Hans & Grietje in Zeewolde: waar speelplezier en pannenkoeken samenkomen!

‘Knibbel, knabbel, knuisje… wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Wie kent deze zin uit het bekende sprookje niet? Bij Hans & Grietje in Zeewolde komt het echt tot leven. Beleef het sprookje en geniet daarnaast van heerlijke pannenkoeken!

Dat er een pannenkoekenhuis was dat Hans & Grietje heette, wist ik al. Dat het zó leuk is voor kinderen, dat wist ik niet! Op een zonnige zondagmorgen zetten we koers naar Zeewolde om Sam kennis te laten maken met dit bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Het is nog lekker rustig en dus kunnen we op ons gemak rondkijken. En dat is nodig, er is zo veel te zien!

Buitenspeelplezier

Als je over het kronkelige weggetje loopt, waan je je in een andere wereld. Het is een groot speelparadijs voor groot en klein. Er zijn springkussens in diverse formaten. Schommelen kan op het schommelplein waar zelfs een babyschommel is voor de allerkleinsten. Iets oudere kids kunnen zich uitleven op het skeltercircuit dat zelfs is uitgerust met een ophaalbrug, tankstation en wasstraat.

De grote toren inclusief glijbanen lijkt zo uit de Efteling te komen en ook het ‘echte’ snoephuisje mag natuurlijk niet ontbreken. De piepkleine huisjes aan de rand van de speeltuin geven je toegang tot geheime tunnels waar diverse hoofdrolspelers uit het sprookje je de weg wijzen. Wil je even alle indrukken op je in laten werken? Rust dan uit in de hooiberg.

Heksenmagie aan tafel

Als je al onder indruk bent van alles wat er buiten te beleven is, maak dan je borst maar nat! Ook binnen kom je oren en ogen tekort. De plafonds zijn betoverend, de tafels kunnen bewegen, er zijn diverse indoorglijbanen en speelruimtes. De tijdmachine schijnt je jaren jonger te maken, dus die testen we de volgende keer ? Omdat er binnen zo veel te beleven is kun je er ook prima een regenachtige middag doorbrengen!

Als je al onder indruk bent van alles wat er buiten te beleven is, maak dan je borst maar nat!

Van toverbrood tot een mekkerende heks

Na al dat spelen is het tijd om te gaan eten! Ik word als een kind zo blij wanneer ik de menukaart bekijk. Niet alleen van al het lekkers wat erop staat, maar vooral van de namen van de gerechten. Neem je toverbrood vooraf of liever een rokende heksenketel? Kies je de Vis uit de Tovervijver of de pannenkoek Mekkerende Heks? Het maakt de sprookjesbeleving wat mij betreft helemaal compleet!

Ondanks dat het een MEGApannenkoekenhuis is, worden we snel en vriendelijk geholpen. Onze pannenkoeken zijn heerlijk. Ook leuk: bij een kinderpannenkoek krijgen de kids een verrassing én een heksenmunt. Daarmee kunnen ze een cadeautje in de heksenwinkel uitzoeken.

Tot slot wat praktische informatie

  • Hans & Grietje wonen aan de Sternweg 2 in Zeewolde.
  • De auto parkeer je gratis voor de deur, er is voldoende parkeergelegenheid.
  • Het pannenkoekenhuis is 7 dagen in de week geopend van 11.00 tot 21.00 uur.
  • Op zondag kun je er zelfs al vanaf 10.00 uur terecht. Let op, de keuken sluit een uur voor sluitingstijd.
  • Hans & Grietje raden zelf aan om altijd te reserveren, dat kan onder meer op hun website.

Je leest het, ik ben enthousiast! Dit pannenkoekenhuis biedt een echte totaalbeleving voor kinderen van alle leeftijden. En stiekem ook aan de volwassenen ? De faciliteiten zijn volledig ingericht op kinderen, de service is prima en de pannenkoeken smaken heerlijk! Ben je dus een keer in de buurt van Zeewolde? Stop dan zeker bij Hans & Grietje en laat je betoveren!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!