6 x de allerkindvriendelijkste restaurants in de Algarve

Portugal is een zeer kindvriendelijk land; overal denken ze aan kinderen. Zo ook in de horeca. Ieder restaurant heeft (veel!) kinderstoelen en de bediening is altijd erg vriendelijk voor de kleintjes. Hieronder onze 6 favoriete en kindvriendelijkste restaurants van de afgelopen vakantie.

1. Fratelli

Fratelli is een Italiaans restaurant vlak bij het strand van Olhos d’Agua. Het is een moderne zaak en je kunt er de lekkerste pizza’s eten. Fratelli heeft een groot terras en het personeel is erg vriendelijk. De eigenaar is een echte kindervriend en kwam onze kids appelmoes geven zodat wij rustig onze pizza konden eten (feest!). De zelfgemaakte tiramisu is een aanrader! Als je met de auto naar Olhos d’Agua komt, dan kun je vlak bij het restaurant parkeren in de parkeergarage.

De eigenaar is een echte kindervriend en kwam onze kids appelmoes geven zodat wij rustig onze pizza konden eten (feest!)

2. Paraiso do Algarve

Paraiso do Algarve is een leuk restaurant in Paderne. Het heeft een groot terras en je kunt er snel en goedkoop eten. Vooral de kip piri-piri en de beef on the stone zijn een aanrader. Naast het restaurant zit een grote speeltuin en je parkeert er makkelijk. Wij vonden het hier zo fijn dat we er meerdere keren zijn gaan eten.

3. Mato à Vista

Dit restaurant ligt ook in Paderne, vlak bij Paraiso do Algarve, maar is wat luxer. Ze hebben een groot overdekt terras en er zit een leuke speeltuin bij het restaurant. Je kunt er verse vis eten (deze kies je uit de vitrine) en ook de kebab is een aanrader. Parkeren kan op het grote parkeerterrein (dat vol staat met mooie citroenbomen) naast het restaurant.

4. Restaurante Praia da Galé

Restaurante Praia da Galé zit op het strand Praia da Galé en heeft een adembenemend uitzicht over zee. De bediening is zeer vriendelijk en ze hebben een speciaal kindermenu. Ook de gewone menukaart is uitgebreid en goed. Een ideale plek om te lunchen tijdens een dagje strand, of om de stranddag af te sluiten met een koud biertje of wijntje.

5. Café Inglês in Silves

Dit sfeervolle café-restaurant ligt halverwege de trappen die naar het kasteel van Silves leiden en heeft een mooi terras onder de bomen. In het weekend is er livemuziek dus dan is reserveren wel een must. Een zeer romantisch en idyllisch plekje en goed te combineren met een bezoek aan het prachtige Silves.

6. Kisa in Lagos

Kisa in Lagos is een leuke plek om te lunchen. Ze serveren er heerlijke (Italiaanse) broodjes, maar ook yoghurt met granola en açai bowls. Kisa zit in een leuk en sfeervol straatje en heeft een klein terras. Ook hier is de bediening erg kindvriendelijk.

Met dit soort fijne en kindvriendelijke restaurants is het een feest om uit eten te gaan met kinderen.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!