10 x tips voor Wenen met kinderen bij mooi weer!

Wenen, de stad van muziek! Maar daar blijft het niet bij, Wenen heeft nog veel meer kwaliteiten. Ik woon nu 5 jaar in deze mooie stad en ik ben in de afgelopen 3 jaar 2x moeder geworden. Sindsdien zie ik een hele andere kant van Wenen. Graag deel ik met jou waarom deze stad zo kindvriendelijk is, helemaal met mooi weer.

In dit blog geef ik je 10 tips voor Wenen met kids met mooi weer.

1. Schönbrunn Zoo

’s Werelds oudste dierentuin! Schönbrunn dierentuin is niet alleen heel oud, maar ook heel erg mooi! Het heeft ontzettend veel verschillende dieren waaronder panda’s, tijgers, neushoorns, wolven, leeuwen, olifanten en giraffen. Absoluut een bezoekje waard en goed te combineren met het paleis!

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U4: Station Hietzing
 • Kosten: € 20 per volwassene, kinderen € 10, onder 6 jaar gratis

2. Prater Park

Het Prater was oorspronkelijk een keizerlijk jachtgebied. Je kunt er de kermis bezoeken met onder andere het beroemde Riesenrad, maar je kunt er ook heel fijn wandelen en fietsen.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1: Station Praterstern
 • Kosten: Gratis, ritjes vanaf € 1

3. Wiener Reuzenrad

Het Riesenrad is te vinden in het Prater Park. Deze panoramische attractie werd ontworpen ter gelegenheid van het 50-jarig troonjubileum van Franz Josef I. Brand en bommen vernietigden het rad tijdens de Tweede Wereldoorlog; in 1945 werd het in ere hersteld.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1: Station Praterstern
 • Kosten: € 12 per volwassene, € 5 voor kinderen van 3-15 jaar

4. Liliputbahn

Dit schattige treintje gaat het groene gedeelte van het Prater Park in. De rit is 4 kilometer lang, duurt 30 minuten en reist langs cafés, door bossen en langs de rand van het attractiepark. Je kunt een korteafstandticket, circuit- of dagkaart kopen.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1: Station Praterstern
 • Kosten: € 5 per volwassene, kinderen € 3, € 14 voor combiticket Reuzenrad, gratis met de Vienna Pass

5. Waterspeeltuinen Donauinsel & Wasserturm

2 ongelofelijk mooie waterspeeltuinen (met ijskoud water), Donauinsel en Wasserturm. Er worden verschillende activiteiten aangeboden waarbij jij zelf en je kinderen heerlijk met water kunnen spelen. Er is een vlot, bruggen, een waterval, een dam, et cetera. Ook zijn er openbaar toiletten, eerste hulp en een klein winkeltje met koffie, ijs enzovoort.

 • Zo kom je bij Donauinsel: U-bahn/Metro U1: Station Donauinsel
 • Zo kom je bij Wasserturm: Tram 1
 • Kosten: gratis

6. Gänsehäufel

Dit is dé plek om lekker af te koelen tijdens warme dagen. Gänsehäufel is een eiland met 3 zwembaden, waaronder een golfslagbad. Het heeft een kindvriendelijk strand (rechtdoor na binnenkomst en dan links aanhouden) en een kinderbad (rechts aanhouden na binnenkomst). Op het eiland zijn verschillende eetgelegenheden en ook kun je schepjes, opblaaskrokodillen en zo kopen. Rond het eiland zijn bootjes en waterfietsen te huur. Het kan erg druk worden op de Gänsehäufel en er zijn niet altijd parkeerplekken te vinden (dagkaart € 8). Daarom is het soms beter (en goedkoper) om met het openbaar vervoer te komen.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U1: Station Kaisermühlen en dan de Bäderbus (iedere 10 minuten) of U-bahn/Metro U2: station Donaubrücke en dan bus 90A of 92A tot halte Schüttauplatz
 • Kosten: € 5,90 per volwassene, kinderen € 2, onder 6 jaar gratis

7. Kahlenberg (wandelen + wijnproeven/Heuriger)

In het noorden van Wenen ligt Kahlenberg. Vanaf die berg heb je een heel mooi uitzicht over de stad. Je kunt er erg mooi wandelen, en er zijn een aantal wijngaarden te vinden waar je naast een heerlijke Oostenrijkse wijn ook een kaas-/worstplankje kunt bestellen. Ook goed te doen met kinderen, probeer Heuriger (red. wijncafeetje) Mayer am Nussberg, want die heeft een zandbak!

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U4: Station Heiligenstadt en dan bus 38A
 • Kosten: wandelen is gratis

8. MuseumsQuartier in combinatie met de speeltuin bij 25hour Hotel

Hier vind je een mooi plein tussen de musea. Kinderen rennen even lekker rond, terwijl papa en mama een wijntje drinken op het terras. Op het MuseumsQuartier vind je ook het ZOOM Kindermuseum en het kindvriendelijke restaurant Dschuchel. Naast het MuseumsQuartier ligt Volkstheater, daarnaast ligt het 25hour Hotel waar je heerlijk kunt eten met een hele fijne speeltuin op hetzelfde terrein.

 • Zo kom je bij Museum Quartier: U-bahn/Metro U2: Station Museum Quartier
 • Zo kom je bij 25 hour hotel: U-bahn/Metro U2 of U3: Station Volkstheater
 • Kosten: gratis

Kinderen rennen even lekker rond, terwijl papa en mama een wijntje drinken op het terras.

9. Stadtpark

Een van de mooiste parken van Wenen. Je kunt er heerlijk picknicken, eendjes voeren en van de mooie vijver genieten. Ook zijn er 2 speeltuinen, met toegang tot openbaar toilet.

 • Zo kom je er; U-bahn/Metro U3: Station Stubentor of U4: Station Stadtpark
 • Kosten: gratis

10. Rathhaus

Voor het Rathhaus is bijna altijd wel iets te doen. Van een filmfestival in de zomer tot de kerstmarkt in de winter. Ook hier vind je een speeltuin.

 • Zo kom je er: U-bahn/Metro U2: Station Rathhaus
 • Kosten: gratis

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!