5 bekende en minder bekende kindvriendelijke activiteiten in de Kaap, Zuid-Afrika

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/11/2019

Als je in de omgeving van Kaapstad bent, dan wil je natuurlijk de beroemde trekpleisters als de Tafelberg, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop zien. Maar als je even de tijd neemt, is er zo veel meer te zien en te doen in deze mooie regio! Ik deel graag deze top 5 met kindvriendelijke activiteiten rond de Kaap met je!

1. Imhoff Farm en Noordhoek Farm

2 leuke plekken buiten Cape Town op weg naar Kaap de Goede Hoop zijn de Imhoff Farm en Noordhoek Farm. Imhoff Farm stamt al uit 1743 en is opgericht door de VOC om er verse groente te verbouwen die de schepen daarna weer mee konden nemen. Tegenwoordig is het een fijne plek met verschillende winkeltjes met kunst, een bakker met heerlijk vers brood. Het heeft een restaurant met speeltuin, een doolhof en een gezellige kinderboerderij.

Noordhoek Farm ligt er vlakbij en is ook al zo’n fijne plek. Met name in het weekend komen er veel locals met kinderen. Hier vind je veel terrasjes, sapbarretjes, ook weer een topbakker, een speeltuin, activiteiten voor kids en regelmatig livemuziek. Kortom, leuk voor het hele gezin!

2. Blaauwklippen Wine estate & Stellenbosch

Zeg je de Kaap, dan zeg je natuurlijk wijn! En ja, er zijn ook een hoop wijnboerderijen waar het ook met kinderen goed toeven is. Vlak bij Stellenbosch ligt Blaauwklippen Wine Estate. Hier is elke zondag een supergezellige Family Market met kraampjes vol streekproducten, snuisterijen en uiteraard de wijnboerderij zelf om te bezoeken. Voor de kids is er van alles te beleven: paardrijden, alpaca’s en je kunt er rondrijden in een treintje achter een tractor. Een gezellige hotspot.

Uiteraard is Stellenbosch ook een must-see. Omdat het stadje een universiteit heeft vind je er veel studenten met de daarbij horende gezelligheid. Het centrum van het stadje heeft prachtige Kaapse huisjes met Hollandse gevels. Lekker eten en drinken is hier gegarandeerd.

Voor de kids is er van alles te beleven: paardrijden, alpaca’s en je kunt er rondrijden in een treintje achter een tractor.

3. Kirstenbosch

Kirstenbosch National Botanical Garden is een van de grootste botanische tuinen in de wereld. Het is een nationaal park van 528 hectare groot en voor Nederlandse begrippen zou je dit eerder een supergroot bos dan gardens noemen. Je kunt er heerlijk wandelen en picknicken onder de bomen. Ook is er een canopy walk waarbij je over een loopbrug tussen de boomtoppen loopt. Het grootste deel van Kirstenbosch is prima te bereiden met een buggy. Wil je de canopy walk doen en loopt je kindje nog niet (goed), zorg dan voor een draagzak. Dan hoef je niet zoals wij de heuvels door te klimmen met een kind op je arm 😉

4. Pinguïns bij Boulders Beach

Iets toeristischer maar met kinderen zeker leuk om te bezoeken zijn de pinguïns bij Boulders Beach. Want zeg nou zelf, welk kind wordt er niet blij van een kolonie pinguïns op het strand? Via wandelpaden loop je tussen de pinguïns door die rustig liggen te zonnen of een duik nemen in het water. Omdat dit een bekende toeristische trekpleister is, kan het er druk zijn. Hoe vroeger je bent, hoe rustiger dus.

5. Kalk Bay

Kalk Bay is een gezellig kustplaatsje met volop winkeltjes, terrasjes en galerietjes. Ondanks dat er een drukke straat door het dorpje loopt kun je er leuk rondlopen en lekker een drankje op een terrasje doen. Ben je er ergens tussen juli en oktober dan kun je dicht bij de kust ook walvissen en dolfijnen spotten!

Extra: onderweg naar Cape Point – Kaap de Goede Hoop

En ben je dan op weg naar Cape Point en wil je even een gezellige tussenstop maken? Stop dan even bij de Whole Earth Cafe in Scarborough. In deze leuke eetgelegenheid serveren ze heerlijke lunches met een prachtig terras tussen de boomtakken. Ook voor een kopje koffie of thee met wat lekkers kun je terecht. Als groot theeliefhebber ben ik altijd zeer blij met de uit Engeland overgewaaide theetraditie in Zuid-Afrika. Bestel je een kopje thee, dan krijg je gewoon een hele pot voor jezelf!

> Lees ook mijn andere blog over onze reis met dreumes door Zuid-Afrika!

Deze blogs al gelezen?

Buitenplaats Beekhuizen: ons eerste (en zeker niet laatste) glampavontuur met peuter

Om het vakantiegevoel er na een heerlijk weekje Frankrijk een beetje in te houden, rijden we aan op Velp. En wel vanwege Buitenplaats Beekhuizen! Een...

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Volg ons ook!