Takemeto.nl interviewt… blogger Jacqueline!

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Takemeto.nl stelt zich voor’.

Wie is Jacqueline?

Hi, ik ben Jacqueline. Geboren en getogen in Brabant! Op mijn 18de het ouderlijk nest verlaten om via een omweg, Groningen (studie & borreltjes) en Amsterdam (werk & borreltjes), uiteindelijk in Hilversum te belanden samen met mijn vriend en twee kleine vriendjes. In lijn met de massa; Amsterdam verlaten tijdens de countdown van baby 2. Boris, baby 2, is inmiddels geen baby meer. De babyfase heeft plaatsgemaakt voor de peuterpubertijd bij deze kleine draak (2017). Baby 1, Pepijn, tikt de leeftijd van 3 jaar aan (2015).

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

We gingen vrienden opzoeken in Tenerife toen Pepijn 12 weken oud was. Een blik op de inhoud van de koffer en de bestemming was duidelijk; zon, zee en strand! Helaas moesten we genoegen nemen met de eerste sneeuw sinds járen op Tenerife. De bewoners attendeerden ons er op hoe bijzonder dit was. Je kan onze reactie wel raden…

Helaas moesten we genoegen nemen met de eerste sneeuw sinds járen op Tenerife.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Canada! We zijn met onze oudste zoon, toen 9 maanden, een maand naar Canada gegaan. Eerst een paar dagen in Vancouver om vervolgens onze trip door West Canada verder af te leggen in ons tijdelijke huis op wielen. De natuur in Canada is adembenemend mooi! Iedere dag de BBQ aan om vis en mais te braden. We waren meteen verliefd op het buitenleven en de vrijheid die het reizen met een camper ons gaf. Sinds vorig jaar zijn we dan ook trotse eigenaren van onze eigen mobile home.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

In Sri Lanka kregen we net ons heerlijke warme eten voorgeschoteld, toen Boris, destijds 9 maanden, begon te huilen. De restauranteigenaar pakte Boris van ons over en ging hem sussen en wiegen, zodat wij rustig konden eten. Eigenlijk waren alle Sri Lankanen bijzonder vriendelijk voor kinderen, zowel de oudere bevolking als de stoere puberjongens. Wat een verademing!

De restauranteigenaar pakte Boris van ons over en ging hem sussen en wiegen, zodat wij rustig konden eten.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Niet meegemaakt of meteen weer verdrongen. Ik kan me niks vervelends herinneren namelijk.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Alaska en Groenland. Deze off the grid landen lijken me zo indrukwekkend en bovendien letterlijk en figuurlijk verfrissend. Ik wil dolgraag nog een keer ijsberen in hun natuurlijke omgeving zien.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je dan meenemen en waarom?

Voor mezelf:

  • Zonnebril; ook in de winter loop ik te knijpen met mijn ogen. Wellicht te maken met de beperkte uren slaap die de jongens me gunnen. Om rimpels te beperken, altijd die bril op mijn neus!
  • Slippers; meestal zoek in de zon op en het geeft me een ultiem zomergevoel om buiten op slippers voort te bewegen!
  • E-reader; dol op lezen.
  • Sportkleding; hiken, hardlopen, zwemmen…
  • Dikke trui & sjaal; jep, ik ben een koukleum.

Voor de jongens een eigen rugzakje met daarin:

  • Lievelingsvoorleesboek; om een vertrouwd gevoel te geven voor het slapen gaan.
  • Knuffel & reserve knuffel; spreekt voor zich.
  • Bakjes; multifunctioneel speelgoed. Ze worden gebruikt in de zandbak, kunnen mee in het zwembad, dienen als pannen om ‘te koken’, spullen in te stoppen en vervolgens weer uit te halen en ga zo maar door.
  • Eten; houdt ze even stil op momenten dat het nodig is.
  • EHBO tas; sinds de kinderen meegaan op vakantie hebben we een EHBO tasje met de essentiële dingen er in.

Wat vind je het leukst aan reizen met kinderen?

De verwondering over alle dagelijkse dingen waar we zelf niet meer van opkijken. ‘Hé mama, kijk! Grote tak’, ‘Hé mama, kijk! Heel veel mieren.’ Alle fantastische vragen die ze bedenken, continu stellen en de verhalen die er zelf omheen verzonnen worden.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

As we speak reizen we door Europa! Voor ons een nog onontdekt gebied. We zijn begin mei vertrokken en reizen met onze camper 3 maanden reizen door Italië, Albanië, stukje kust van Montenegro en Bosnië, Kroatië en Slovenië. Nu ze nog niet leerplichtig zijn, kunnen we dit mooi nog even meepakken.

Meer over Jacqueline weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!