3 x leuke hotspots met kinderen in Suriname

Auteur: Barbara

Dit artikel is gepubliceerd op: 23/11/2018

We zijn alweer ruim 3 maanden terug uit Suriname, net zo lang als we daar zijn geweest. Wat een bijzonder avontuur en wat een onuitwisbare indruk heeft het land op ons achtergelaten. We hebben het nog iedere dag over die fantastische tijd! Naast dat we 3 maanden met onze 3 kinderen in Suriname hebben mogen wonen en leven, hebben we ook veel mooie plekken ontdekt. Lees je mee?

Het was de 2e keer dat we in Suriname waren, het groenste land ter wereld en de smaragd van Zuid-Amerika. We hadden eerder al veel moois ontdekt, maar er was en is nog veel meer te doen.

Hotspot met kinderen: Colakreek

Colakreek is een prachtig recreatieoord in de natuur waar je heerlijk kunt zwemmen, waterfietsen en eventueel overnachten. Colakreek? De naam is inderdaad afgeleid van Coca Cola, omdat het water dezelfde bruine kleur heeft als het drankje. Met de auto is deze plek gemakkelijk te bereiken: het ligt op ongeveer 10 minuten van Zanderij, de luchthaven. Het park is in principe 7 dagen per week open van 9.00 tot 17.30 uur (maar schroom niet de Facebookpagina te checken, omdat het ook wel eens afgehuurd is voor evenementen). Cola Kreek heeft een lage toegangsprijs van ongeveer € 2,50 per volwassene en € 1,75 per kind, afhankelijk van de wisselkoers. Een open hut huren kost ongeveer € 15. Reken ook op parkeerkosten van € 1,50.

Er is ook een restaurant op het terrein. Zelf een lekkere gevulde picknickmand meenemen mag natuurlijk ook, net als het meebrengen van een hangmat en je eigen handdoeken. De sanitaire voorzieningen zijn goed (en schoon!). Neem voor de zekerheid wel een rol toiletpapier mee. Rond het terrein vind je luiaards, apen en papegaaien in de natuur. Hoe leuk is het om samen met de kids dieren te spotten! Extra tip: smeer je goed in met zonnebrand en antimuggenspul. Draag ook waterschoenen in het zand en in het water, ter bescherming tegen zandvlooien.

Onze ervaring in Colakreek

Het was echt heerlijk om er een dagje met het gezin te vertoeven. Alsof we op een tropisch eiland waren! Het weer kon niet beter, we hebben uitgebreid gezwommen en ontzettend goed gegeten. Doordat het zwemwater op sommige plekken niet heel diep was, kon ook onze jongste lekker het water in. De te gekke glijbaan was voor mijn oudste (en voor papa ;-)) een feestje. De natuur is prachtig en we hebben veel bijzondere vogels gespot. Voor ons is dit zeker een plek om nog eens terug te komen.

Hotspot met kids: Vlindertuin Lelydorp

Bij Vlindertuin Lelydorp maak je tijdens een wandeling van ongeveer 20 minuten kennis met de flora en fauna. Spot er de mooiste wilde dieren zoals luiaards en natuurlijk allerlei soorten vlinders. Na de wandeling krijg je een rondleiding op de vlinderboerderij. Erg bijzonder om een kijkje achter de schermen te krijgen bij de kwekerij van de mooiste vlinders. In de vlindertuin vliegen veel tropische en kleurrijke vlinders die je van dichtbij kunt bewonderen. Met een speeltuin en de mogelijkheid voor een hapje en een drankje is het een leuk uitstapje voor jong en oud.

De Butterfly Garden ligt in Lelydorp, net buiten Paramaribo, en is makkelijk te bereiken met de auto. De openingstijden zijn van 8.30 tot 15.30 uur. De toegangsprijzen zijn € 12,50 voor volwassenen en € 10 per kind. Parkeren is gratis.

Onze ervaring in de Butterfly Garden

De Butterfly Garden was een bijzondere plek om een middag door te brengen. De jungletocht viel alleen letterlijk in het water door een enorme regenbui, maar de vlinderboerderij en de vlindertuin waren echt prachtig. Er landde zelfs nog een vlinder op de hand van mijn dochter! Kortom, een speciale ervaring voor het hele gezin.

Leuk met kinderen: Fort Nieuw-Amsterdam Openluchtmuseum

Aan de Surinamerivier ligt het openluchtmuseum Fort Nieuw-Amsterdam. Op deze historische plek kun je een rondleiding krijgen over het terrein. Je leert er meer over de geschiedenis van de slavernij, een stuk Nederlandse geschiedenis die je niet op school te horen krijgt. Ook wordt er verteld over de verschillende bevolkingsgroepen van Suriname en het prachtige oude fort. Voor de kindjes is er een grote speeltuin waar ze zich uren kunnen vermaken. Smeer je ook hier goed in tegen de zon en de muskieten. De toegang voor Fort Nieuw-Amsterdam is gratis, maar het huren van een gids vraagt natuurlijk wel een kleine vergoeding. De openingstijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis.

Onze ervaring in Fort Nieuw-Amsterdam Openluchtmuseum

De autorit vanuit Paramaribo naar Commewijne is alleen al de moeite waard. Onderweg aten we heerlijk bij een warung, een lokaal restaurantje. In het museum zelf was het erg rustig. Je voelt dat het een plek is met een rijke geschiedenis. We hebben er heerlijk gewandeld en genoten van de natuur en de mooie gebouwen. We hebben geen gids gehuurd, die was op dat moment helaas niet beschikbaar. Misschien een tip voor de volgende keer om dat van tevoren te reserveren. Ook de kinderen konden er vrijuit wandelen en spelen in de speeltuin. Wel waren er veel muggen, waardoor we ons regelmatig moesten insmeren. Fort Nieuw-Amsterdam is voor ons een plek om eens terug te komen, al is het maar voor de rondleiding.

Meer hotspots in Suriname met kinderen vind je op op Mamameteenblog.nl.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!