Take me to interviewt: blogger Femke

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 25/11/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Femke

Femke is 27 jaar en woont met haar zoontje (1) en vriend (28) in Heerenveen. Ze werkt als corporate storyteller en schrijft in haar vrije tijd graag op haar blog over de dingen die ze onderneemt met haar gezin. Deze zomer reizen ze met de trein door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Haar avonturen en reistips deelt ze met jullie op Take me to.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Toen onze zoon drie weken oud was gingen we een paar dagen met hem naar Ameland. Dat was – na veel kraambezoek – heerlijk genieten met zijn drietjes. Met een baby in de draagdoek samen wandelen over het strand; ultiem geluk!

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

In juli zaten we een weekje in Eernewoude. We sliepen in het vakantiehuis van mijn tante, dat staat op een klein eilandje in het Friese merengebied Âlde Feanen. Ik kwam hier als kind vaak met mijn ouders. Heel speciaal om daar met mijn eigen gezin terug te zijn.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Dat was tijdens de reis die we momenteel maken. Een conducteur in een Duitse trein wees ons op de speciale kindercoupés. Hier is ruimte voor je kinderwagen en kan je kindje lekker spelen zonder andere passagiers te storen. Perfect.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Alle restaurants waar geen kinderstoelen of verschoonplekken zijn.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Een rondreis met camper door Australië, maar een maand in een Zweeds zomerhuis staat ook nog op mijn lijstje.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

Ik lees heel graag wanneer ik op vakantie ben, dus er gaan sowieso boeken mee. Ook pak ik pen en papier in, om te kunnen schrijven wanneer ik inspiratie heb. Mijn telefoon voor foto’s, of mijn Polaroid camera. Mijn leren jack gaat ook mee en dikke sokken, ik heb het niet graag koud, haha.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Momenteel reizen we door Europa met z’n drietjes. De eerstvolgende bestemming is Wenen.

Meer over Femke weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina of ga naar haar eigen website: https://dijkstrafemke.wordpress.com