5 redenen waarom Dubai zo leuk is met kids

Auteur: Jael

Dit artikel is gepubliceerd op: 4/01/2019

Zo’n 5 jaar geleden, nog ver voordat onze eerste zoon werd geboren, leerde ik Dubai kennen door middel van een incentive via mijn werk. Ik kan je vertellen, het was een trip om nooit meer te vergeten. Wij gingen een lang weekend naar Dubai en niets was te gek. Op zich wel een hele goede manier om een land te leren kennen, want je doet in een korte tijd heel veel! Vooral dingen die je in het gewone leven niet zou doen, maar ja dat is ook wel een beetje typerend voor dit land.

Dubai heeft, in een paar jaar tijd, een ware oase van luxe uit de woestijngrond gestampt. Best knap, want wat je in Dubai tegenkomt zie je niet op heel veel andere plekken. Je zou er misschien niet meteen aan denken om het land met kinderen te bezoeken – en Dubai staat ook niet bepaald bekend om het ‘low budget’ reizen – maar het is een heel fijn land, ook met kinderen. Waarom? Dat vertel ik je hier!

5 redenen waarom Dubai met kinderen fantastisch is (met tussendoor wat tips)

1. Topvakantiebestemming voor je babymoon

Plan je een babymoon (in de koude wintermaanden)? Denk dan eens aan Dubai. Ik weet nog dat ik 3 jaar geleden in verwachting was van mijn oudste zoon Jack en dat wij graag naar de zon wilden. We hadden toen redelijk wat eisen: niet te ver vliegen met die dikke buik, geen zikavirus, goede gezondheidszorg (mocht er iets gebeuren) en ook graag wat zon. 🙂 Dat is best een lastig lijstje.. Sindsdien zijn wij er nog 2 keer geweest en mocht ik ooit nog zwanger worden van de 3e….Dubai it is!

Dubai was toen echt de perfecte uitkomst, met als fijne bijkomstigheid dat alcohol toch moeilijk te verkrijgen en niet te betalen is, best fijn als je van een lekker wijntje houdt dat je niet constant tussen de borrelende mensen zit. 🙂 Daarnaast kun je qua eten echt alle kanten op; elke keuken is er vertegenwoordigd en je kan als dessert even langs de GODIVA shop hoppen: als je zwanger bent is dat echt het hoogtepuntje van je vakantie. 🙂

2. Altijd zon en lekker spelen op het strand tot in de borreluurtjes

De maanden november tot mei zijn fantastisch qua temperatuur in Dubai; als het hier nat en koud begint te worden, vind je in Dubai het tegenovergestelde klimaat. Het is natuurlijk een woestijn, dus gedurende deze maanden schommelt de temperatuur tussen de 25 en 33 graden, (nog) niet te heet. (In de daaropvolgende maanden zou ik er vooral niet heen gaan. Dan loopt de temperatuur op tot 45 graden en leeft iedereen binnen met een airco.)
Qua strand kun je je, zoals ik Dubai zie, settelen op 2 plekken. Ofwel op de Palm – je hebt vast weleens gehoord van dat opgespoten eiland in de vorm van een palmboom – ofwel op Jumeirah beach.

Ga je naar de Palm, dan zou ik naar het Atlantis gaan als je met kinderen reist. Dit is een hotel waar je in principe een maand lang kan verblijven zonder dat je je zult vervelen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kleine boetiekhotelletjes en kneuterigheid, maar als je in Dubai bent is dat niet echt een optie, dus kun je het er maar beter van nemen.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kleine boetiekhotelletjes en kneuterigheid, maar als je in Dubai bent is dat niet echt een optie, dus kun je het er maar beter van nemen.

Het bekende NOBU, Aziatisch restaurant met vestigingen over de hele wereld, is hier gevestigd (je kunt er ook sushi eten als je zwanger bent, zo vers is het). Ik geloof dat er een stuk of 20 zwembaden zijn die je kunt gaan ontdekken met je kids en in het hotel zit een aquarium ter grootte van 3 voetbalvelden waar allerlei vissen in zwemmen die je nog nooit gezien hebt. De mannen kijken hun ogen uit naar alle auto’s die voor het hotel staan geparkeerd, echt zo veel weelderigheid zie je zelden!
Mijn voorkeur heeft echter om te verblijven op Jumeirah Beach. Daar heb je iets meer mogelijkheden om buiten je hotel te eten (zonder dat je meteen een taxi moet nemen). In principe bestaat Jumeirah Beach uit een promenade met allerlei hotels en restaurants, heel mooi opgezet.

