3 x dagjes uit op superkindvriendelijk Peloponnesos

Auteur: Gastblogger

Dit artikel is gepubliceerd op: 27/06/2019

“Nooit ergens voor een 2e keer naartoe”, dat was het motto van mij (Eveline, 37) en mijn man Peter (43) voordat onze dochter Valerie (2) geboren werd. Maar na een aantal vliegreizen met onze kleine deugniet kwamen we erachter dat het met kinderen soms wel prettig is als je ongeveer weet waar je terechtkomt.

Ibiza kenden we, dus daar is Valerie al geweest. Zo ook in het ons bekende Zwitserland, waar de zus van Peter woont, en de Algarve. Dit jaar wilden we eens wat anders. Het onbekende ging toch weer kriebelen en Valerie was inmiddels een ervaren reiziger vonden wij. Op Elizawashere.nl boek ik al jaren de fijnste vakanties en zo kwam ik terecht op een wel heel mooi plekje in Griekenland: de streek Messinia op Peloponnesos.

Centraal gelegen Kamaria

Na een ontzettend vroege vlucht, een belerende stewardess en een vliegtuig vol 50-plussers kwamen we na ongeveer 8 uur reizen aan in een prachtig appartement in Kamaria, in het zuiden van Messinia. Al gauw bleek dat stukje Griekenland helemaal niet toeristisch. Een huurauto is wel een must maar dan kun je ook alle kanten op. Vanuit Kamaria is alles max 25 minuten rijden. De prijzen in de supermarkten zijn wat aan de hoge kant, maar veel hadden we niet nodig omdat we toch meestal buiten de deur gingen eten. De keuken was van alle gemakken voorzien. Altijd handig met een peuter die op vakantie weinig eet.

3 x leuke uitjes op Peloponnesos

1. Finikounda

We zaten vlak bij het stadje Finikounda. Een klein dorpje met een strand vol kleine steentjes. Voor onze kleine stenenverzamelaar natuurlijk hét walhalla. Je kunt er lekker eten in een van de vele restaurantjes, traditioneel Grieks of moderner. Vooral de lekkere koffie bij Gusto was voor ons een hit. Vanaf het terras hadden we zicht op Valerie die lekker in het zand speelde en wij deden ons tegoed aan een flinke dosis cafeïne. Iets wat je, vooral als je papa en mama bent, naar mijn mening altijd in de buurt moeten hebben.

Vanaf het terras hadden we zicht op Valerie die lekker in het zand speelde en wij deden ons tegoed aan een flinke dosis cafeïne.

2. Methoni

Ook het stadje Methoni is het bezoeken waard als je op dit schiereiland van Griekenland bent. Het dorpje is prachtig met zijn typische Griekse eettentjes met lichtblauwe stoeltjes en witte muren. Er is een mooi strand dat langzaam afloopt én een leuke speeltuin. We bezochten de prachtige vesting van Methoni waarbij mijn man Valerie wijsmaakte dat dit wellicht wel eens het echte Zandkasteel kon zijn. Helaas bleken Sassa, Toto en Koning Koos niet thuis. Overigens kun je hier je kinderwagen beter thuislaten, vanwege de onstabiele ondergrond. En er staan niet overal hekjes dus het blijft opletten geblazen. Je hebt er wel weer prachtige uitzichten!

3. Pylos en Koroni

Ook de dorpjes Pylos en Koroni zijn leuke plaatsjes, goed aan te rijden vanuit Kamaria en het bezoeken waard. Bij beachclub Destino waan je jezelf even op Ibiza. Een prachtig zwembad voor de grote én kleine kinderen, een mooi strand met wederom lang ondiep water en een heerlijk terras in het gras. Mocht je de gelukkige ouder zijn van een kind dat ook buiten de auto of eigen bed slaapt dan kunnen ze heerlijk op de hemelbedden in de schaduw hun middagdutje doen. Blijf er gerust naast liggen want je wordt op je wenken bediend door het vriendelijke personeel.

‘She’s so sweet!’

Wat ons het meest opviel was de vriendelijkheid van de bewoners naar kinderen toe. De schoonmaaksters en receptionist van ons appartement waren gek op onze kleine prinses. Elke ochtend kwamen we ze wel tegen en zwaaiden ze al vanuit de verte. Elke keer kwamen ze een praatje maken met Valerie. Haar campingbedje stond al klaar bij aankomst en het had een echt matras. Ze heeft er heerlijk op geslapen. Ook in de restaurants en winkels kreeg Valerie volop de aandacht. Altijd wel een glimlach of een lief woord: de Grieken zijn gek op kids!

We hebben het zo naar ons zin gehad dat we eigenlijk in september weer terug willen. Volgens de eigenaar van de beachclub is dat de mooiste tijd van het jaar. Na 10 september zitten alle Griekse kinderen weer op school en is de zee ongeveer 23 graden. Zolang we geen schoolgaande kinderen hebben, nemen we het er maar van. Wij kunnen niet wachten om weer gaan!

Volg je ons al?

Deze blogs al gelezen?