5 x de leukste wandelingen met jonge kinderen rond Vancouver Island, Canada

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 27/01/2020

Er is in Canada zo veel mooie natuur te vinden. Hou je van wandelen, dan zit je rond Vancouver Island zeker goed.  Bij de visitor centers aan het begin van de parken zijn meestal wel wandelkaarten te krijgen. Daarop staan alle wandelroutes en ook hoever ze zijn. Let er wel op of het een one way route is of een loop. De medewerkers vinden het ontzettend leuk om over de wandelingen te vertellen en kunnen vaak wel een goede inschatting maken of de wandelingen geschikt zijn voor jonge kinderen. Dit is onze top 5 leukste wandelingen in Canada met kinderen rond Vancouver Island!

1. Lynn Canyon Suspension Bridge

In Vancouver zijn 2 suspension bridges (red. hangbrug). Wij gingen naar de minst toeristische. Het was er veel minder druk en een leuke bijkomstigheid is dat deze gratis is. De wandelingen die je er kunt maken, zijn erg mooi. Wij kozen ervoor om een korte wandeling te maken. Het was al best een pittige met veel trappen.

In totaal zijn er 6 wandelingen waar je uit kunt kiezen. De langste wandeling is 5 kilometer, wat niet zo heel lang is. Alleen gaan ze wel echt flink omhoog en ook de dalen zijn behoorlijk. Daardoor vonden wij de wandeling met kinderen best vermoeiend, maar zeker wel de moeite waard!

2. Cathedral Grove Port Albani

Op Vancouver Island vind je Cathedral Grove. Wij wisten niet dat er op dit eiland ook een rainforest was en waren verbaasd over de schoonheid van dit grote woud. Je rijdt er met de auto eigenlijk doorheen, als je naar Tofino rijdt. In de weekenden is het er enorm druk en moet je parkeren langs een drukke weg, maar het is echt een stop waard.

Cathedral Grove is echt een mooi regenwoud. De kinderen genoten van deze wandeling. De loops zijn goed te lopen met kinderen. Het is heel leuk dat de kinderen op hele oude bomen kunnen staan en dat ze lekker kunnen klimmen.

Een fijn uitstapje en een leuk plekje voor een tussenstop als je naar Tofino rijdt!

3. Wild Pacific Trail in Ucluelet

De wandeling naar de vuurtoren is een erg leuke om te doen met kinderen. Je loopt door een bos en ziet overal de zee. Bij helder weer kun je soms zelfs walvissen zien zwemmen! Vanaf het wandelpad lopen er soms (zelfgemaakte) paden naar de rotsen toe. Wij klommen af en toe ook naar beneden. Tussen de rotsen zijn enorm veel zeesterren en krabbetjes te vinden. De Lighthouse loop is een wandeling van 2.6 kilometer.

Tip: neem wat te eten en te drinken mee, er zijn genoeg plekken om te picknicken! 

4. Elk Falls bij Campbell river

Bij Elk Falls is ook een suspension bridge te vinden. Wij waren er erg vroeg en het was daardoor heel rustig. De trail is goed te lopen met kinderen. Binnen een halfuurtje door een bos ben je bij de waterval en de brug. Erg leuk en mooi om overheen te lopen. Helaas houdt het pad aan de overkant op en moet je dezelfde weg terug lopen. Je kunt er nog wel een wandeling omheen maken, dit is een loop van ongeveer 2,5 kilometer.

5. Grouse Mountain

Niet ver van Vancouver ligt Grouse Mountain. Wij wilden onze laatste dagen eigenlijk niet in de stad doorbrengen. We misten de natuur en zijn daarom op zoek gegaan naar een park dat dichtbij lag. Grouse Mountain is echt een aanrader voor een dagtrip.

Je kunt er alleen komen door met een skyride naar boven. Dat is al een indrukwekkende tocht omhoog. Voor kinderen is er boven veel te doen. De Lumberjack Show moet je echt zien! Een bezoek aan de 2 grizzlyberen is ook heel leuk met kinderen. Je kunt erg dicht bij de beren komen. Ook kun je er ontbijten, maar dan moet je wel van tevoren boeken.

Wij besloten een bezoek te brengen aan de Eye of the Wind. Dat is een windmolen op het bovenste topje van de berg. Je gaat met een gids naar boven en mag dan de windmolen in. Je kunt vanuit hier 360 graden rondkijken vanaf een enorme hoogte.

De kinderen hebben daarnaast nog heel lang gespeeld bij Kids Tree Canopy Adventure. Een parcours speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Voor de oudere kinderen is er ook een Mountain Ropes Adventure.

Tip: ga er echt vroeg naartoe. Er is zo veel te doen, dat je je er makkelijk een dag kunt vermaken. 

Kortom wandelingen maken met jonge kinderen is echt een must do! 

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!