Wij verblijven altijd in het Hilton Jumeirah Beach hotel. Dat ligt direct aan een (privé)strand en is met kinderen heel relaxed door het fantastische buffetrestaurant. Het hotel zelf is een klein beetje oubollig, maar ik vind het heel fijn; er verblijven veel gezinnen, ze hebben een inhouse dokter en 5 verschillende restaurants, dus neem lekker een babyfoon mee, dan kun je ook nog een avondje samen genieten.

Het hotel zelf is een klein beetje oubollig, maar ik vind het heel fijn; er verblijven veel gezinnen, ze hebben een inhouse dokter en 5 verschillende restaurants, dus neem lekker een babyfoon mee, dan kun je ook nog een avondje samen genieten.

3. Kermis, elke dag van het jaar

Jumeirah Beach ligt aan The walk, een gezellige promenade met allerlei wereldse restaurantjes en leuke winkels. In het midden van deze promenade ligt een plein waar dagelijks een kermis wordt opgezet en dat is voor kinderen helemaal fantastisch. Zowel de kleintjes als de wat grotere kinderen vinden het helemaal fantastisch en jij kunt lekker eten terwijl je kind zich vermaakt. 🙂

4. Waterpretparken – woestijnsafari – zandsurfen – racen

Toen ik in Dubai was nog zonder kinderen, zijn we in een waterpretpark geweest met glijbanen die uitmonden in een een aquarium waar haaien zwemmen. No worries, er zit een dikke glazen wand tussen jou en de haaien en het zijn ‘lieve’ haaien, maar zo gaaf! (Aquaventure Waterpark bij Atlantis hotel). Vooral als je kids wat ouder zijn, gaan ze dit fantastisch vinden. Je kunt je hier meerdere dagen vermaken met je gezin, en het is echt voor zowel de ouders als de kinderen heel erg leuk.

Op zo’n 40 minuten rijden vanaf Dubai richting Abu Dhabi, kun je in de woestijn van alles beleven. Dit is leuk met kinderen vanaf 12 jaar. Racen in jeeps over de zandbergen, echt heel cool, spannend maar niet eng, kameelrijden, zandsurfen, en als de zon ondergaat lekker genieten van een alcoholvrij drankje in een bedoeïenentent (je kunt ook op quads door de woestijn maar dat zou ik niet doen, gebeuren vaak kleine ongelukjes mee).

5. Veiligheid/gezondheid

Voor mij is goede gezondheidszorg en veiligheid iets waar ik extra op let sinds we reizen met kinderen. In Dubai is het helemaal fantastisch geregeld. Vrijwel elk hotel beschikt over een arts in het hotel. Mocht er een keer onverhoopt wat gebeuren, of je hebt medicijnen nodig, kun je dus direct terecht en wordt alles voor je geregeld. Wij hadden destijds een arts en medicijnen nodig voor onze zoon en die werden binnen een uur naar je kámer gebracht, echt zo fantastisch geregeld.

Last but not least: vliegen met Emirates

Vliegen brengt altijd, of je nou met of zonder kinderen vliegt, een bepaalde mate van stress met zich mee. Als je alleen of met z’n 2’en bent maakt het allemaal niet zo veel uit, maar met kinderen is alles anders. Je weet nooit hoe je vlucht gaat verlopen, dus dat is altijd spannend. In mijn ogen is Emirates echt een van de meest gastvrije maatschappijen waar je mee kunt vliegen, helemaal als je met kinderen vliegt. Wij werden automatisch met Jack helemaal vooraan gezet (in een airbus heb je dan echt megaveel ruimte) zonder daarom te vragen of te betalen voor extra beenruimte. Iedereen heeft zijn eigen tv-schermpje, kinderen krijgen kleurplaten, speeltjes en de stewardessen hebben zelfs een polaroidcamera om jou en je kleine op de foto te zetten. (echt heel wat anders dan Transavia waar je zomaar op een andere rij dan je kind wordt geplaatst).

In mijn ogen is Emirates echt een van de meest gastvrije maatschappijen waar je mee kunt vliegen, helemaal als je met kinderen vliegt.

Op de terugreis was het vliegtuig niet vol en kregen we als eersten aangeboden om naar een rustig gedeelte te verhuizen waar we een hele rij voor onszelf kregen (5 stoelen met z’n 3’en). Helemaal top en echt heel fijn als je met kinderen reist.

Kortom, Dubai met kids is een echte aanrader!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!