7 tips die je echt met kinderen moet doen op Vancouver Island!

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 7/09/2019

Vancouver Island is echt genieten en zeker met kinderen. Er is zo veel te doen! Wij vonden het als afsluiting van onze reis door Canada echt een topeiland waar je nog even met elkaar kunt nagenieten. We hebben daarom onze 7 favoriete tips voor je op een rijtje gezet, waarvan wij vinden dat ze onmisbaar zijn bij een bezoek aan Vancouver Island.

1. Een boottocht in en op Campbell River

In Nederland hadden we al de boottocht geboekt in Campbell River. We kozen heel bewust voor Nick. Hij heeft een bedrijf dat Campbell River whale and bear excursions heet. In Campbell River is nog een bedrijf met bijna dezelfde naam, maar zij varen met een grote boot. De reden dat wij voor Nick kozen is dat hij maar een kleine groep mensen meeneemt (max 8). Dat vonden wij met kinderen ideaal, want hij kon daardoor rekening met ze houden. Zijn hond Yukon gaat altijd mee aan boord en geeft het aan als hij dieren ziet; echt heel gaaf! Wij hadden geluk en zaten alleen met ons gezin op de boot. Dat was voor onze dagexcursie geweldig. Nick zorgde voor lunch en we meerden aan op een eiland waar ook een toilet was.

Zeearenden, zeehondjes, walvissen, orka’s en heel veel dolfijnen. We zagen ze allemaal van heel dichtbij. Nick weet alle plekjes te vinden en kan er heel veel over te vertellen!

Zeearenden, zeehondjes, walvissen, orka’s en heel veel dolfijnen. We zagen ze allemaal van heel dichtbij.

2. Surfen in Tofino/Ucluelet

Je kunt in Tofino en Ucluelet overal surflessen nemen. Dat is enorm gaaf om te doen, zeker als je het nog nooit hebt gedaan. Wij hadden niet verwacht dat het zo leuk zou zijn. Onze oudste dochter bleef surfen en de jongste speelde in haar wetsuit lekker in het zand. Ook kun je ervoor kiezen om gewoon wetsuits en planken te huren. Dat is ongeveer 20 CAD per wetsuit of plank. Ook zijn er goedkope pakken te koop, die komen uit de verhuur. Zeker als je een aantal dagen wilt surfen, is het de moeite waard om daar tussen te kijken.

Tip: bij de winkeltjes kunnen ze je vertellen hoe de golven die dag zijn. Het is handig om te weten of je kinderen de golven wel aan kunnen als ze voor het eerst gaan surfen.

3. Paardentour en souvenirs shoppen in Victoria

In Victoria is erg veel te doen voor kinderen. Wij hadden eigenlijk van tevoren nog geen plannen gemaakt. De kinderen vonden de winkeltjes geweldig! Het leukste vonden ze een tour met paard en wagen door Victoria. Wij kozen voor de tour naar het strand. We kwamen langs allemaal monumenten en de koetsier vertelde ons alles over de geschiedenis van Victoria. Dat deden ze echt op een leuke manier, waardoor de kinderen ook heel erg moesten lachen.

4. Cathedral Grove in Port Albani

Een geweldige plek om tussendoor zeker even te stoppen. Er zijn verschillende korte loops te lopen, die allemaal geschikt zijn voor kinderen. Je loopt door een mooi regenwoud. Er staan heel veel Red Cedar bomen, die al heel oud zijn en daardoor heel dik en hoog. Echt indrukwekkend!

Tip: laat kinderen in de boom staan, ze vinden het geweldig om te ervaren hoe groot deze bomen zijn.

5. Miniature World Victoria

In Miniature World is alles in het klein. Er staan veel miniaturen van ridders en oorlogen en er is een grote treinbaan die door de dag en nacht heen rijdt. Het sprookjesgedeelte is magisch! In het museum zijn overal knopjes die de kinderen kunnen indrukken. Als ze dat doen gebeurt er steeds iets. Dat kan een geluid zijn of een auto die gaat rijden, een verhaal dat verteld wordt. Erg leuk!

Tip: de paden zijn vrij smal, dus laat anderen gerust voorgaan, zodat je rustig de tijd kunt nemen om alles te bekijken.

6. Wild Pacific Trail in Ucluelet

Het is zeker een aanrader om naar de vuurtoren te lopen vanaf de Wild Pacific Trail. Deze wandeling is makkelijk te doen met kinderen. We zijn via een pad naar beneden gegaan om ook nog even naar zeesterren en krabbetjes te zoeken.

Tip: wij hadden voor de jongste van 3 jaar de Minimeis meegenomen. Als ze even niet meer wilde lopen, konden wij haar dragen in deze schouderdrager.

7. Kampvuur

Na een dag buiten is er niets leuker dan een kampvuurtje maken. De dag lekker door te spreken met de kids. Een broodje worst maken en natuurlijk marshmallows! Kinderen vinden niets zo leuk als zelf hun eten klaarmaken; en ineens eten ze geweldig.

Tip: bij de supermarkt kun je hele pakketten kopen met koekjes, chocolade en marshmallows.

Kortom, Vancouver Island is de moeite waard voor een bezoek met kinderen!

Lees ook Patricia haar andere blogs over de reis door Canada met kinderen:

Rondreizen door Canada | FOX.nl
Rondreizen door Canada | FOX.nl

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!