo aan de beurt en je komt er zeker nog vaker terug!!!
Comfortvilla Luxe Villa's Spanje

Deze blogs al gelezen?

Buitenplaats Beekhuizen: ons eerste (en zeker niet laatste) glampavontuur met peuter

Om het vakantiegevoel er na een heerlijk weekje Frankrijk een beetje in te houden, rijden we aan op Velp. En wel vanwege Buitenplaats Beekhuizen! Een...

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Volg ons ook!