7 tips voor dingen die je echt moet doen met kids als je in Den haag bent!

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 20/05/2019

Er is zóóó veel te doen in Den Haag dat we de hofstad eigenlijk te kort doen met ‘maar’ 7 tips. We hebben al onze favorieten naast elkaar gelegd en zijn uiteindelijk tot deze 7 must sees gekomen.

1. Het kinderboekenmuseum

Dit museum is echt de moeite waard met kinderen van 1 tot 12 jaar. Er is van alles voor hen te doen. De bovenverdieping is helemaal gericht op de allerjongsten: Rupsje Nooitgenoeg, de kleine ijsbeer, Nijntje, Kikker, Pim en Pom en nog veel meer prentenboekhelden. Ze komen allemaal aan bod. Helemaal beneden is er een grote ruimte voor kinderen die al kunnen lezen. Bij de ingang krijgen ze een ‘slurper’, waarmee ze op speurtocht gaan door het museum. Beneden is een knutselruimte met vaak allerlei activiteiten. Dat is ook leuk voor de jongsten.

2. Barn 47

Aan de rand van Den Haag zit Barn47, een restaurant met een zeer kindvriendelijk concept. Er is een binnenspeeltuin, maar ook een hele kinderbar waar ze heerlijk eten kunnen halen. Voor volwassenen is er van alles wat! En op woensdag mogen de kids helemaal gratis naar binnen.

En op woensdag mogen de kids helemaal gratis naar binnen.

3. Kijkduin

Het is jammer dat ze bij Kijkduin aan het verbouwen zijn, maar strandtent Leuk! is ook echt leuk voor kinderen. Is het nog net te koud om op het strand te blijven? Dan is deze tent een bezoek waard met een afgesloten speeltuin op het strand. Voor de oudere kinderen is een bezoek aan de bunkers een aanrader. Het is wel belangrijk om van te voren even te bekijken wanneer je ze kunt bezichtigen, want je mag er alleen in onder begeleiding van een gids. Het is een indrukwekkend bezoek.
https://www.atlantikwallmuseum.nl/museum/widerstandsnest-67-hl-kijkduin/

4. Scheveningen

In Scheveningen is heel veel te doen. Het is daarom lastig om maar 1 tip te geven. Waai lekker uit op het strand, loop over de pier en geniet van de talloze kleine winkeltjes die er zitten. Het reuzenrad is iets wat wij altijd heel bijzonder vinden, zeker als het helder weer is. Sinds kort is er naast de bungy jump ook een zip line!

In de passage zit ook een bowlingbaan, glow in the dark midgetgolf en een gamehal voor kinderen. En vergeet niet het Kurhaus even in te lopen! Als je langs de receptie omhoog loopt, dan kom je in een supermooie prinsessenzaal (volgens onze kinderen). Bijzonder om even gezien te hebben. In de zomer is er natuurlijk vuurwerk. Een tip: ga met jonge kinderen wat verder weg staan. Het is prima te zien en je vermijdt dan een beetje de drukte.

5. Een combibezoek van het Omniversum en Museon

Beleef de wereld op een 180 gradenscherm in het Omniversum en breng daarna een bezoek aan het Museon. Daar is altijd een tijdelijke tentoonstelling waar kinderen van alles kunnen doen. Nu is het thema bijvoorbeeld Ruimte. Ook de standaardtentoonstelling is heel geschikt voor kinderen. Een leuke speurtocht door het museum zorgt ervoor dat je alles ziet. Leuk voor kinderen die al kunnen lezen, maar met wat hulp vinden kleinere kinderen dit ook al erg leuk!

6. Madurodam

Bekijk Nederland in het klein! Vooral leuk als het mooi weer is, alles is namelijk buiten. De kinderen vinden het erg leuk om in de huisjes te kijken en ze kunnen allerlei dingen doen. Er is een Nijntje speeltuin voor kleine kinderen en een grote speeltuin. Daarnaast zijn er nog allemaal dingen te doen als je door het park loopt. Neem wel wat kleingeld mee (€0,10 en €1) als je bijvoorbeeld bij de klompenboer een klompje wil laten maken. Zo zijn er nog wat meer attracties die geld kosten.

7. Bosjes van Pex

Een mooie speeltuin met allemaal natuurlijke speeltoestellen. Ook kun je er heerlijk picknicken aan een van de tafels. Er is een manege en een leuk kindvriendelijk restaurant: Pex. Zowel binnen als buiten is er een speelruimte voor kinderen. En de pannenkoeken zijn echt heel lekker!

Volg ons ook op:

Recente blogs: