5 leukste dagtrips tijdens je babymoon in Andalusië

Tegenwoordig kom je op bijna alle zwangerschapswebsites het fenomeen ‘babymoon’ tegen. Dat ene moment dat je voor de laatste keer samen met je partner op vakantie gaat en nog optimaal kunt genieten van elkaars gezelschap. Wij vonden dat best dramatisch klinken (ik was tijdens mijn zwangerschap allergisch voor alle hysterische babyheisa). Máár… wij grijpen natuurlijk iedere reden aan om te reizen en konden daarom niet achterblijven in deze ‘hype’.

Ver vliegen was voor ons geen optie (zonder de cabinedruk hield ik al meer dan genoeg vocht vast). Daarom besloten we te gaan roadtrippen door Andalusië. We zochten een unieke locatie, regelden een auto en vlogen eind april naar Jerez de la Frontera in het zuiden van Spanje. De temperatuur was er precies goed; lekker zonnetje en niet te warm. Onze uitvalsbasis was Hacienda la Morena in Montellano. Deze prachtige accommodatie ligt een uurtje onder Sevilla en wordt gerund door een Nederlandse eigenaar. Je kunt er heerlijk eten en de omgeving is prachtig!

Tijdens onze babymoon maakten we een aantal leuke dagtrips. Hierbij onze top 5!

Onze 5 leukste dagtrips in Andalusië!

1. Sevilla

Sevilla: de stad van de flamenco! Je kunt er eindeloos slenteren en – niet geheel onbelangrijk – lekker eten! De wijk Barrio de Santa Cruz kent een wirwar aan straatjes en lekkere tapatentjes.

2. Jerez de la Frontera & Cádiz

Je rijdt in de richting van de Costa de la Luz. Jerez staat ook wel bekend als de hoofdstad van de sherry. Cádiz ligt aan de kust en heeft leuke pleintjes.

3. Ronda

De route naar Ronda is prachtig. De diepe Tajo-kloof in het midden van de stad is indrukwekkend. Vanaf de Puente Nuevo, die het oude moorse centrum met het nieuwe El Mercadillo- gedeelte verbindt, heb je een uitstekend zicht op het diepe ravijn. Als je een stukje doorloopt kun je afdalen in het ravijn en heb je uitzicht op de brug. Let op: het is een hele klim als je zwanger bent. Voel je je niet fit, dan raad ik het af. Rond de Plaza del Socorro vind je gezellige terrasjes. Helaas kun je ook gewoon een Mcflurry halen en neemt dit iets van de charme weg.

Tip: zet op de terugweg je tomtom uit en verdwaal in het prachtige landschap.

4. Granada

Deze Zuid-Spaanse stad werd een aantal eeuwen geleden geregeerd door de Moren. Dat is nog altijd goed terug te zien. De arabische invloeden zijn onder andere in de wijken Albaicín, Sacromonte en Alhambra goed zichtbaar. Door de ligging bij de Sierra Nevada is het er over het algemeen iets koeler (en aangenamer in de hete maanden).
Het Alhambra en het Palacio de Generalife zijn zeker een bezoek waard. Let op: regel ruim van tevoren kaartjes online. Dat scheelt wachttijden én teleurstelling dat je niet naar binnen kunt.

5. Córdoba

Deze stad kent een lange geschiedenis, dat voel je ook in deze stad. Met name in het historische stadsdeel Alcazar Viejo kun je een aantal bijzonder fraaie bezienswaardigheden ontdekken. De stad werd lange tijd bevolkt door de Arabieren en Berbers. Zij bouwden de Mezquita moskee. Je vind in deze stad veel prachtige binnenplaatsen versierd met bloemen en planten. Ook kun je er net als in de rest van Spanje heerlijk tapas eten en genieten van de zon.

Extra tip: Málaga

Málaga is een bruisende stad aan de Costa del Sol. De stad kent genoeg bezienswaardigheden, maar je kunt er ook goed shoppen.

Eettips Málaga:

Heb je geen zin om al die steden af te gaan? Geen probleem. Je kunt ook lekker rondtoeren in de kleine dorpjes. Die zijn misschien nog wel net zo leuk. Als je lekker aan het strand wil liggen adviseer ik om in de richting van Málaga te gaan. Wij zijn verliefd geworden op deze veelzijdige streek en gaan er zeker nog een keer naartoe. Maar dan wel met zijn 3’tjes.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!