5 redenen om met kinderen naar Málaga te gaan

Auteur: Femke

Dit artikel is gepubliceerd op: 22/03/2019

Málaga sloop een paar jaar geleden in onze top-3 van Europese bestemmingen. Inmiddels zijn we er 2 keer met dochter Josephine geweest en deze zomer gaan we zelfs wéér terug. De stad heeft ontzettend veel te bieden voor een vakantie zónder, maar ook mét kinderen. Wat mij betreft een enorme aanrader voor een korte break of langer weg.

1. Málaga is veelzijdig

Zin in een cultureel uitje met kids? Geniet dan van de vele mooie gebouwen, pleintjes en musea die Málaga rijk is. De stad waar Picasso geboren is, dus zijn naam en werk zie je op verschillende plekken terug. Street art vind je ook overal in Málaga. Met oudere kinderen is daarom een tour met gids (ook in het Nederlands te boeken) absoluut een aanrader.

Liever op een sportieve manier de stad verkennen? Huur een fiets en fiets over de vlakke paden van de boulevards. Met een hele kleine baby is dat nog lastig, maar als je kinderen wat ouder zijn, kun je op veel plekken een fiets met kinderzitje (achterop) huren. Sinds kort zijn er ook verschillende aanbieders van elektrische steps. Via een app op je telefoon ‘huur’ je zo’n step, je betaalt een klein starttarief en daar bovenop een prijs per gereden kilometer. Het centrum van Málaga is heuvelachtig. De berg Gibralfaro waar het kasteel en fort Alcazaba ligt, kun je ook ‘beklimmen’. Ik deed dat toen ik 28 weken zwanger was en dat ging nét. Maar de uitzichten zijn de moeite waard. Gebruik je een draagzak, dan kun je ook met baby of peuter de Monte Gibralfaro op, al zou ik dat niet aanraden als het echt heel warm is.

De berg Gibralfaro waar het kasteel en fort Alcazaba ligt, kun je ook ‘beklimmen’. Ik deed dat toen ik 28 weken zwanger was en dat ging nét.

In het centrum zijn er veel barretjes en restaurants in vele prijsklassen waar je neer kunt strijken met je kind(eren). Ga boten kijken in de havens of lekker wandelen langs de boulevard en de stranden. Daar kom je ook regelmatig speeltuintjes tegen om even te pauzeren voor een speelsessie. Bij Puerto de Málaga zijn openbare toiletten met grote verschoonruimtes en zelfs toilethokjes met 2 toiletten: eentje voor de ouder en de ander voor het kind.

2. Het fijne klimaat

In november (toen nog zonder baby) en maart en mei was het overdag 18 tot 22 graden. In de zomer kan het er meer dan 30 graden zijn, maar doordat je het water – en dus het zeebriesje – op kunt zoeken, blijft het er aangenaam. Dat is wel erg prettig als je met (jonge) kinderen een passende vakantiebestemming zoekt.

3. Málaga is betaalbaar

Tja, het ligt er natuurlijk maar net aan met welke plek je Málaga vergelijkt. En ja je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Maar over het algemeen zijn accommodaties en eten en drinken in Málaga goedkoper dan in Nederland. Alhoewel er best veel Nederlanders komen, lijkt het hier nog niet zo druk als in Sevilla, Barcelona en Valencia. Je bent dus echt even weg van Nederland!

4. Ligging van het vliegveld

De bus (€ 3), trein (iets meer dan € 2) of taxi (€ 25) brengt je in 10 tot 20 minuten van het vliegveld naar het centrum. Je bent dus relatief snel bij je accommodatie nadat je op het vliegveld bent aangekomen. Dat is met (jonge) kinderen wel zo prettig.

5. De strandjes bij Pedregalejo en El Palo

Het dichtst bij het centrum ligt Playa la Malagueta. Daar is het erg leuk, maar voor ons zijn de strandjes bij Pedregalejo en El Palo dé reden om terug naar Málaga te gaan. Buiten de zomer zijn ze vrij rustig. In het weekend zie je veel Spaanse gezinnen (die hun kindjes in opvallend nette, matchende outfits steken) samen lunchen. De vele terrassen zitten dan al snel vol en op de muurtjes langs het strand zitten anderen geduldig te wachten op een plekje aan tafel. Op het strand wordt in ‘bootjes’ vis en schaaldieren geroosterd. Pedregalejo en El Palo liggen zo’n 50 minuten wandelen van het centrum van Málaga. De bus pakken kan ook, dan ben je er in een kwartiertje.

Voor ons zijn de strandjes bij Pedregalejo en El Palo dé reden om terug te gaan, buiten de zomer zijn ze vrij rustig.

Je hoeft eigenlijk niet weg

Vooruit, nog één extra reden waarom je echt eens met kinderen naar deze stad aan de Costa del Sol moet. Málaga heeft van zichzelf al zo veel te bieden, dus je verblijft er gemakkelijk een hele week. Als je het drukke centrum afwisselt met de stranden, hoef je niet per se naar andere plekken te rijden. Wil je dat toch, dan biedt het achterland en de kust veel mooie plekjes.

Kortom, er zijn genoeg redenen om Málaga te bezoeken! Wil je ook weten hoe mijn minivakantie naar Málaga met dochter van 3,5 maand beviel? Dat lees je mijn andere blog!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!