5 x tips voor leuke activiteiten met kids in Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 17/11/2019

Hoewel lang niet iedereen Oudtshoorn aandoet op een rondreis door Zuid-Afrika, is het zeker de moeite waard om er met kinderen een paar dagen door te brengen! Graag deel ik 5 tips in de omgeving van Oudtshoorn!

1. Struisvogelfarm

Oudtshoorn staat bekend om zijn struisvogelfarms, er zijn er dan ook een heleboel! Wij bezochten Chandelier Game Lodge & Ostrich Farm waar je niet alleen struisvogels en grote struisvogeleieren ziet. Er is veel meer te zien op deze farm. Zo kun je meer te weten komen over buffels en hebben ze enkele giraffen die als wees zijn opgevangen. Deze giraffen krijgen elke paar uur nog een fles melk. Zorg dat je om 9.00, 13.00 of 16.00 uur aanwezig bent, zodat je kunt helpen bij het geven van de fles!

2. Waterval Rust en Vrede

De waterval Rust en Vrede is een minder bekende, maar daarom des te mooiere plek om te bezoeken. Via een zandweg kom je bij een parkeerplek. Vanaf dat punt loop je over kronkelende paadjes tussen de rotsen, via allerlei bruggetjes naar het eindpunt: een prachtige waterval. Hoe vroeger je er bent, des te rustiger het is. Op zo’n moment komt het vroeg opstaan door je kids toch nog goed van pas. Want toen wij daar om 9.00 uur in de ochtend waren, was er nog niemand en hadden we de hele kloof en waterval voor ons alleen! 😉

3. Cango Caves

De Cango Caves liggen in de Swartbergen op ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn. De grotten zijn indrukwekkend en gigantisch groot en samen met een gids bezoek je de verschillende kamers in de grotten. Daar zijn de stalagmieten en stalactieten prachtig uitgelicht. De rondleiding duurt een uur en is zeker de moeite waard!

4. Wilgewandel

Vlakbij de Cango Caves ligt de Wilgewandel Holiday Farm, een Zuid-Afrikaanse versie van onze kinderboerderij met onder andere kamelen, konijnen en lama’s. Ook is er een speeltuintje voor de kleinsten, skelters voor de oudere kids en zelfs waterglijbanen. Omdat er ook een restaurant bij zit kun je er vele uren vertoeven. Een topplek voor ouders en kinderen dus!

Ook is er een speeltuintje voor de kleinsten, skelters voor de oudere kids en zelfs waterglijbanen.

5. Barrydale – een goede stopplek tussen Kaapstad en Oudtshoorn

Als je vanuit Kaapstad naar Oudtshoorn rijdt (of vice versa) rijd je over de R62. Een prachtige route door wijngebieden en de halfwoestijn. Halverwege deze 2 steden ligt het plaatsje Barrydale. Een perfecte plek om even te stoppen en de benen te strekken. 2 leuke restaurantjes zijn:

  • Diesel & Creme: een toeristisch restaurant, maar vol gekke en leuke snuisterijen en met gigantische milkshakes
  • Blue Cow: een gezellig en rustiger plekje met een prachtig uitzicht op water en bergen. Naast zelfgebakken taarten en andere lekkere dingen, kunnen de kinderen vanaf het terras gigantische vissen brood voeren

Accommodaties in Oudtshoorn

Africamps

Omdat we zo van de natuur en het kamperen in de natuur in Zuid-Afrika houden, hebben we overnacht in een Tented Camp van Africamps. Dit is een kleine keten van verschillende Tented Camps verspreid in Zuid-Afrika. De tenten zijn superstylish ingericht (2 slaapkamers + badkamer + woonkamer/keuken). De eigenaresse wist ons te vertellen dat de inrichting van de tenten zelfs door Nederlanders is ontworpen. Vanuit de luxe tent hadden we prachtig uitzicht op de natuur, de bergen en een plas waar onder andere impala’s, zebra’s en waterbokken kwamen drinken. Ook kun je een struisvogeltocht boeken bij een van de eigenaren. Daarnaast is er nog een zwembad met prachtig uitzicht op de omgeving. Een toplocatie  als je reist met kleine kinderen die nog niet oud genoeg zijn om een game drive te doen!

Vanuit de luxe tent hadden we prachtig uitzicht op de natuur, de bergen en een plas waar o.a. impala’s, zebra’s en waterbokken kwamen drinken.

Karoo Retreat

Via Airbnb boekten wij een appartement bij Karoo Retreat, maar je kunt ook direct op hun site bij ze boeken. Wij verbleven in het gedeelte dat er al langer staat en hadden een appartement met 2 slaapkamers, 2 badkamers, woonkamer en keuken. Er is ook een nieuw gedeelte waar je studio’s kunt huren. Verder heeft het complex een zwembad met een hek er omheen. Handig en veilig als je een kleintje hebt die wel eens de benen neemt ;).

Take me to Oudtshoorn, Zuid-Afrika!

Lijkt Oudtshoorn jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt in +/- 11,5 uur van Schiphol Amsterdam naar Kaapstad. Vanaf daar is het nog zo’n 5 uur rijden naar Oudtshoorn
  • De beste reistijd voor Oudtshoorn is januari tot en met mei en augustus tot en met december
  • KLM vliegt direct op Kaapstad
  • Auto huren in Kaapstad? Alle grote verhuurbedrijven zijn er te vinden: Avis en Hertz. Of kies voor een lokale als Bidvest Car Rental en Capetown Airport Car Hire
  • Deze leuke hotels in Oudtshoorn boek je op Booking.com!
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld TUI.nl

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!