12 redenen waarom Taiwan een supergave babymoonbestemming is

Auteur: Mariet

Dit artikel is gepubliceerd op: 22/02/2020

Toen ik zwanger bleek van ons eerste kindje, wilden we nog graag een keertje een verre reis maken. Het liefst naar ons geliefde Azië. Gedurende de zoektocht naar een leuke bestemming was het zikavirus een hot topic. Ook reizen naar malaria en denguegebieden brengt natuurlijk een klein risico met zich mee. Een risico dat ik niet wilde nemen. We kwamen uiteindelijk uit bij een wat minder voor de hand liggende Aziatische bestemming: Taiwan. Een grote aanrader! Lees hieronder mijn 12 redenen waarom.

1.Klein en overzichtelijk

Taiwan is een relatief klein en overzichtelijk land en heeft ontzettend veel variatie te bieden. In 3 weken kun je veel zien zonder hele lange reisdagen te moeten maken.

2. Goed openbaar vervoer

Reizen van A naar B is supermakkelijk en soepel. Alle hypermoderne luxe treinen vertrekken stipt op tijd en je vindt eenvoudig je weg op de stations. Ook de bussen zijn betrouwbaar en comfortabel.

3. Superschone openbare toiletten

Er zijn op veel openbare plekken superschone gratis toiletten, wel zo handig voor zwangeren. Ik hoefde nooit lang te zoeken!

4. Lekker weer

Het klimaat is (voor een zwangere) perfect. Wij waren er in januari en het was gemiddeld 23 graden.

5. Mooie wandeltochten

Je kunt fantastische hikes maken bijvoorbeeld bij de Taroko Gorge. We deden zelf de indrukwekkende Zhuilu Trail (fantastisch maar best pittig als je al ver in je zwangerschap bent) en de korte Shakadang trail en reden per scooter door de prachtige kloof.

6. Parelwitte stranden

Genieten van mooie witte zandstranden doe je in het zuiden bij Kenting National Park. Ook de omgeving verkennen per scooter is geweldig! Er zijn daarnaast diverse tropische eilandjes rondom Taiwan.

7. Prachtige fietsroutes

Er zijn prachtige (vlakke) fietsroutes aan de oostkust bij Hualien.

8. Leuke steden met een Nederlands tintje

Taipei en Tainan zijn erg leuke steden met mooie tempels, leuke wijken, shoppingmalls, een stukje Nederlandse geschiedenis (Fort Zeelandia) en prachtige plekken zoals de Anping Tree House.

9. Schone en goedkope hotels

Hotels zijn goed en schoon. Wij gebruikten de 2 grote apps (Booking.com en Agoda). Je hebt al een mooie kamer voor € 30 tot € 50 per nacht (afhankelijk van de periode) Bijvoorbeeld: Best Hotel-Tainan en Taipei M Hotel.

10. Lekker en betaalbaar eten

Het eten is heel erg lekker (behalve de stinky tofu. Ik weet niet of het door de zwangerschap kwam, maar deze geur vond ik vele malen erger dan de geur van dried squid) en het eten is zeer betaalbaar.

11. Vriendelijke mensen

De mensen zijn heel vriendelijk en je wordt niet lastig gevallen (ze zijn gewoon heel druk met hun telefoon). Je hoeft ook niet de hele dag te onderhandelen of af te dingen wat in veel andere Aziatische landen wel het geval is. We hebben nooit het idee gehad dat je als (westerse) toerist andere prijzen betaalt.

12. Veilig

En tot slot ervaarden wij het als een zeer veilig land.

Take me to Taiwan!

Lijkt Taiwan jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

    • De vliegtijd naar Taiwan (Taipai) vanaf Schiphol Amsterdam is ongeveer 12 uur
    • De beste reistijd voor Taiwan (Taipai) is april tot en met juni en oktober en november
    • KLM vliegt direct op Taiwan
    • Deze leuke hotels in Taipai boek je op Booking.com

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!