5 x de leukste plekken met kinderen in Maastricht

Maastricht is een heerlijke stad (wij hebben er 5 jaar mogen wonen!) en ideaal om met kinderen te bezoeken. De stadsmuur is fantastisch om met oudere kinderen overheen te lopen en te ontdekken wat er achter ieder hoekje schuilt. In het stadspark razen de kinderen lekker uit en kun je de dieren bekijken in het midden van het park. Pas goed op met brood, want de eendjes en vogels komen van alle kanten aanvliegen zodra je begint met strooien.

5 beste plekjes met kinderen in Maastricht

Wat ons betreft zijn dit de 5 leukste plekjes om koffie te drinken, vlaai te eten!!, te lunchen of ijsjes te eten met kinderen in het centrum van Maastricht:

1. Coffeelovers plein 1992

Een bekende koffieketen in het zuiden van het land. In Maastricht hebben ze meerdere locaties (onder andere in de hele mooie boekenwinkel in de Dominicanenkerk wat ook een must see is, maar niet zo geschikt voor grijpgrage kinderhandjes) met heerlijke koffie en lekkere broodjes. De locatie op Plein 1992 is ook nog eens een plek waar je met de kids prima terecht kunt. Een leuke speelhoek zorgt ervoor dat jij in alle rust je cappuccino op kunt drinken.

Een leuke speelhoek zorgt ervoor dat jij in alle rust je cappuccino op kunt drinken.

2. Cafe Zuyd

Een geweldig plek om lekker van de zon én de Maas te genieten. Alles wat op de kaart staat is superlekker! Je ziet hier weinig mensen met peuters, omdat het terras langs een vijver ligt, maar als de kids nog in de wandelwagen liggen of al iets ouder zijn is het een prachtig plekje!

3. Luna Rossa

Met 2 winkels in het centrum is het onmogelijk om geen ijsjes te halen. IJsjes eten is natuurlijk altijd een hit met kinderen. En deze zijn zo lekker dat je er zelf ook wel eentje moet nemen. Helaas is dat algemeen bekend en staat er soms een lange rij, maar het is zeker de moeite waard. Wij halen altijd een ijsje bij de winkel in Wyck en lopen vervolgens een stukje verder om daarop de stadsmuur lekker over de Maas te kijken naar langsvarende boten en rustig het ijsje op te eten.

4. Brandweerkantine

Een geweldige ruim opgezette lunchlocatie in een oude brandweerkazerne. Met allerlei spelletjes en speeldingetjes die je zo kunt pakken, een ideale plek om van je lunch te genieten. Naast het restaurantgedeelte staat een tafeltennistafel waar je een potje kunt spelen. Hier worden de vlaaien van bakkerij Mathieu Hermans geserveerd; als je eens in Maastricht bent moet je de kersenvlaai geproefd hebben.

5. Tapijn

En nog zo’n ruime locatie, in het stadspark, waar je niet direct het gevoel hebt dat je je wandelwagen buiten moet laten staan. In de voormalig militaire kazerne is in en buiten deze brasserie genoeg ruimte om te spelen. Buitenspelen is er fantastisch omdat er geen auto’s komen. Op de plek waar vroeger de benzinepomp stond hangen nu schommels. Neem vooral een bal mee als het lekker weer, er is ruimte genoeg om buiten te voetballen of andere spelletjes te doen. Dan geniet je zelf van al het lekkers dat de lunchkaart te bieden heeft.

Deze blogs al gelezen?

Volg je ons al?