4 Australische steden en een baby: dit zijn de leukste to do’s!

Auteur: Femke

Dit artikel is gepubliceerd op: 22/02/2019

Ons Australiëavontuur start aan de westkant en eindigt in het oosten van het land. De plaatsen die we bezoeken zijn bepaald door de werkafspraken van mijn vriend. Voor onze dochter van 5,5 maand hoeven we nog niets. Ze heeft nog geen zwembad nodig, ze loopt nog niet, ze wil geen speeltuin.

Op Instagram plaats ik op elke locatie een foto met #homeiswherethebabygymis als antwoord op de vraag: ‘Wat moet zo’n kind nou in Australië?’ Het is waar: meer dan ons, melk en slaap (en die babygym) heeft ze écht nog niet nodig.

Perth met baby

Omdat we een jetlag verwachten, verblijven we dicht bij alle trekpleisters in het centrum. De bus brengt ons gratis naar Kings Park, Perths grootste attractie, letterlijk en figuurlijk. In het park kan ik uren met de kinderwagen wandelen en vanaf de Fraser Avenue Lookout hebben we een mooi uitzicht over de stad. Het restaurant van het park heeft een leuk terras én goed eten. Vanaf Elizabeth Quay varen verschillende ferry’s. De ene brengt je zo snel mogelijk naar je bestemming, andere zijn rondvaartboten waarop je interessante feitjes over de Swan rivier en omgeving hoort. Wij nemen de ferry naar Fremantle (a.k.a. Freo) waar veel restaurantjes en barretjes zitten.

Waarschijnlijk ook leuk: we komen niet toe aan een tripje naar Rottnest Island, zo’n 20 kilometer vanaf Perth. Op dit autovrije eiland leven quokka’s (soort kleine kangoeroe) en kun je naar de mooie stranden of verschillende tours (onder andere met een treintje) maken.

Melbourne met baby

Melbourne is onze favoriete stad. Ons appartement in St. Kilda is een schot in de roos. We zitten aan een park, niet ver van de boulevard en onder onze Airbnb zitten leuke restaurantjes. Terwijl we in Nederland nog het liefst thuis eten met Josephine, nemen we hier telkens de gok buiten de deur. We houden ons aan de regel: “We hebben onze dochter van 6 maanden meegenomen. We bestellen iets, blijven tot zij vervelend wordt en als we ons eten nog niet op hebben, nemen we de rest mee.” Dat laatste blijkt nauwelijks nodig. Ze vindt alles gezellig en valt meestal in slaap als ze echt moe wordt.

Net als in Perth, bezoeken we ook in Melbourne de botanische tuin. Een ideaal uitje met een baby, want: vaak gratis, mooi, bewandelbaar en er zijn prima restaurantjes en verschoonplekken. We spotten rond de schemering de aankomst van pinguïns aan de pier van St. Kilda. Josephine slaapt door de drukte heen. In het weekend hebben we tijd met zijn 3’en. Naast een bezoek aan de boulevard en de farmers market in onze eigen wijk, bezoeken we ook downtown Melbourne. Op deze zondagmiddag is het vooral langs het water erg gezellig. De mix van toeristen en Australische gezinnen is erg leuk.

Zeker te weten ook gaaf: de Great Ocean Road. Wij twijfelden heel lang of we deze route nog wilden gaan rijden, maar hadden er echt te weinig tijd voor. Het liefst had ik hier een dag of 4 voor uitgetrokken met tussenstops en overnachtingen op verschillende plekken.

Net als in Perth, bezoeken we ook in Melbourne de botanische tuin. Een ideaal uitje met een baby, want: vaak gratis, mooi, bewandelbaar en er zijn prima restaurantjes en verschoonplekken.

Sydney met baby

Ik vlieg alleen met Josephine naar Sydney. Vanaf ons tijdelijke huis loop ik in 25 minuten naar de bushalte, bergopwaarts. Daarna is het nog zo’n half uur met de bus naar de stad. Ons appartement in een buitenwijk kozen we bewust. Ik ben namelijk 3 van de 6 nachten met Josephine alleen en het is fijn dat de eigenaren van de Airbnb boven ons wonen. Het zwembad leek me ook heel relaxed, maar daarvoor is het natuurlijk veel te koud.
‘Kunt u de kinderwagen tillen?’ ‘Wilt u een foto van ons maken?’ ‘Waar zijn de verschoonplekken?’ Ik kan inmiddels goed om hulp vragen.

We lopen wat rond in Circular Quay en nemen de ferry naar Manly Beach. Zo bekijken we de Opera House vanaf het water. De Wildlife Zoo is vooral een binnenattractie. Ik snorkel met een gids bij Shelly Beach, mijn vriend vermaakt zich ondertussen aan het strand met Josephine. De wandelroute van Coogee Beach naar Bondi is een enorme aanrader. Tenzij je kind – net als die van ons – altijd huilt in een draagzak, dan is de autoroute ook heel leuk.

De wandelroute van Coogee Beach naar Bondi is een enorme aanrader. Tenzij je kind – net als die van ons – altijd huilt in een draagzak, dan is de autoroute ook heel leuk.

Andere uitjes met kinderen: Taronga Zoo, de ándere dierentuin op de heuvel, bereikbaar met een ferry vanaf de Opera. Sea Life Aquarium, naast Sydney Wildlife Zoo aan Darling Harbour.

Brisbane met baby

Na onze roadtrip zijn we nog 2 dagen in Brisbane. Ook hier is een botanische tuin, een rivier en bijbehorende ferry’s. Wij lopen in korte broek, de locals in winterjas. In Brisbane zien we de meeste toeristen, dat komt waarschijnlijk door het aangename klimaat. Het is hier hartje winter en zo’n 22 graden. We slapen op de 73e verdieping van het Meriton, het hoogste gebouw van Brisbane. Ons gigantische appartement is relatief goedkoop. ’s Avonds halen we sushi, er zijn véél Aziatische eettentjes in de buurt.

Ook interessant: Mount Tamborine slaan wij over, omdat we tijdens onze roadtrip van Sydney naar Brisbane al volop van de natuur genoten hebben. Ik was graag nog een paar dagen naar de kust boven Brisbane (Noosa Heads), gegaan, maar dat liet onze planning niet toe.

Take me to Australië!

Lijkt zo’n reis naar Australië jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt in +/- 20 uur met 1 overstap van Schiphol Amsterdam naar Perth, in +/- 22 uur naar Melbourne, in +/- 22,5 uur naar Sydney en in +/- 20 uur naar Darwin
  • De beste reistijd voor Perth is januari t/m mei en oktober t/m december, voor Melbourne januari t/m maart en november en december, voor Sydney februari t/m april, oktober t/m november en voor Darwin april t/m november
  • Onder andere de volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen met 1 tussenstop naar Australië: KLM, Emirates en Etihad
  • Camper of auto huren in Australië? Dan kan bij Apollo of bijvoorbeeld bij Tenzing Travel, dan zie je alle verhuurders overzichtelijk bij elkaar!
  • Een leuk hotel boeken voor de eerste dagen na aankomst? Check deze hotels op Booking.com in Perth, Melbourne, Sydney en Darwin
  • Liever een georganiseerde reis? Check bijvoorbeeld Tenzing Travel

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!

Deze blogs al gelezen?

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de...

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch....

Op babymoon naar Nepal: letterlijk een topvakantie! (deel 2)

En toen was het tijd voor het letterlijke hoogtepunt van onze reis: het dak van de wereld, de Himalaya. Van Kathmandu reden we met een...

Volg ons ook!