10 x tips voor Wenen met kinderen bij slecht weer!

Auteur: Mijke

Dit artikel is gepubliceerd op: 25/10/2019

Wenen, de stad van muziek! Daar blijft het niet bij, want Wenen heeft nog veel meer te bieden. Ik woon nu 5 jaar in deze mooie stad en ik ben in de afgelopen 3 jaar 2 keer moeder geworden. Sindsdien zie ik een heel andere kant van Wenen. Graag deel ik met jou waarom deze stad zo kindvriendelijk is, ook met slecht weer!

Als je Wenen bezoekt, is het verstandig een Vienna City Card (voor 2 volwassenen 2 x € 29) aan te schaffen. Daarmee kun je onbeperkt met het openbaar vervoer en krijg je korting op de meeste bezienswaardigheden. Met de Vienna City Card mag je gratis een kind tot en met 15 jaar meenemen in het openbaar vervoer (identiteitsbewijs verplicht!). Bij aankoop krijg je een kortingsbonnenboekje waarin je alle voordeelaanbiedingen vindt. Er bestaat ook een Vienna Pass en een Flexi PASS. Kijk voor meer informatie even op deze website.

Als je Wenen bezoekt, is het verstandig een Vienna City Card (voor 2 volwassenen 2 x € 29) aan te schaffen.

In een eerder blog gaf ik je 10 tips voor Wenen met mooi weer. In dit blog geef ik je 10 tips voor Wenen met kids met SLECHT weer.

1. Stephansdom

Deze grootste kathedraal van Oostenrijk staat midden in het centrum van Wenen. Opvallend zijn zijn gekleurde dakpannen. De toren is te beklimmen en op de top heb je een schitterend uitzicht over Wenen.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1 of U3: Station Stephansplatz
 • Kosten: 2 volwassen + 2 kinderen € 17

2. Haus des Meeres

Het grootste aquarium van Oostenrijk bevindt zich in een van de Flaktorens, een voormalige luchtafweergeschuttoren uit de Tweede Wereldoorlog, gebouwd door de technici van Hitler. In het aquarium vind je niet alleen vissen, maar ook vogels, aapjes, schildpadden en krokodillen. Boven op de toren van 11 verdiepingen bevindt zich een restaurant met een fantastisch uitzicht over de stad.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U3: Station Neubaugasse
 • Kosten: € 18,90 per volwassene, € 8,60 voor kinderen van 6-15 jaar en € 5,70 voor kinderen van 3-5 jaar

3. Haus der Musik

Een interactief museum waar je kennismaakt met de muzikale geschiedenis van Oostenrijk. Spelenderwijs leggen ze uit hoe geluid zich manifesteert. Je ziet er instrumenten en leert hun geluiden, je mag ervaren hoe het is om dirigent te zijn en er is een ‘pianotrap’. Ook zijn er speciale ruimtes gewijd aan de grote klassieke componisten als Mozart, Mahler, Strauss, Beethoven enzovoort. Kortom, uren speelplezier!

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1: Station Stephansplatz of Karlsplatz of U3: Station Stubentor
 • Kosten: € 13 per volwassene/€ 6 per kind

4. ZOOM kindermuseum

Een uitdagend museum waarin het allemaal draait om voelen, onderzoeken, vragen, aanraken en beleven. Kinderen van 8 maanden tot en met 6 jaar duiken onder in de kleurrijke onderwaterwereld van ZOOM Ocean, dat speciaal op de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden inspeelt. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar organiseren ze ieder jaar 2 interactieve tentoonstellingen, waarin verschillende onderwerpen uit de wetenschap, kunst, cultuur of architectuur voor kinderen tastbaar en begrijpelijk worden gemaakt. Wel even reserveren!

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U2: Station Museum Quartier
 • Kosten: € 5 per volwassene, kinderen zijn gratis

5. Schönbrunn kindermuseum

Hier krijgen kinderen de kans om even een keizer of een keizerin te zijn. Ze mogen zich verkleden in prachtige kostuums, gekke schoenen en ondertussen drinken uit zilveren bekers. Dat is niet alles; ze mogen ook in de speeltuin spelen, ze kunnen een slot (paleis) nabouwen in de bouwhoek en leren hoe je een tafel dekt volgens keizerlijke maatstaven.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U4: Station Schönbrunn
 • Kosten: € 26 voor 2 volwassen en 3 kinderen

6. Natuurhistorisch museum

Bewonder prachtige dieren, leer over de ontwikkeling van de mens en laat je bang maken door de brullende dinosaurus in een van de 39 kamers van dit prachtige museum. Absoluut ook geschikt voor kinderen, die zelf op onderzoek uit mogen gaan met verschillende apparaten, zoals microscopen en koptelefoons.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U2: Station Museum Quartier
 • Kosten: € 12 per volwassene, kinderen zijn gratis

7. Spaanse Rijschool

Een van de oudste rijscholen ter wereld en oorspronkelijk eigendom van de keizer. Er zijn verschillende voorstellingen, waarvan de ochtendtraining de goedkoopste is. Hier zie je hoe de paarden oefenen wat ze tijdens het gala tot in perfectie uitvoeren.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1: Station Stephansplatz of U3: Herrengasse
 • Kosten: € 30 voor 2 volwassene en 1 kind, € 4 voor ieder extra kind. Deze prijzen gelden voor de ochtendtraining.

8. Therme Wien

Therme Wien is een groot zwembad/wellness voor groot en klein. Het heeft verschillende zwembaden, met verschillende, zeer aangename temperaturen, zowel binnen als buiten. Voor de kinderen zijn er glijbanen, duikplanken en voor de kleintjes is er een peuter-/kleuterbad. Voor de sauna’s betaal je extra.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1: Station Oberlaa
 • Kosten: € 20,50 per volwassene, € 14,50 per kind vanaf 3 jaar

9. Time Travel Vienna

Voor iedereen die de geschiedenis van Wenen wil leren kennen binnen een uur en op een interactieve speelse manier. Er wordt onder andere een 5D-film getoond, waar je de oorlog ervaart vanuit een bunker en je maakt een ritje in een koets.

Tip: boek online voor goedkopere tickets!

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1: Station Stephansplatz of U3: Herrengasse
 • Kosten: € 19,50 per volwassene, € 15,50 per kind

10. Operarondleiding

Neem een kijkje achter de schermen bij ’s werelds grootste repertoiretheater. Tijdens deze rondleiding van 40 minuten vertellen ze over de geschiedenis, de architectuur en over hoe een opera wordt gerund.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U2: Station Karlsplatz
 • Kosten: € 9 per volwassene,  € 4 per kind vanaf 5 jaar

Deze blogs over Wenen met kinderen al gelezen?

10 x eten & drinken in Wenen met kinderen

Als je in Wenen bent, moet je een paar dingen hebben gegeten, waaronder natuurlijk de schnitzel en de Apfelstrudel. Wat niet veel mensen weten is dat er een hele sterke ‘koffiecultuur’ bestaat.

Lees verder

10 x tips voor Wenen met kinderen bij mooi weer!

Wenen, de stad van muziek! Maar daar blijft het niet bij, Wenen heeft nog veel meer kwaliteiten. Ik woon nu 5 jaar in deze mooie stad en ik ben in de afgelopen 3 jaar 2x moeder geworden.

Lees verder

Volg ons ook!