5 x handige tips voor een onvergetelijk bezoek aan Disney World Florida met kinderen!

Op dit moment zijn we in Florida met onze dochter Sophie van 2 en mijn ouders. Natuurlijk stond een bezoekje aan Disney World ook op het programma! Maar… het is een gigantisch complex en het bestaat uit meerdere parken. Dus waar begin je? En wat is nou leuk met peuter? Ik geef je deze 5 tips!

1. Koop je tickets van tevoren

Als je je tickets van tevoren koopt, kun je je direct verdiepen in alle mogelijkheden die er zijn. Je kunt natuurlijk tickets bestellen op de site van Disney World zelf, erg overzichtelijk en met vaste prijzen. Een andere optie is op de site Undercovertourist. Daar vind je soms mooie kortingen, zeker als je meerdere dagen gaat. Voor ons was het niet goedkoper, dus bestelden we gewoon op de eerstgenoemde site en kozen we voor 2 dagen entree voor 2 verschillende parken. Je hebt tickets met en zonder parkhopper en/of aquaparken. Parkhopper houdt in dat je op een dag met hetzelfde ticket meerdere parken kunt bezoeken. Daarnaast heeft Disney 2 grote aquaparken, die naar ons idee vooral voor gezinnen met wat oudere kinderen leuk zijn.

2. Installeer de app van Disney World

De Disney World app is echt onmisbaar. Je ziet real-time wachttijden, je kunt fastpasses – zie hieronder – inzetten en bijvoorbeeld restaurants reserveren. Wij hadden ruim van tevoren al een lunch met Winnie the Pooh & friends geboekt, op de dag zelf lukt dat meestal niet meer. Ook kun je in de app zien wat de verwachte drukte voor elke dag is en of er eventueel attracties in onderhoud zijn.

3. Activeer fastpass en gebruik hem flexibel

Eigenlijk met stip op 1, deze tip. Met een fastpass reserveer je een bepaald tijdstip waarop je in een attractie kunt. Nadat je tickets hebt gekocht, kun je deze importeren in de app van Disney World en beginnen met plannen. Verblijf je in een van de Disney Resorts, dan kun je 60 dagen van tevoren al fastpasses reserveren voor bepaalde attracties. Heb je ergens anders een accommodatie geboekt, dan kan dit 30 dagen van tevoren.

Bijna elke attractie heeft 2 ingangen: eentje waar je gewoon kunt wachten en eentje voor als je een fastpass hebt voor de betreffende attractie. Je kunt per persoon 3 fastpasses per dag inzetten, dus kies slim. Wij hadden er bijvoorbeeld een keer een ingezet voor een attractie waar de gewone wachtrij ook maar 10 minuten was, beetje zonde! Mocht je nou denken: hoe erg is het om even te moeten wachten? In Disney’s Animal Kingdom hebben wij wachtrijen gezien van 2,5 tot 3 uur…!

Wel is het handig om voor de attractie waar je écht, écht in wilt, zo vroeg mogelijk te reserveren.

Je kunt je fastpass eenvoudig annuleren en inzetten voor een andere attractie. Wel is het handig om voor de attractie waar je écht, écht in wilt, zo vroeg mogelijk te reserveren. Op de dag zelf zijn er vaak geen tijdstippen meer voor beschikbaar. Per persoon heb je maar 3 fastpasses, maar omdat wij niet elke keer alle 4 mee hoefden met Sophie in een attractie, zetten we ze om de beurt in. Zo kon zij met een van ons in veel meer attracties dan als we steeds samen waren gegaan.

4. Vertrek op tijd

Wij dachten dat het prima was om er een kwartier voor openingstijd te zijn. Zo konden we direct naar een populaire attractie lopen. Dát was een beetje een misrekening, want je bent zo maar niet in het grootste park van Disney: Magic Kingdom. Het parkeren gaat vrij snel, maar vervolgens is het een behoorlijk stuk lopen naar de kaartverkoop. Omdat wij al tickets hadden, hoefden we daar niet langs, maar we konden wel aansluiten in de rij voor de tassencontrole.

Toen we daar klaar waren, was het park echter al open. En we waren er nog steeds niet, want de parkeerplaats bleek nog een heel eind van het daadwerkelijke park te liggen! Om daar te komen konden we kiezen uit een ritje met de boot, bus of monorail. Een medewerker gaf daarbij aan dat de bus het snelst ging. En inderdaad, een minuut of 15 later zagen we dan echt de entree van Disney voor ons opdoemen, inmiddels al veel te laat om de wachtrijen te ontlopen.

5. Neem een draagzak/drager mee!

Sophie is net 2 en zit normaal gesproken in de buggy of ze loopt zelf. Buggy’s zijn echter niet toegestaan in de meeste wachtrijen en zo kwam het dat ik 2 keer ruim 2 uur met haar op de arm in de rij heb gestaan. Natuurlijk had ze ook zelf kunnen staan of iemand anders had haar even kunnen dragen. Maar zoals het een echte peuter betaamt, had ze in haar hoofd dat mama – en alleen mama – haar moest dragen. Elke andere optie was krijsen op standje luchtalarm. Ik heb in ieder geval meerdere malen gewenst dat ik een draagzak bij me had.

Nog even een kleine laatste tip: we kregen vaak de vraag of een peuter al wel wat aan Disney World heeft. En welke parken we dan bezochten: we zijn in Disney’s Animal Kingdom en in Magic Kingdom geweest en beide waren heel leuk voor Sophie! Het lunchen met Winnie the Pooh was haar absolute hoogtepunt.

Take me to Disney World Florida!

Lijkt Disney World jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 10 uur en 2o minuten naar Orlando, Florida
  • De beste reistijd voor Florida is eind november tot en met mei
  • Onder andere KLM vliegt direct op Orlando
  • Een auto huren op Orlando Airport doe je bij Enterprise Rent-a-car, EZ Rent-a-car en Alamo Airport Orlando
  • Deze leuke hotels in en rond Disney World boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld deze mooie aanbiedingen van TUI en D-reizen

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!