7 x de leukste theetuinen met kinderen in Nederland!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 17/07/2020

Theetuinen zijn bij uitstek coronaproof (want veel ruimte én buiten). En ze zijn een leuk uitje met kinderen. Eerder deelde onze blogger Femke al haar favoriete theetuin: het Kaslokaal in Oostkapelle, Zeeland. We vroegen ook jullie om de leukste theetuintips. Dit zijn de 7 theetuinen die een bezoek met kinderen waard zijn + nog 5 bonus-tips van onze volgers op social media!

1. Tuin van de Smid, Leiden (Zuid-Holland)

In de ‘polderoase’ van Leiden ligt de Tuin van de Smid. Een topplek voor kinderen, want naast een theehuis vind je er ook een natuurspeeltuin en boerderijdieren, zoals ezels, schapen, pony’s en poezen.

2. Theetuin Overleek, Monnickendam (Noord-Holland)

Wat een prachtig plekje! Net buiten Amsterdam, in de buurt van Broek in Waterland en Zuiderwoude vind  je theetuin Overleek. Naast zelfgemaakte taarten, dieren en het platteland, kun je er ook genieten van de waterrijke omgeving. Bij theetuin Overleek zijn kano’s en fluisterboten te huur met eventueel een picknickmand voor aan boord.

3. ’t Veenhuusje, Putten (Gelderland)

In een typisch Engelse cottagetuin tussen de kippen en de vogeltjes zijn bij ‘t Veenhuusje in Putten verschillende zitjes gecreëerd. Bij slecht weer kun je binnen in het theehuis terecht. Geopend van begin april tot eind oktober. Ook bij deze theetuin kunnen jullie deelnemen aan verschillende workshops.

4. Theetuin Eemnes, Eemnes (Utrecht)

Theetuin Eemnes is het hele jaar geopend in de weekenden. Hier kun je ooievaars(nesten) zien en in de tuin en kas genieten van een hapje en een drankje. High teas kun je ook reserveren.

5. Pluktuin Natuurtalent, Rotterdam (Zuid-Holland)

In het Schiebroekse Park in Rotterdam vind je Pluktuin Natuurtalent. Het Tuinhuis010 heeft een uitgebreid terras. Behalve een kruidentuin en kippen is er ook een natuurspeeltuin voor de kleine bezoekers. Natuurtalent is een bedrijf waar onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag gaan. Met je bezoek steun je dus ook een sociaal initiatief.

6. Theehuis ’t Bluk, Laren (Noord-Holland)

In het Goois Natuurreservaat Zuiderheide rust je na een wandeling of fietstocht uit bij Theehuis ’t Bluk. Het is er soms erg druk, waardoor je wat langer op je bestelling moet wachten. Dat is niet zo erg, want de kinderen kunnen in het speeltuintje van ’t Bluk terecht.

7. De Proeftuin, Utrecht (Utrecht)

Niet speciaal voor kinderen, maar wel erg leuk: De Proeftuin in Overvecht, Utrecht! Tussen de tuinen van Stadstuin Klopvaart vind je het terras dat geopend is van juni tot en met september. Koffie, huisgemaakte limonade, high tea en lunch, lekker!

Meer kidsproof theetuinen tips: door onze volgers op social media!

Via Instagram, Facebook en het contactformulier kregen we nog een aantal extra tips voor kindvriendelijke theetuinen in Nederland. Komen ze:

  • Fruittuin van West in Amsterdam. Erg leuk voor kinderen en volwassenen. Met een glijbuizen heuvel, heerlijk fruit aan de plukfruit bomen, verse eitjes rapen van de kippen én een fijn restaurantje!
  • Theetuin De Wilde Framboos in Bakel, Brabant. Een heerlijke plek om, onder de fruitbomen en tussen de bessenstruiken, te pauzeren tijdens een fiets- of wandeltocht, een boek te lezen en van de rust te genieten.
  • Bij de Moestuin in Utrecht is alles biologisch en je kunt er bloemen en fruit plukken en ook kopen. En kinderen kunnen er lekker spelen!
  • De Haarlemmer Kweektuin, een fantastische plek en ecologisch stadspark voor ouders en kinderen! Een plek waar natuur, water, horeca, bedrijven, educatie én recreatie samenkomen.
  • Niet echt een theetuin maar wel een heerlijk theehuis: Theehuis Rhijnauwen. In het bos met groot terras aan het water voor koffie, gebak, lunch, thee of diner. Een heerlijke plek met ook nog eens heerlijke pannenkoeken!
SpeelgoedSpeelgoed
SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de...

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch....

Op babymoon naar Nepal: letterlijk een topvakantie! (deel 2)

En toen was het tijd voor het letterlijke hoogtepunt van onze reis: het dak van de wereld, de Himalaya. Van Kathmandu reden we met een...

Volg ons ook!