Take me to interviewt: blogger Jael

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 10/12/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Jael

Ik ben Jael en heb twee mannetjes (2018 en 2016), samen met mijn verloofde Joris. Ik ben Freelance Retail marketeer waarbij ik Retail teams help hun team targets te behalen door middel van tijdelijke invulling. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en denk dat ik daarom enorm van steden en stedentrips hou.. met twee kleintjes is dat alleen niet altijd even handig en daarom kies ik nu juist voor een stukje gemak wanneer wij op vakantie gaan. Vanaf jongs af aan ging ik met mijn ouders jaarlijks op vakantie naar Israël, waar mijn roots liggen. Later ben ik ook andere delen van de wereld gaan ontdekken, zoals Azië en Afrika. Met het gezin in een camper door Canada of Nieuw-Zeeland reizen, staat erg hoog op mijn verlanglijstje…

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

De eerste vakantie met onze oudste zoon Jack, ging naar zuid Frankrijk toen hij drie maanden oud was. Hij viel in slaap op Schiphol en werd wakker op Nice airport, zo makkelijk ging dat! Dit was een ultieme relax vakantie in een fijn huis met zwembad waar we, buiten het verkennen van de lokale restaurants, niet veel ondernomen hebben. Datzelfde jaar hebben we hem meegenomen naar Israel om het 35-jarige huwelijk van mijn ouders te vieren, hierover vertel ik jullie graag wat meer in de blog over Tel Aviv.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Dat is zonder twijfel de afgelopen vakantie op Zakynthos! Dat heeft alles te maken met het feit dat mijn vriend mij, na 13 jaar en 2 kinderen verder, ten huwelijk heeft gevraagd. Op het mooiste plekje, kids erbij, met uitzicht over de Ionische zee en een glas champagne in mijn hand! Dit eiland is begin september met kinderen erg fijn door de aangename temperatuur en het windje en daarom hebben we nog een week extra bijgeboekt!

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

De plek waar wij verbleven op Zakynthos was mega kindvriendelijk en tegelijkertijd ook leuk voor ouders. De Griekse familie die de beachvilla’s runnen waar wij verbleven, hebben werkelijk overal aan gedacht; een voetbalveldje, speelgoed, waterkussens, hekjes om onveilige plekken voor de kinderen, een ijsmachine, ga zo maar door.. (de beachvilla’s zijn rechtstreeks op hun eigen website te boeken, maar je kunt ook even kijken op Hotels.com of Eliza was here)

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

De vlucht met Transavia waar wij (ouders met twee kinderen onder de twee jaar oud) allemaal op een verschillende rij werden gezet. Oke, ik heb de kleine lettertjes blijkbaar niet goed genoeg gelezen maar ik reis zeker drie keer per jaar met kinderen en dit is mij nog nooit overkomen. Ook na het bellen met de klantenservice kon hier niets aan worden veranderd.. de regel is: “een kind moet naast een volwassene zitten maar die volwassene hoeft niet zijn ouder te zijn”. Je kan je wellicht inbeelden hoe deze vlucht is verlopen ?

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Dan zou ik zonder twijfel twee maanden met het gezin naar Nieuw-Zeeland gaan. Met een camper.. (en misschien af en toe, tussendoor een mooi hotel.) Ik zou dan wel willen dat de kids iets ouder zijn zodat je de ruimte hebt om het land te verkennen en zodat ze er zich nog wat van kunnen herinneren. De vrijheid, natuur en het relaxte buiten leven, spreken mij enorm aan, ook vooral omdat de kinderen daar zo goed op gaan.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Entertainment voor onderweg. Ik ben zelf absoluut geen fan van mijn kinderen voor de TV neerzetten, maar een tablet is op zijn tijd echt onmisbaar.
  2. Een veilig opblaaskussen voor in de zee/zwembad waar de kleine in kan zitten. Dit vinden ze super leuk en daardoor heb jij je handen vrij.
  3. Een doos cracottes, er is altijd wel een moment dat je geen eten bij je hebt en je had gewild dat je dit wel had ☺.
  4. Thermometer / zetpillen, voor het geval dat..
  5. Zwitsal babydoekjes; onmisbaar voor verschillende doeleinden.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Ik denk dat wij een huis gaan huren in Italië, Toscane, of op Ibiza. Nu ze nog zo klein zijn wil ik niet te ver reizen en toch kunnen genieten van de zon, het strand en het buitenleven. Daarnaast houden wij beiden van genoeg ruimte en vrijheid wat vaak met een lekker huis met zwembad het geval is.

Meer over Jael weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!