5 x leuke tips voor Terschelling met kinderen

Auteur: Lucie

Dit artikel is gepubliceerd op: 1/09/2019

Zelfs voor Texelaars als wij is Terschelling een heerlijk eiland om echt even weg te zijn. Ook als er geen Oerol is, is Terschelling uitermate geschikt om met kindjes te bezoeken. Hier dan ook een paar van onze Terschelling tips!

1. Lekker spelen op het strand

Terschelling heeft maar liefst 40 kilometer zandstrand. Een heerlijke plek om lekker zandkastelen te bouwen. Vergeet tijdens je bezoek aan Terschelling ook zeker niet het Groene strand te bezoeken, een prachtig natuurgebied waar de kindjes ook fijn kunnen spelen.
Tip: lunch bij paviljoen De Walvis. Onze favoriet op het menu is de salade ribeye.

Vergeet tijdens je bezoek aan Terschelling ook zeker niet het Groene strand te bezoeken, een prachtig natuurgebied waar de kindjes ook fijn kunnen spelen.

2. Eet huisgemaakte cranberry-kwarktaart bij de koffiemolen

In het dorpje Formerum staat een prachtige authentieke molen. Daar drink je ouderwetse filterkoffie met huisgemaakte taartjes. In de tuin rond de molen vind je speeltoestellen, een zandbak en heel veel speeltjes.

3. Pizzeria La Grotta, waar kindjes gratis eten

Als je voor 17.30 uur dit restaurant binnenstapt, eten kindjes tot 12 jaar hun kindergerecht gratis. Deze pizzeria vind je in het dorpje Midsland.

4. Spelen in de piratentuin van het wrakkenmuseum

In dit museum, gelegen in het dorp Formerum, vind je een grote verzameling vondsten van strandjutters en resten uit scheepswrakken. Achter het Wrakkenmuseum ligt een fantastische piratentuin. Daar zijn de kindjes even piraat op hun eigen schip.

5. Quality time voor papa en mama?

Als ouder wil je ook tijdens je vakantie op Terschelling even quality time. De VVV van Terschelling beschikt over een aantal contactgegevens van betrouwbare oppasdames die bij je in de accommodatie komen oppassen. Even lekker samen uit eten? Eet tapas bij tapasrestaurant De Reis in het dorpje Hoorn.

Deze blogs al gelezen?

Volg ons ook!