3 x waarom Roompot De Banjaard in Zeeland perfect is voor een vriendenweekend met kids!

Vaak gaan we met onze vriendengroep en kids een lang weekend weg. Belangrijk is een mix van activiteiten voor volwassenen en ‘kidsproofactiviteiten’. Dit jaar besloten we een winters weekend eind november naar Roompot Vakantiepark Noordzee Résidence De Banjaard in Zeeland te gaan. En wat was het leuk! In dit blog vind je 3 redenen waarom jij er zeker ook eens met kinderen naartoe moet gaan.

1. Súperkindvriendelijke villa’s in een kidsproof park

Zoals altijd nemen we een hoop spullen mee voor onze peuter. Bij dit park is dat eigenlijk niet nodig. Ze hebben er namelijk praktisch alles: de welbekende Ikea-kinderstoelen, nette campingbedjes, kinderbestek, afgedekte stopcontacten, traphekjes bovenaan de trap, een volledig omheinde achtertuin en zelfs een opvouwbare box in de huiskamer. De favoriet van onze peuter mag niet op het lijstje van pluspunten ontbreken: een bolderkar.

Dus zo liepen we regelmatig van onze villa, met een tussenstop in het speeltuintje, naar het ‘centrumgebouw’. Zoals de naam al zegt, is dit het centrum van het park. Je vindt er het restaurant met speelhoek, de supermarkt met leuk én redelijk betaalbaar strandspeelgoed, de kidsclub van Koos Konijn, een kleine gamehal en het vrij eenvoudige zwembad met peuterbad. De kers op de taart is het podium waar tijdens het hoogseizoen iedere avond en in het laagseizoen in ieder geval in de weekenden de minidisco plaatsvindt met Koos Konijn.

Langs een grote trap kom je op het strand, dus dat is iets minder handig met de bolderkar. Van het uitwaaien hebben we zeker genoten. Het enige minpuntje vinden wij de locatie. Het park ligt vrij afgelegen; je loopt na het eten niet nog eventjes gezellig een dorpje in. Wel kun je fietsen huren op het park inclusief kinderstoeltjes.

De kers op de taart is het podium waar tijdens het hoogseizoen iedere avond en in het laagseizoen in ieder geval in de weekenden de minidisco plaatsvindt met Koos Konijn.

2. ‘Ultrakindvriendelijk’ pannenkoekenrestaurant

Op  ongeveer 15 minuten rijden van het vakantiepark vind je het ultrakindvriendelijke pannenkoekenrestaurant, met de zeer toepasselijke naam ‘de Pannekoekenbakker‘. Het restaurant is een uniek concept en is een waar feestje voor onze peuter. Er is een grote speelhoek en een bioscoopzaal dus ze vermaakte zich prima, terwijl wij wachtten op de pannenkoeken. Daarbij komt ook nog eens de uitgebreide menukaart met pannenkoeken waar ík nog nooit van gehoord had. Zo smulde manlief van een Indonesische satépannenkoek met stukjes kip, satésaus, atjar, gebakken uitjes en kroepoek. Een aanrader als je in de buurt bent! O ja, aan het einde mocht onze peuter ook nog een cadeautje ‘kopen’ in de speelgoedwinkel van het restaurant met het gekregen ‘geld’.

3. Prison Island Middelburg

Op 20 minuten rijden vind je Prison Island Middelburg. Dit is een speciale escape room waar we allen erg enthousiast over waren. Volgens de website is het een mix van een escape room en tv-programma’s als Fort Boyard en Wie is de mol?. Het is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Eigenlijk zijn het 20 minispelletjes in een cellencomplex van een gevangenis. De moeilijkheidsgraad varieert en je kunt op ieder moment stoppen. Het doel is zo veel mogelijk punten halen.

Ons team bestond uit 3 zwangere dames en een peuter, dus winnen deden we niet. En ook niet alle opdrachten lukten; we moesten soms behoorlijk klimmen. We hebben veel plezier gehad! Het pluspunt is met name dat je spellen die je leuk vindt, vaker kunt doen om zo je topscore te verbeteren. Zo hebben we ons niet verveeld. Grootste voordeel: er was maar 1 uitgang en ons kleinste teamlid kon nog niet bij de klink. Dus we konden veilig de ruimte ontdekken, terwijl wij zo veel mogelijk punten probeerden te scoren door bijvoorbeeld penalty te schieten.
Tip: in het naastgelegen gebouw vind je het familiepretpark Mini Mundi. Dit schijnt erg leuk te zijn en is meer geschikt voor kleinere kindjes.

Je begrijpt dat we een superweekend hebben gehad en dat op een plek waar nog veel meer te ontdekken valt! Dus wie weet gaan we volgend jaar weer!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!