5 x kindvriendelijke campings in Slovenië én leuke ‘doetips’ in de buurt!

Auteur: Simone

Dit artikel is gepubliceerd op: 25/05/2020

Vanaf de camping op de fiets naar leuke plekjes in de omgeving? Dat deden wij toen we op vakantie waren in Slovenië! Fietsen kan daar prima, want Slovenië beschikt over diverse fietspaden. De onderstaande campings waren zeker geschikt om het land op de fiets te verkennen! Ze staan in volgorde van onze rondreis.

1. Camping Šobec in Lesce

Camping Šobec in Lesce was onze eerste stop in Slovenië. Het ligt dicht bij het meer van Bled. Een erg grote camping, waar je zelf een kampeerplek mag uitzoeken. Er zijn veel bomen en er ligt een rivier langs de camping, waardoor er erg leuke plekjes zijn. Er is een erg mooi natuurbad met een apart peuterbad. Het is zo groot dat je er ook met een rubberbootje mag varen. Er zijn enkele speeltuintjes, maar het allerleukste vond onze zoon de rivier, waarin je steentjes kunt gooien. De camping ligt zo’n 5 kilometer van Bled. Vanaf de camping kun je over het platteland naar het meer toe wandelen.

Ook Radojvjica is gemakkelijk te bereiken met de fiets. Radojvjica is een dorpje waar je lekker een terrasje kunt pakken. De Soteska Vintgar Gorge is ook in de buurt. Ons zoontje van ruim 1 zat tijdens de wandeling in de draagzak. Oudere kinderen liepen deze wandeling zelf. Het is ontzettend toeristisch en daarom dus ook druk; het viel ons daarom wat tegen.

2. Camp Danica

Onze 2e camping lag bij het meer van Bohinj! De campings dicht bij het meer zaten bomvol. Daarom werd het voor ons camping Danica. Die ligt zo’n 8 kilometer voor het meer van Bohinj. Wederom aan een rivier, waarin kinderen heerlijk kunnen zwemmen. Ook was er een speeltuintje. Een nieuw, luxe sanitairgebouw met alle voorzieningen. Achter de camping ligt het fietspad naar het meer van Bohinj. Bij het meer kun je volop kanoën, wandelingen maken of zwemmen. Prima plek en we hebben genoten van de fietstocht naar het meer!

3. Ljubljana Resort Hotel & Camp

Om Ljubljana op de fiets te bezoeken was het handig om te kamperen op Ljubljana Resort Hotel & Camp. De camping ligt aan de rand van Ljubljana en per fiets was het een eenvoudige route van 7 kilometer. Ljubljana is een erg mooie stad met een prettige sfeer en een leuke boerenmarkt, waar je heerlijke frambozen en bessen kunt halen. Neem de draagzak mee als je een wandeling naar het kasteel wilt maken. Het is niet geschikt voor een wandelwagen. De camping beschikt over een speeltuin en zwembad (tegen betaling). Regendagje? In het overdekte winkelcentrum (City & BTC shoppingcenter) kun je gemakkelijk even wat eten en rond struinen.

4. Camping Belvedere in Izola

Via kasteel Predjama in Postojna reden we naar de kust en kwamen we terecht op camping Belvedere in Izola. We hadden geluk dat er nog een plekje was met elektriciteit. Het is wel aan te raden om vroeg op de campings aan de kust aan te komen of te reserveren. Izola staat boven op de berg, aan de voet ligt de jachthaven en het dorpje. Wel een klim als je met de fiets weer omhoog wilt naar de camping! Vanaf de camping gaat een busje dat je naar het strand brengt. Veel leuker is het om bij de camping 10 minuutjes tussen de bomen door naar beneden te lopen, waar je vervolgens een keien strand treft. Een heerlijk plekje, dat alleen toegankelijk is voor campinggasten, dus de afdaling en klim meer dan waard! De camping beschikt ook over een zwembad, waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Wij bezochten op de fiets de plaatsjes Piran (wel veel afdalingen en klimmen er naartoe) en Koper.

5. Kajac Camp Toni (en Camp Liza)

Na een aantal dagen bij de kust vertrokken wij naar Bovec, een erg mooi gebied in de bergen. Er zijn diverse campings ook langs de rivier de Soška Pot. Wij kozen echter voor een camping in de buurt van Bovec. Zodat we er ook makkelijk op de fiets naartoe konden. Keuze hadden we niet, want de campings waren vol. Wel was er volop plek bij Kajak Camp Toni. Een heerlijke plek in de bergen.

Vanaf de camping kon je de wandelroute langs de rivier lopen en volop steentjes gooien in het water, bramen en frambozen plukken, kajaks kijken en eventueel zwemmen op de rustige plekjes van de rivier. Helemaal prima! We zijn ook in de speeltuin op Camp Liza geweest. Deze campings lopen bijna in elkaar over. Overigens is Camp Liza ook heel leuk: een plek midden in de natuur. Je zult deze camping wel vooraf moeten reserveren! Hier staan ook leuke huisjes en er zijn kamers te huur.

Toen wij er waren kozen we voor een wandeling langs de rivier en een bezoekje aan Bovec. Er is in de omgeving nog heel veel te doen, dus je vermaakt je er prima voor langere tijd. Vanaf Bovec zijn we weer naar Nederland gereden. Heb je een kind dat last heeft van wagenziekte? Dan is het geen prettige weg om uit het dal te komen. Wel erg mooie vergezichten!

Weetjes voor Slovenië met kinderen

  • Er zijn nog niet zo heel veel campings in Slovenië. De campings die er zijn, zijn vaak groots en best prijzig. Vaak met maar een aantal basisvoorzieningen.
  • Als je rondtrekt en weer naar een volgende camping gaat, zorg dan dat je op tijd op die camping aankomt (rond de middag). Dan heb je nog keuze uit voldoende leuke plekjes. Veel campings hebben het principe: zoek zelf maar een plekje uit. Een lange stroomkabel is handig om bij je te hebben.
  • al de campings waar wij waren, beschikten over een babybadje bij het sanitair.
  • Makkelijk en relaxed je haar wassen onder de douche is vaak niet mogelijk. Bijna alle campings hebben het bevestigingsmateriaal van de muur afgehaald waar je de douchekop in kunt hangen. Dat betekent dat je de douchekop voortdurend in je hand hebt. Neem een zuignap mee voor meer gemak, ook voor de kinderen. Bijvoorbeeld die van Ikea.

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!