5 x waarom je met je gezin echt eens naar de Beekse Bergen moet!

Auteur: Jael

Dit artikel is gepubliceerd op: 23/03/2019

Ben je op zoek naar een uniek weekendje weg? Ga dan op Safari in eigen land! Wij zijn met 2 kids een lang weekend naar de Beekse Bergen geweest en het was werkelijk waar fantastisch! Onze kinderen zijn 9 maanden (Jona) en bijna 3 jaar (Jack) oud en vooral die van 3 heeft echt de tijd van zijn leven gehad. Kids blij = ouders blij. Hieronder ga ik je vertellen waarom het een weekend was om nooit meer te vergeten!

5 redenen waarom je naar de Beekse Bergen wil met je gezin

1. Safari in eigen land

Een aantal jaar geleden – nog voor wij kinderen hadden – zijn we op safari geweest in Afrika. Vol verwachting stap je dan de auto in maar al gauw werd duidelijk dat je echt geluk moet hebben om 1 van The Big Five te spotten. Sterker nog, toen wij er waren heb ik er geen een gezien. Ga je naar de Beekse Bergen, dan zie je ze gegarandeerd alle 5. Als je kiest voor een overnachting in het safaripark dan krijg je automatisch, voor alle dagen dat je er verblijft, toegangspassen tot het park. Wij zijn er in totaal 3 nachten geweest en het park is in principe groot genoeg om er 3 dagen te vertoeven. Vooral Jack, was mega onder de indruk van alle apies, zebra’s en leeuwen. De hele dag rende hij brommend en brullend door het park.

Vooral Jack, was mega onder de indruk van alle apies, zebra’s en leeuwen. De hele dag rende hij brommend en brullend door het park.

Een van de hoogtepunten was een autorit langs de giraffen. Dat is echt een ervaring omdat de giraffen het laagje boomhars dat zich op de auto vormt, erg lekker vinden. Dus ze likken letterlijk alle ramen en daken af en dat is voor die kleintjes – maar ook voor onszelf – echt een hele leuke ervaring en vooral een grappig gezicht.

2. Luxe lodges of een vette boomhut

De Savannah lodges vind ik echt helemaal top. Ze zijn luxe en hip ingericht, met een volledig uitgeruste keuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers en een SAUNA! Echt een top vakantiehuisje waar je je meteen thuis voelt. Elk huisje beschikt over een terras waarbij je, als je de deuren openslaat, midden tussen de dieren staat. Het hangt van het huisje af tussen welke dieren je staat, maar wij keken elke ochtend vanaf 10.00 uur (dan worden de dieren naar het park gebracht) naar giraffen, zebra’s en bisons. Het was echt prachtig.

Het hangt van het huisje af tussen welke dieren je staat, maar wij keken elke ochtend vanaf 10.00 uur (dan worden de dieren naar het park gebracht) naar giraffen, zebra’s en bisons.

Tips

  • Er zijn huisjes die grenzen aan een omheinde speeltuin, alleen grenzen die niet direct aan een gebied waar de dieren staan.
  • Wat ook echt heel erg cool is – maar dan is het wel handig als je kids iets ouder zijn vanwege de trappen – is slapen in een boomhut. Ik heb ze niet van binnen gezien maar van buiten zag het er in ieder geval echt heel bijzonder uit.

3. Zwemparadijs

In het ranger basecamp, het centrale gebouw waar ook het restaurant zit, bevindt zich een superleuk zwembad voor oud en jong, Maji Springs. Het is schoon en ook erg lekker voor als je kindjes kleiner zijn, met leuke water showers en speeltjes. Voor de oudere kinderen is er een groot zwembad. En het handige is, als je klaar bent met zwemmen kun je een lekker frietje eten in de lounge!

4. Lekker eten

Restaurant Moto (wat vuur betekent in het Afrikaans) is echt helemaal top, vooral met kids. Het ligt volledig in lijn met de rest van het park, de inrichting, de kleding van de bediening en zelfs de menukaart. Het Afrikaanse thema is er op een leuke manier doorgevoerd, zo kun je er bijvoorbeeld Zebra Pasta eten. Het leuke is, bij mooi weer maken de rangers na het eten ‘s avonds rond een uur of 8 een kampvuur. Dan kun je rond het kampvuur genieten van lekkere marshmallows en een spannend verhaal.

Het leuke is, bij mooi weer maken de rangers na het eten ‘s avonds rond een uur of 8 een kampvuur. Dan kun je rond het kampvuur genieten van lekkere marshmallows en een spannend verhaal.

Tip:

  • Reserveer van te voren, het restaurant kan behoorlijk druk zijn. Bij mooi weer zou ik lekker buiten gaan zitten op het terras. Dat grenst aan een struisvogelveld en aan een speeltuin waar je kids lekker kunnen spelen, terwijl jij van een glas wijn geniet.

5. Entertainment voor je kids

Naast restaurant Moto en zwembad Maji Springs bevindt zich een speelparadijs genaamd Karibu Town. Vanaf een jaar of 3 kun je hier lekker spelen met je kleintje. Overdag doen ze mee met het knutselen en ‘s avonds dansen ze lekker op de muziek van de rangers, echt te schattig om alle kinderen zo enthousiast te zien.

In hetzelfde gebouw vind je een kleine supermarkt waar je basisdingen zoals olie, brood, muesli, jus d’orange en ook luiers kunt kopen. Geen nood dus als je iets vergeten bent!

Volg ons ook op:

Recente blogs: