Handige reistips en kindvriendelijke accommodaties

Wat neem je allemaal mee op een citytrip met kids? Hoe ‘voorkom’ je een jetlag bij je baby? En wat zijn handige producten voor op reis? Deze en nog vele andere tips vind je hier, net als leuke kindvriendelijke accommodaties. Heb je zelf ook een tip voor een goede en kindvriendelijke accommodatie? Deel hem met ons!

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Lees verder

Kinderen en slapen op vakantie: 7 tips van slaapcoach Christien

Lange zonnige dagen, eindeloos zwemmen en spelen plus een nieuwe omgeving en nieuwe avonturen: zo’n vakantie is nogal wat voor kinderen. Je zou bijna vergeten dat je kleine ook hier voldoende slaap nodig heeft, misschien zelfs meer dan thuis!

Lees verder

Annes eerste moeder-dochterweekendje: zo pakte ze het aan!

Sinds Puck er is, al 3,5 jaar, doen we alles samen als gezin. Van korte trips tot een 2 maanden durende reis door Zuidoost-Azië, meestal met z’n drieën. Maar dit keer alleen met mijn dochtertje.

Lees verder

Appartementtip: Quinta Roninho, Barro Lobo in Portugal

Afgelopen september verbleven we een kleine week in Quinta Roninho. Ruim voor vertrek sprak ik Maarten, de eigenaar, een paar keer telefonisch. Ik had een hele hoop vragen die Maarten graag voor ons beantwoordde.

Lees verder

Tips & trucs voor een meivakantie in lockdown: naar Tuinzania of toch Woonkameroen?

Daar is die dan: de langverwachte meivakantie. Een hoop mensen hadden aan het begin van dit jaar mooie plannen. Toch? Wij zouden naar Nice gaan met de familie, omdat mijn ouders 40 jaar getrouwd zijn.

Lees verder

Resorttip: Dolcemare Resort op Gili Air

“Een páreltje! Bij het inchecken verlengden we gelijk ons verblijf van 3 naar 5 nachten, zonder nog een voet binnen te hebben gezet. Een heerlijk klein resortje (5 kamers) op Gili Air.”

Lees verder

Zó haal je in tijden van corona toch een beetje de vakantie in huis!

Momenteel ligt de hele wereld helaas plat door het coronavirus. En ook de reiswereld is ingestort. Net als veel anderen hadden wij leuke dingen op de planning staan. Ons 1e weekendje weg naar Lille…

Lees verder

Handige snelcursus ‘In 3 stappen een kindvriendelijke caravan kopen’

De afgelopen 10 jaar hebben mijn man en ik samen rond de wereld gereisd. Ook toen Guus werd geboren, hield ons dat niet tegen. Als kind brachten we onze vakanties echter kamperend door.

Lees verder

5 x de beste voorbereidingstips voor een wereldreis met 2 kids!

Wij hebben besloten om onze 3 kinderen (5, 4 en 1 jaar) mee te nemen op een wereldreis! We willen in ongeveer 2 jaar de wereld rond. Daarvoor hebben we ons huis en een hoop van onze spullen verkocht.

Lees verder