10 x leuke activiteiten met kinderen in de provincie Zeeland

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 18/05/2020

“Hier aan de kust, de Zeeuwse kust…” Door dat nummer van BLØF krijg je toch meteen zin in Zeeland! Niet zo gek, want wat heeft deze provincie zo veel te bieden! Helemaal voor kinderen. Afwisselende natuur gecombineerd met binnen- en buitenactiviteiten: zandkastelen bouwen op het strand of een boswandeling maken door een van de natuurgebieden. Er is zo veel leuks te beleven in Zeeland dat je steeds weer andere ontdekkingen doet.

Bekijk onze 10 leuke kinderactiviteiten maar eens. Alle activiteiten zijn uiteraard kidsproof en kennen of een lage entree of zijn gratis om te doen. Zoek je nog een bijzondere én kindvriendelijke camping in Zeeland? Check dan de meest getipte kindercampings in Zeeland eens!

Let op: sommige activiteiten en voorzieningen zijn (ten tijde van dit schrijven) tijdelijk gesloten in verband met het coronavirus. Check de betreffende websites of ze open zijn of wat de (aangepaste) openingstijden zijn.

1. Klimmen en klauteren op natuurspeelplek Axel

Het is een feest voor je kids als je ze meeneemt naar natuurspeelplek Axel van Staatsbosbeheer. Het bos is een paradijs voor iedereen die van klimmen en klauteren houdt. Lekker kruipen door de tunnels onder de grond, klauteren op het klimtoestel of roetsjen van de kabelbaan. En je kunt er ook hutten bouwen!

2. Pluk samen bloemen en fruit bij Hof Hazenberg

Hof Hazenberg in Aagtekerke is een pluktuin waar je met je gezin je eigen fruit of bloemen bij elkaar plukt. Het is natuurlijk nog leuker om eerst fruit te plukken en daarna nog een mooi boeket van bloemen samen te stellen. Op het terras is gelegenheid om na alle inspanningen nog even een ijsje te eten.

3. Genieten tussen de dieren en spelen in de hooischuur

Er valt op kinderboerderij Cantecleerhoeve in Clinge van alles te beleven. Het ene moment sta je tussen de dieren en het andere moment op de hooizolder. Er is voor de kinderen een leuke speeltuin die met allerlei natuurlijke materialen is samengesteld, zoals de speelhutten. Naast de boerderij bevindt zich nog een ecobos.

4. Ontdek de Oosterschelde van dichtbij

De Oosterschelde is een nationaal park in Zeeland en bestaat uit een dynamisch en afwisselend natuurgebied. Je hebt de mogelijkheid om zelf op ontdekkingsreis te gaan of bijvoorbeeld mee te doen met natuurgerichte activiteiten. Zo vinden kinderen het fantastisch om onder begeleiding van een gids te strandjutten of een bijzondere laarzentocht te maken. Zie hier meer informatie over de activiteiten (voor kinderen) in de Oosterschelde.

5. Dagje naar een van de Zeeuwse stranden

De provincie Zeeland heeft verschillende mooie stranden om een dagje door te brengen. Zo heb je de mogelijkheid om naar strand Vrouwenpolder te gaan of naar de strandjes van het Veerse Meer. Hier vind je kleine strandjes met namen als Meerkoet en Paardenkreek. In Vlissingen heb je de mogelijkheid om naar het Badstrand te gaan, beter bekend als Boulevardstrand. Wil je het gevoel van de Zeeuwse kust optimaal ervaren? Dan is het een aanrader om naar het uitgestrekte zandstrand van Westkapelle te gaan. Om te genieten van de rust en ruimte is het strand van Burgh-Haamstede een uitstekende optie. Bij de strandovergang Jan van Renesseweg is een stranddouche aanwezig. Vind je het prettig in de drukte op het strand te liggen om een ultiem vakantiegevoel te hebben? In dat geval is het strand van Renesse ideaal.

6. Stap aan boord en vaar mee over de Oosterschelde

Het is bijzonder om aan boord te stappen en mee te gaan op een rondvaart over de Oosterschelde. Met een beetje geluk krijg je onderweg nog zeehonden te zien. Het is een perfect uitstapje als het mooi weer is en is prima met een van de andere kinderactiviteiten te combineren. In Sint-Annaland is de afvaart voor de zeehondensafari net als in Gorishoek, Zierikzee of Wemeldinge.

7. Genieten in natuurgebied De Manteling

De Manteling is een natuurgebied van Walcheren waar de natuur uit bos en duinen bestaat. Het bijzondere van het bos is dat de loofbomen erg dicht op elkaar groeien. Leuk voor de kids is dat zij gemakkelijk in deze bomen kunnen klimmen. Er zijn meerdere wandelroutes om te volgen, waarbij het bos deel uitmaakt van een landgoed.

8. Spelen en picknicken in het Kapelse Bos

Het is geweldig leuk om met je gezin naar het Kapelse Bos te gaan. Dat is een natuurspeelplek in Zuid-Beveland waar je kids zich heerlijk uitleven. Bijvoorbeeld met het balanceren op een boomstam op het water of door de rioolbuizen heen te kruipen. Er is ook een insectenhotel en een kikkerpoel. Neem een picknickmand mee om heerlijk op de ontmoetingsheuvel met zijn allen te picknicken. Rond de bomen zijn overigens leuke zitjes aangebracht waar even kunt uitrusten.

9. Lopen over een blotevoetenpad

Het lopen over een blotevoetenpad is zeker een van de kidsproof activiteiten. Ga je naar Zeeland met kinderen dan is dit zeker een van de leuke uitjes. Er is onder meer in Zeeland Buitenland een blotevoetenpad te bewandelen. Het gebied bevindt zich bij het Grevelingenmeer en is verdeeld over meerdere eilandjes. Hier is natuurlijk nog veel meer te beleven met onder meer hutten en bruggen bouwen. Dit is een uitstapje waar de tijd voorbij vliegt!

10. Lekker struinen door de mooie Meeuwenduinen

Er zijn prachtige duingebieden in de provincie Zeeland die allemaal even mooi zijn. Bijvoorbeeld de Meeuwenduinen waar het heerlijk wandelen is. Beklim de duintoppen om daarna weer af te dalen naar de duinvallei en laat je verrassen door de indrukwekkende zandverstuivingen.

Je ziet dat de natuur een belangrijke basis vormt voor alle 10 leuke activiteiten die met je kids in Zeeland te ondernemen zijn. Welke van de activiteiten ga jij het eerst ondernemen met je gezin?

PS. Check wel even de websites voor actuele openingstijden; in verband met het coronavirus zijn sommige activiteiten of voorzieningen tijdelijk gesloten.

Extra tips voor Zeeland met kids van onze volgers:

Op Instagram en Facebook vroegen we onze volgers of zij nog meer tips hebben voor kinderactiviteiten in Zeeland. En zo werden het geen 10 tips maar wel 34 tips! Dus ga je naar Zeeland met kinderen en zoek je nog wat inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Zie hieronder wat onze volgers jou nog meer adviseren:

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!