Takemeto.nl interviewt… blogger Stefanie

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 24/06/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Takemeto.nl stelt zich voor’.

Wie is Stefanie?

Ik ben Stefanie (1983), getrouwd met Bart en we hebben een zoontje van 2 (2016), Mick. Onze woonplaats is Houten, net onder Utrecht. We zijn met z’n tweeën al vaak op pad geweest en we hopen van Mick ook een kleine wereldreiziger te maken. Tot nu toe lukt dit aardig!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste vakantie met Mick was naar Kaapverdië. Hij was toen 4 maanden oud. We zaten in Sal in een all-inclusive resort. We hebben deze vakantie niet veel ondernomen. In ongeveer een week tijd hebben we een eilandtour gedaan en zijn we naar het plaatselijke dorpje Santa Maria gelopen. Mick heeft genoten van het zwembad en vooral heel veel geslapen. Een heerlijke vakantie om mijn zwangerschapsverlof mee af te sluiten.

Een heerlijke vakantie om mijn zwangerschapsverlof mee af te sluiten.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Dat moet dan toch wel onze vakantie naar Nerja in Spanje zijn geweest. Mick was toen 1,5 jaar. We hadden hier een huisje gehuurd van locals en ook hadden we een auto gehuurd. We hebben deze vakantie veel ondernomen, maar ook vaak even een rustdagje ingepland. Mick was gek op het Spaanse eten en door het warme weer en het vele zwemmen sliep hij veel. Wij hebben dus ook echt bij kunnen komen deze vakantie. Wat ook heel leuk was dat hij alles aan het ontdekken was: overal in kijken, overal op klimmen, van alles proeven!

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Ongetwijfeld met de internationale trein naar Berlijn. We hadden onze eigen coupé, ideaal! Mick kon heerlijk in de trein slapen en hij had daarnaast alle ruimte om met zijn speelgoed te spelen. Ook waren de conducteurs ontzettend vriendelijk en kreeg hij verschillende cadeautjes van ze wanneer ze de kaartcontrole deden. Handig was ook het restaurant in de trein met prima maaltijden.

Ook waren de conducteurs ontzettend vriendelijk en kreeg hij verschillende cadeautjes van ze wanneer ze de kaartcontrole deden.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Ik heb dit eigenlijk nog niet echt meegemaakt. Natuurlijk zijn er wel eens lastige dingen zoals restaurants die pas na 19.00 uur open zijn, maar dit was altijd wel op te lossen.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Argentinië! Bart heeft hier een jaar gewoond en ik zou Mick heel graag willen laten zien wat deze omgeving allemaal te bieden heeft. Ik zou dezelfde rondreis maken die wij met z’n 2en gemaakt hebben: Buenos Aires, Colonia en de Iquazu watervallen. Ik ben benieuwd of hij dan net zo onder de indruk is als wij!

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

De puddle jumper wanneer we weten dat we ergens kunnen zwemmen gaat zeker mee. Een Dopper vinden we erg handig voor zowel Mick als onszelf. We nemen altijd een paar nieuwe leesboekjes mee voor onderweg, maar ook altijd voor het slapen gaan nog even een verhaaltje. Wat ook ontzettend handig is, is de app babyfoon 3g, we kunnen niet meer zonder! Als laatste zou ik dan nog luierzakjes van de Action meenemen, altijd handig en dan hoeft niet iedereen mee te genieten van ongewenste luchtjes.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis naartoe?

We hebben in april een rondreis gemaakt door IJsland. Zo ontzettend genoten van dit echt fantastische land. Wat hebben we in bijna 3 weken tijd veel gezien en ervaren. We hadden wel een beetje het warme weer gemist dus in de zomer gaan we met z’n drietjes naar Pisa en Florence en misschien dat we ook een kijkje nemen in Lucca. We hebben daar leuke dingen over gehoord, dus ik ben benieuwd!

Meer over Stefanie weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!