Takemeto.nl interviewt… blogger Pratiwi!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 12/05/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Pratiwi?

Ik ben een Indonesische huisvrouw en ik woon in Amsterdam met mijn man, zoon (2014) en dochter (2018). Ik houd van reizen, omdat ik zo kan ontspannen en meer kan ontdekken. Om mijn herinneringen vast te leggen schrijf ik blogs voor mezelf en op Takemeto.nl. Mijn blog in het Nederlands gaat over het Indonesische toerisme. Ik heb ook nog een ander blog in het Indonesisch over reizen buiten Indonesië.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

In 2015 gingen we op vakantie met onze zoon van 5 maanden naar Bonn, Duitsland. Mijn man en ik hebben elkaar in die stad ontmoet. Daarna zijn we allebei verhuisd naar andere landen. Het was voor ons dus heel speciaal dat we in 2015 met onze zoon naar die stad terugkeerden.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Dat was Jakarta in 2016. Hoewel mijn man er niet bij was, was het de enige gezinsvakantie met mijn zoon, mijn ouders, mijn broer en zijn gezin uit Australië en mijn andere broer en zus. Mijn vader overleed een jaar later. Ik heb ervan geleerd dat een leuke vakantie niet altijd ver weg of luxueus hoeft te zijn, als je maar elk moment samen geniet.

Ook de vakantie in Zwitserland in 2018 heeft indruk gemaakt. Ik voelde me ontspannen ondanks de drukte van de reis met een baby en een peuter. De reisroute was vrij relaxed en we hebben elke dag de natuur van het land bewonderd.

Ik heb ervan geleerd dat een leuke vakantie niet altijd ver weg of luxueus hoeft te zijn, als je maar elk moment samen geniet.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Onze meest kindvriendelijke ervaring op reis was – verrassend genoeg – in Indonesië. We hebben de buggy nauwelijks gebruikt omdat we veel met onze eigen gezinsauto en de taxi gingen. In Indonesië kun je een taxi, Gojek of Grabcar nemen. De laatste 2 zijn de Aziatische varianten van Uber. Een andere optie is een auto met driver huren. Het is een efficiënte manier van vervoer, omdat je je kinderen overal mee naartoe kunt nemen, op een comfortabele manier en tegen een redelijke prijs!

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

French Riviera/Côte d’Azur. Daar waren we in maart 2016. Álle liften in álle treinstations waren buiten dienst. We namen bijna elke dag de trein, omdat we een paar steden/gebieden wilden bezoeken: Nice, Monaco, Cannes, Saint-Jean-Cap-Ferrat en Antibes. Geen enkele lift werkte! Dus we moesten de buggy met onze zoon erin de trap op tillen.

Geen enkele lift werkte! Dus we moesten de buggy met onze zoon erin de trap op tillen.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Noorse fjorden en Zuid-Afrika. Ik zie vaak foto’s van deze plekken. Volgens mij hebben beide landen een hele mooie natuur.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 4 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Paracetamol: voor bijna alle gezondheidsproblemen
  • Extra kleding: mijn kinderen spugen bijna elke vakantie, dus dan is extra kleding voor zowel kinderen als ons wel handig
  • Plastic tasje: in noodgevallen gebruik ik het plastic tasje voor vuile kleding of afval. Soms ook voor het winkelen 🙂
  • Elastische band: om geopende voedselzakken te sluiten en voor opruimen

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Nog niet bekend. Maar ik denk ergens in Europa of Indonesië.

Meer over Pratiwi weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!

Of check haar eigen blogs: