Take me to interviewt… blogger Susanne!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 14/01/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Susanne?

Susanne is moeder van 1, is freelance illustrator en stay at home mom.
Samen met haar partner en daarvoor alleen, heeft ze veel gereisd. Begonnen in Europa, ging het van Brazilië, Costa Rica naar Azië en Afrika. Hoogtepunt was Japan, vijf maanden zwanger en geen vis noch thee naar binnen krijgen maar wel intens genieten van dit bijzondere land! Sinds kort werkt Susanne als freelance illustrator. Hiervoor heeft Susanne jaren voor de klas gestaan en gewerkt als remedial teacher. Hoog tijd voor een interview!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Texel. Onze zoon was net een jaar. Het was in de herfst in een Landal Park. Het regende ongelooflijk veel, we hadden hutkoffers aan spullen mee en gebruikten de helft. Onze zoon kon bijna lopen, zwom voor het eerst in het zwembad en viel in slaap bij het geluid van de wasmachine.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

We hebben nog niet veel gereisd als gezin. Berlijn is de eerste vliegreis en ik geniet er nu nog dagelijks van. We zijn stadsmensen (kunnen ook erg genieten van de natuur) en houden van de energie van een stad. We hebben ervaren dat reizen met een peuter van twee heel easy going kan zijn.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

De speeltuinen in Berlijn! De kwantiteit en de kwaliteit. Maar ook de vele verschoonplekken en de rust.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

De stoepen in Berlijn zijn niet overal geweldig. Hobbel de bobbel over de kiezeltjes en geen aflopende stoepranden.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

New York! Zonder twijfel! En daarna met een camper verder door het land. New York is een geweldige stad en ik heb nog steeds heimwee. Ik kan er nu al naar uitkijken om met onze zoon door Central Park te lopen, daar te picknicken, de musea in te gaan, met de boot over de Hudson, een wedstrijd van de Yankees.. En als geld dan geen issue is.. dan nog een vlucht naar Zuid Afrika om door te rijden naar Namibië.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Knuffel van je kind: vertrouwd, veilig
  • Schrift en kleurpotloden: zo heb je altijd een afleiding tijdens het eten of onderweg

Oh help.. we zijn ongelooflijke light packers en naar Berlijn hebben we het gedaan en gered met een koffertje en tas. Alles is daar te koop mocht je wat missen en we hebben wel geleerd dat veel meenemen niet altijd handig is.

  • Een paar pennen: ik kan niet zonder schrijven of tekenen.
  • Een drinkbeker
  • Dekentje van je kind

Een citytrip is nog makkelijker wanneer je kindje gewend is aan het meegaan naar ‘de stad’. Omdat wij het fijn vinden lekker door de stad te wandelen, is het voor onze peuter normaal dit te doen. De ene keer wandelt hij zelf, de andere keer geniet hij vanuit de buggy. Dit maakt de drempel minder groot. Ook voor jezelf want je weet, in een stad is van alles te koop… Help, de fles vergeten! Verschonen kan vrijwel overal en er is zoveel te zien.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Nog niet bekend, maar de plannen zijn gericht op Hamburg of Londen (wij zijn laatboekers)

Meer over Susanne weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!