3 x leuke plekken in Zeeland (Wemeldinge) tijdens een fietsvakantie met kinderen

Auteur: Jacqueline

Dit artikel is gepubliceerd op: 20/05/2020

Nu we het reizen even achter ons moeten laten, ontdekken we steeds meer fijne plekjes in en om ons huis. Veel te vaak vergeten we hoe mooi het dicht bij huis ook kan zijn. Er zijn zo veel verschillende manieren om die omgeving te ontdekken. De afgelopen weken pakten we regelmatig onze fietsen om met onze 3 kinderen in de buurt op ontdekkingsreis te gaan. De jongste namen we mee in het nieuwste fietsstoeltje van Qibbel.

Van kinderwagen naar fietsstoeltje

Met kinderen maak je heel veel mijlpalen mee. Een van de mijlpalen waar wij echt naar uitkeken was het moment om voor het eerst met ons gezin op de fiets op pad te gaan. Wij houden ontzettend van de natuur en vinden het heel erg fijn om nieuwe dingen te ontdekken. Nu zijn 2 van onze 3 kinderen groot genoeg om zelfstandig te fietsen, alleen onze jongste zoon reist nog mee met ons op de fiets. Wat we daarbij erg belangrijk vinden is dat het veilig en ergonomisch gebeurt. We mochten het nieuwste voorzitje van Qibbel Air uitproberen!

Nu zijn 2 van onze 3 kinderen groot genoeg om zelfstandig te fietsen, alleen onze jongste zoon reist nog mee met ons op de fiets.

Het stoeltje is alleen al onwijs mooi om te zien. Het monteren ging ook onwijs makkelijk en duurde slechts een paar minuten. Het stoeltje is voorzien van een zachte rugleuning wat voor een heel prettig zitcomfort zorgt. Daarnaast zit je kindje met het bijbehorende windscherm ook nog eens uit de wind. Wat ook leuk is aan het zitje is dat je er een toy bar bij kunt krijgen. Dat is een speelstuur met een toeter en een dierennavigatie.

1. Wemeldinge in Zeeland

Onze fietsroute start in het mooie Zeeuwse Wemeldinge. Dit dorp ligt aan de Oosterschelde. Het heeft een prachtige dijk waar je ontzettend goed kunt wandelen, skeeleren en fietsen. Tijdens je fietstocht over de dijk rijd je langs verschillende kleine ‘strandjes’. Wij maakten regelmatig een stop bij een van deze strandjes en speelden fijn in het zand. Het meenemen van schepjes en een emmertje is dan ook een goede tip. Na het bouwen van zandkasteeltjes is het ook leuk om even verder te fietsen naar de haven van Wemeldinge. Onze jongens keken hun ogen uit naar de mooie verschillende boten die er lagen. Ook is er een leuk speeltuintje in de stijl van de haven. Als je na het fietsen wat dorst of trek hebt gekregen, is er in de jachthaven ook een gezellig restaurantje te vinden: Puur Juno. In de zomer zit je ook heerlijk op het zonnige terras.

2. Pluktuin La Fleur

Op ongeveer 20 minuten fietsen van Wemeldinge vind je pluktuin La Fleur in Yerseke. Het is een zelf bedienende pluktuin. Je doet er goed aan om zelf een schaartje mee te nemen om de bloemen af te knippen. Bij binnenkomst hangt er een duidelijk beschreven bord met de spelregels van de pluktuin. Ieder seizoen zijn er andere bloemen te vinden. Bij de uitgang staat een bakje waar je het geld voor de geplukte bloemen in kunt doen. Mocht je geen contant geld bij je hebben dan kun je het bedrag ook per betaalverzoek voldoen. Op de prachtige site van pluktuin La Fleur is meer informatie over te vinden. Ook staat duidelijk beschreven welke bloemen er wanneer groeien.

3. Bloesemroute

Het gebied tussen Wemeldinge en Kapelle wordt ook wel de Betuwe van Zeeland genoemd. Er loopt een prachtige fietsroute door waarbij je langs prachtige bloesems en akkervelden fietst. Sommige boeren hebben op hun erf ook een kraampje staan waar je verse groente en fruit kunt kopen. Een heerlijke snack voor tussen het fietsen door. Bij verschillende boomgaarden kun je met toestemming van de boer prachtige foto’s tussen de bloesems maken.

De omgeving van Wemeldinge is misschien niet de allereerste plek waar je aan denkt voor een dagje, weekend of weekje Zeeland. Toch is Wemeldinge zeker een bezoekje waard als je deze mooie provincie wilt bezoeken en een iets minder drukke locatie voor ogen hebt. Vergeet natuurlijk vooral niet je fiets met fietsstoeltje mee te nemen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Qibbel. 

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!