5 x de mooiste meren met kinderen in de Rocky Mountains

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 1/09/2019

Ongelooflijk hoeveel meren er zijn in de Rocky Mountains. Het ene meer is nog mooier dan het andere. Wij hebben er heel veel bezocht. Niet echt makkelijk om dan de 5 mooiste te kiezen; ieder meer heeft namelijk wel zijn eigen schoonheid. Toch is er bij het ene meer net iets meer te doen met kinderen. Hierbij onze 5 mooiste en kindvriendelijkste meren in de Rocky Mountains!  

1. Lake Moraine

Voor ons staat dit meer echt op nummer 1. Het enige nadeel is dat het heel moeilijk te bereiken is in het hoogseizoen. Er zijn maar 100 parkeerplaatsen en als die vol zijn sluiten ze de hele weg naar het meer af. Wij hebben een taxi genomen bij een hotel bij Lake Louise; kosten 30 CAD per persoon. Een hoop geld, maar het was het meer dan waard! De taxichauffeur liet ons een korte wandeling zien die we met de kinderen konden maken. Geweldig, want zo werden we getrakteerd op een mooi uitzicht. Onderweg kwamen we heel veel grondeekhoorntjes tegen. Het klimmen en klauteren over de stenen vonden de meiden erg leuk om te doen. Eigenlijk wilden we ook gaan kanoën, maar jammer genoeg was de verhuur dicht. Als je ergens wilt kanoën, dan zouden we dit meer echt aanraden! Check van tevoren wel even de openingstijden.

De taxichauffeur liet ons een korte wandeling zien, die we met de kinderen konden maken.

2. Lake Louise

Dit meer is toeristischer dan Lake Moraine. Dat komt natuurlijk doordat de weg naar Lake Moraine wordt afgesloten en dan is het bijna niet meer te bereiken. We waren er ’s ochtends al om 9.30 uur, maar er was nergens meer een parkeerplek te vinden. We reden door naar de gondola, eigenlijk baalden we best wel, maar achteraf was het beste de beste keus. We parkeerden daar de auto en besloten om dan maar de gondola te boeken.

Tip: als je een ticket voor de gondola boekt, ga dan terug naar de parkeerplaats en boek daar gelijk een tijd voor de gratis shuttlebus naar Lake Louise. 

De gondola was geweldig! Niet alleen vanwege het uitzicht dat enorm gaaf is boven op de berg, maar ook omdat we een grizzlybeer tegenkwamen met 2 jongen. Daarna aten we wat, omdat we toch moesten wachten op de shuttle. Dat is echt een aanrader! Voor de kinderen is er allemaal speelgoed en wij konden heerlijk op een terras in de zon zitten. Daarna dus met de shuttle naar Lake Louise. Een prachtig meer met uitzicht op een gletsjer. Een prima plek om te wandelen met kinderen, maar zeker ook om te kanoën, alleen wel een stuk duurder dan bij Lake Moraine.

Niet alleen vanwege het uitzicht dat enorm gaaf is boven op de berg, maar ook omdat we een grizzlybeer tegenkwamen met 2 jongen.

3. Maligne Lake

Toen we in Jasper waren, wilde ik heel graag naar Maligne Lake. Helaas hadden we een beetje pech met het weer. Het bleef maar regenen. Ondanks de regen zijn we toch die kant opgereden. De weg ernaartoe is al prachtig. Onderweg kun je veel wilde dieren tegenkomen. Wij hebben ons laten vertellen dat beren net als mensen niet zo heel erg van regen houden. We hebben ze dan ook niet gezien. Wel de rendieren, zelfs met een jong! En een zeearendjong.

Het meer zelf is prachtig! Je kunt er met een boot naar Spirit Island, vanwege het slechte weer hebben wij dat niet gedaan, maar het stond eigenlijk wel op ons lijstje. Bij het meer is er voor kinderen een heel leuk informatiepunt. Ze mochten een gewei vasthouden, maar ook konden ze stickers verdienen door vragen te beantwoorden. Ze kunnen nu prima uitleggen wat het verschil is tussen een grizzly en zwarte beer. Echt een aanrader.

Tip: ga vroeg op pad, onderweg kom je ongetwijfeld wildlife tegen.

4. Peyto Lake

Peyto Lake is het blauwste meer dat we gezien hebben, echt prachtig! Het is een kleine wandeling naar het uitkijkplatform. Het platform is wel klein, dus snel vol. De kinderen hadden het snel gezien en vonden er niet zoveel aan, omdat ze het water niet konden voelen en geen stenen in het water konden gooien. Ondanks dat, zouden wij dit meer zeker niet hebben willen overslaan.

5. Dutch Lake

Last but not least Dutch Lake. Het is een heel ander meer, dan de voorgaande meren, want het is eigenlijk meer een soort strandje. Dutch Lake moet je eigenlijk alleen al bezoeken vanwege de naam en omdat de kinderen het heerlijk vinden! Er ligt een lange steiger, waarvan ze lekker in het water kunnen springen. Onze jongste dochter vindt alleen overal het water te koud, dus die heeft lekker in de speeltuin op het strand gespeeld en zandkastelen gebouwd.

Kortom deze meren zijn zeker leuk om te bezoeken met kinderen!

Rondreizen door Canada | FOX.nl
Rondreizen door Canada | FOX.nl

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!