6 x de allerkindvriendelijkste restaurants in de Algarve

Auteur: Lilian

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/10/2019

Portugal is een zeer kindvriendelijk land; overal denken ze aan kinderen. Zo ook in de horeca. Ieder restaurant heeft (veel!) kinderstoelen en de bediening is altijd erg vriendelijk voor de kleintjes. Hieronder onze 6 favoriete en kindvriendelijkste restaurants van de afgelopen vakantie.

1. Fratelli

Fratelli is een Italiaans restaurant vlak bij het strand van Olhos d’Agua. Het is een moderne zaak en je kunt er de lekkerste pizza’s eten. Fratelli heeft een groot terras en het personeel is erg vriendelijk. De eigenaar is een echte kindervriend en kwam onze kids appelmoes geven zodat wij rustig onze pizza konden eten (feest!). De zelfgemaakte tiramisu is een aanrader! Als je met de auto naar Olhos d’Agua komt, dan kun je vlak bij het restaurant parkeren in de parkeergarage.

De eigenaar is een echte kindervriend en kwam onze kids appelmoes geven zodat wij rustig onze pizza konden eten (feest!)

2. Paraiso do Algarve

Paraiso do Algarve is een leuk restaurant in Paderne. Het heeft een groot terras en je kunt er snel en goedkoop eten. Vooral de kip piri-piri en de beef on the stone zijn een aanrader. Naast het restaurant zit een grote speeltuin en je parkeert er makkelijk. Wij vonden het hier zo fijn dat we er meerdere keren zijn gaan eten.

3. Mato à Vista

Dit restaurant ligt ook in Paderne, vlak bij Paraiso do Algarve, maar is wat luxer. Ze hebben een groot overdekt terras en er zit een leuke speeltuin bij het restaurant. Je kunt er verse vis eten (deze kies je uit de vitrine) en ook de kebab is een aanrader. Parkeren kan op het grote parkeerterrein (dat vol staat met mooie citroenbomen) naast het restaurant.

4. Restaurante Praia da Galé

Restaurante Praia da Galé zit op het strand Praia da Galé en heeft een adembenemend uitzicht over zee. De bediening is zeer vriendelijk en ze hebben een speciaal kindermenu. Ook de gewone menukaart is uitgebreid en goed. Een ideale plek om te lunchen tijdens een dagje strand, of om de stranddag af te sluiten met een koud biertje of wijntje.

5. Café Inglês in Silves

Dit sfeervolle café-restaurant ligt halverwege de trappen die naar het kasteel van Silves leiden en heeft een mooi terras onder de bomen. In het weekend is er livemuziek dus dan is reserveren wel een must. Een zeer romantisch en idyllisch plekje en goed te combineren met een bezoek aan het prachtige Silves.

6. Kisa in Lagos

Kisa in Lagos is een leuke plek om te lunchen. Ze serveren er heerlijke (Italiaanse) broodjes, maar ook yoghurt met granola en açai bowls. Kisa zit in een leuk en sfeervol straatje en heeft een klein terras. Ook hier is de bediening erg kindvriendelijk.

Met dit soort fijne en kindvriendelijke restaurants is het een feest om uit eten te gaan met kinderen.

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!