5 x leuke hotspots in Wales die je zeker met kinderen moet hebben bezocht

Auteur: Katrien

Dit artikel is gepubliceerd op: 13/06/2019

“Naar Wales? In april? Weten jullie dat wel zeker?”, horen we verschillende keren als we vertellen dat we tijdens de paasvakantie naar Wales gaan. Het werd een geweldige vakantie die ik iedereen kan aanbevelen!

Op internet vinden we het MacDonald Resort in Pennal aan de zuidkant van Snowdonia. Het hotel beschikt over verschillende accommodaties, er is een binnen- en een buitenzwembad, een spa, minigolf en natuurlijk ook een pub waar je met het hele gezin welkom bent. Je kunt er terecht voor een appelsapje en een lokaal gebrouwen biertje of voor een maaltijd.

De perfecte autorit

Met een auto volgeladen vertrekken we naar Wales, ongeveer 4 uur rijden vanuit onze woonplaats Londen. Met stops erbij zullen we dus zo’n zes uur onderweg zijn. Onze 2 oudsten, van 4 en 6, zijn gewend aan lange autoritten. Voor beiden maak ik een tas die ik aan de voorstoelen hang. Zo kunnen ze er zelf bij. Er zitten 5 zelf uitgekozen speeltjes in, hun waterfles en altijd een paar verrassingscadeautjes. Onze 9 maanden oude baby brengt de meeste tijd door in de grote stad en zit daardoor vrijwel nooit in de auto. In de kinderwagen, bus en de metro des te meer. Maar t blijkt gelukkig mee te vallen. Hij krijgt alle aandacht van zijn broer en zus; ze geven hem speeltjes en helpen om zijn tussendoortjes en fles te geven.

Er zitten 5 zelf uitgekozen speeltjes in, hun waterfles en altijd een paar verrassingscadeautjes.

‘We zijn er bij-naaa’

We hebben een prima rit, stoppen om ze even te laten hollen en naar het toilet te gaan en rijden daarna vrolijk verder. Als we Wales inrijden verandert het landschap. Het wordt steeds heuvelachtiger. Het is groen, ontzettend groen en zo mooi! Weilanden en bossen wisselen elkaar af. We zien overal schapen met lammetjes en de weilanden zijn niet afgezet met hekken, maar met muurtjes. Het lijkt net een soort puzzel. Terwijl we kletsen over hoe lammetjes drinken bij hun moeder en ze op de achterbank voor de 300ste keer de ‘Pasapas’ zingen, zien we op de navigatie dat we er bijna zijn. ‘We zijn er bijna’ wordt ingezet en we zoeken naar bordjes van ons hotel. Eenmaal aangekomen is het nat en regenachtig, maar de sfeer is goed. De kinderen verkennen het huisje en bij het naar bed gaan beloven we om de volgende dag bij de lammetjes te gaan kijken.

5 tips voor Wales met kinderen

Als je met kinderen naar Wales gaat, dan kan ik je deze 5 plekken aanbevelen!

1. King Arthur’s Labyrinth, Corris

Heerlijk om te gaan wandelen en leuk om met een bootje door de grotten van Corris te varen. Soms best nog een beetje spannend voor onze 4-jarige, maar onze 6-jarige staat met grote ogen naar de verhalen te luisteren.

2. Harlech

Dit plaatsje is vooral bekend door het kasteel dat op de lijst Wereld Unesco Erfgoedlijst staat. Het dateert uit 1289 en ligt aan de kust. Hoewel er buiten de stenen muren niet veel meer van over is, vermaken we ons goed met babylief in de draagzak. Er is een leuke speurtocht uitgezet voor de kinderen. Onze 4-jarige is alleen wel wat teleurgesteld dat er geen echte ridders zijn.

3. Centrum voor Alternatieve Technologie (CAT), Machynlleth

Dit centrum is ongeveer 40 jaar geleden gebouwd op een berg. Het is neergezet door een groep mensen die op praktische wijze droomt van een groenere wereld. Hoe kun je energie besparen, waarom warmt de aarde op en hoe kunnen we met kleine oplossingen ons steentje bijdragen. Dit soort vragen worden beantwoord bij het CAT. Het centrum is interactief en zo opgezet dat het zelfs voor hele jonge kinderen toegankelijk is. Een aanrader! We hebben ontzettend leuke gesprekjes gehad met onze kinderen tijdens en na afloop van ons bezoek.

Een aanrader! We hebben ontzettend leuke gesprekjes gehad met onze kinderen tijdens en na afloop van ons bezoek.

4. Zip World Fforest, Betws-y-Coed

In avonturenpark Zip World Fforest springen we in enorme netten tussen de boomtoppen en gaan we met de oudste 2 in de alpineachtbaan. Wat een supergave ervaring!

5. Snowdon Mountain, Snowdonia

Deze berg ligt in Snowdonia, een bergachtig natuurreservaat dat zich uitstrekt over het noordwesten van Wales. Je kunt er met een stoomtreintje, echt zo een als die van Thomas de Trein, naar de top van de berg. Als we aankomen bij het station horen we dat de trein vanwege de harde wind niet helemaal naar de top gaat. Ook mogen we niet uitstappen. Dat maakt de pret er niet minder om; we genieten van het uitzicht en eigenlijk nog ’t meest van de glunderende koppies van de kinderen.

Wat een heerlijke vakantie! Wales is prachtig, de mensen zijn vriendelijk en er is heel veel te doen. Ga uit van een actieve buitenvakantie, maar neem ook zeker een paar regenlaarsjes mee!

Volg ons ook op:

Recente blogs: