5 x de leukste plekjes op Ibiza met kinderen volgens Rosalie

Op vakantie zijn we enigszins ondernemende types, dat wil zeggen: we zien graag wat van de omgeving. We zoeken een goede balans tussen rust en ontspanning en tripjes over het eiland. Vaak laten we onze zoon Fedde zijn slaapje doen in de ochtend in zijn eigen bedje, terwijl wij aan het zwembad ontspannen. Daarna vervolgen we onze weg naar een van de vele baaitjes en leuke plekjes die Ibiza rijk is.

Hieronder vind je onze 5 favoriete plekken op Ibiza!

1. Cala d’Hort

Dit baaitje ligt bij de magnetische berg Es Vedrà. Het heeft een wat grover zandstrand dat enkel toegankelijk via een enorm steile weg. Je eet er heerlijke paella bij restaurant Cala d’Hort. Reserveren is wel noodzakelijk, tijdens de lunch zit het vaak helemaal vol met locals.

2. Cala Vadella

Deze baai is heel ontspannen en relaxed voor de kids. Je vindt er wat meer Nederlanders. Wil je een lekkere en betaalbare lunch met je voeten in het zand? Ga dan naar Vadella Beach Bar.

3. Cala Bassa

Hier heb je erg mooi azuurblauw water. Wil je exclusiviteit en goed (maar wel zeer prijzig) eten en ook nog op je strandbedje worden bediend? Ga dan naar CBbC (Cala Bassa beach Club).

4. Fiesta Medieval in Ibiza-Stad

Ieder jaar in mei gaat Ibiza-Stad een paar eeuwen terug in de tijd. Tijdens het Fiesta Medieval (middeleeuws festival) verandert de stad in een middeleeuwse nederzetting. Het evenement is enorm populair op het eiland. Ieder jaar komen er zo’n 100.000 mensen op af. Je komt ogen tekort tijdens dit spektakel!

5. Chiringuito Cala Escondida

Onze favoriete zonsondergangsspot (stiekem wil ik die helemaal niet delen haha) is Chiringuito Cala Escondida (letterlijk: verborgen baai). Ze hebben er de lekkerste cocktails, kleine hapjes en een megamooi uitzicht als de zon langzaam in de zee zakt… Ik dagdroom vast weer over dit fantastische plekje.. Geniet!

Tip: op Ibiza heb je echt een huurauto nodig, anders kun je de mooiste plekjes niet bereiken.

Wat zijn jouw favoriete plekjes met kinderen op Ibiza? Vertel het ons in de posts op Instagram of Facebook!

Take me to Ibiza!

Lijkt Ibiza jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in ongeveer 2,5 uur naar Ibiza Stad,
  • De beste reistijd voor Ibiza is mei tot en met september
  • Onder andere Transavia vliegt direct op Ibiza Stad
  • Een auto huren op Ibiza Airport doe je bij Enterprise Rent-a-car, Hertz en Thrifty Rent a Car
  • Deze leuke hotels op Ibiza boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld deze mooie aanbiedingen van TUI en D-reizen

Deze blogs over Ibiza al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!