5 x must do’s voor Singapore met kids

Daar sta je dan! Op het vliegveld, klaar voor een leven in een nieuw land: Singapore! De eerste grote vraag die in ons opkwam was: wát is er er allemaal te doen met 2 kleine kinderen (waarvan eentje heel actief)??? Al gauw kwamen we achter het antwoord: genoeg!

Ondertussen zijn we ruim 4 maanden verder en weten we steeds beter hoe we onze weekenden hier in kunnen vullen. Uiteraard rekening houdend met onze kleintjes. Het hele weekend thuis is namelijk niet de beste optie en ook niet bepaald ontspannend voor papa en mama. 😉

Daarom hierbij onze 5 must do’s voor een weekendje in Singapore met kids:

1. Stadsparken

Stadsparken zijn er zat in Singapore! En ze zijn echt geweldig, met name voor kinderen. In zo ongeveer elk park is er wel een speeltuin, vaak zelfs meerdere. In de grootste parken (denk aan Botanic gardens of Gardens by the Bay) hebben ze ook een waterplay area waar de kindjes even lekker af kunnen koelen na een verhitte wandeling of spelen in de speeltuin. Belangrijke tip: ga niet op het heetst van de dag, dat is voor de kinderen niet heel erg prettig.

Belangrijke tip: ga niet op het heetst van de dag, dat is voor de kinderen niet heel erg prettig.

2. Sentosa Island

Als je dan toch in Singapore bent moet je op z’n minst een dag(deel) op Sentosa zijn geweest. Daar alleen al kun je een heel weekend druk zijn met je kids. Ga bijvoorbeeld voor een lekker stranddagje bij een van de beachclubs. Ik raad aan om er een te zoeken met zwembad (wij zijn fan van beachclub Ola). Papa en mama kunnen relaxen en de kids maken zich moe in het zwembad. Wil je liever iets actievers? Ga dan naar het Sea Aquarium, the Universal Studios, of maak een wandelingetje over het eiland.

3. Dierentuin, river safari, night safari en bird park

Heb je de hele dag de tijd? Kies dan voor de dierentuin! Die in Singapore is prachtig en groot. Bovendien heeft deze zoo een speciaal kinderdeel. Denk aan een waterspeeltuin, kinderboerderij, klim- en klautergedeelte en zelfs een stukje pony rijden is geen probleem.
Wil je liever een halve dag bezig zijn zodat je ook nog iets anders kunt doen? Kies dan voor het River Safari Park of het Bird Park.

Denk aan een waterspeeltuin, kinderboerderij, klim- en klautergedeelte en zelfs een stukje pony rijden is geen probleem.

4. Museum

Er zijn ook diverse musea in Singapore die ook nog eens erg leuk zijn voor kinderen. Future World bij Marina Bay is er een mooi voorbeeld van. Leuk voor de ouders dat ze dan bij de bekende ‘boot’ Marina Bay Sands zijn geweest en hem ook hebben bewonderd van dichterbij.

5. Indoor playgrounds

Het weer kan in Singapore ook erg slecht zijn! Soms regent het zelfs de hele dag. Alhoewel dat meestal niet het geval is. Daarom is het altijd handig om een back-upplan te hebben. Singapore heeft genoeg binnenspeeltuinen waar de kinderen zich goed kunnen uitleven en waar papa en mama lekker een kop koffie drinken. Zo is er in elke shopping mall minimaal 1 binnenspeeltuin te vinden. Ook buiten de malls zijn er genoeg.
Tip van de dag: neem je portemonnee mee, want de binnenspeeltuinen in Singapore zijn wel wat duurder dan je in Nederland gewend bent.

Singapore heeft genoeg binnenspeeltuinen waar de kinderen zich goed kunnen uitleven en waar papa en mama lekker een kop koffie drinken

Extra tip: foodcourts

Go local! Neem de kinderen lekker en makkelijk mee naar een van de lokale food courts. Daar vind je diverse lokale eettentjes bij elkaar. Je kunt overal wat halen, dus voor iedereen zit er wel wat lekkers tussen. De kinderen hoeven niet braaf te blijven zitten en kunnen rondrennen als ze daar zin in hebben. Mooie bijkomstigheid; het is goedkoop! Dat laatste is namelijk absoluut niet het geval als je in Singapore uit eten gaat.

Klein tipje: ga in de middag naar Gardens by the bay, laat de kinderen afkoelen in de waterplay en sluit de dag af bij food court Satay by the bay!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!